Armata Salvării – România

Clinica Medicală Mobilă

Peste 5,000 de oameni trăiesc pe străzile din București. Pentru a veni în întâmpinarea unora dintre cele mai acute nevoi ale acestora, am deschis o clinică mobilă. Acest proiect se adresează în special persoanelor fără adăpost care trăiesc în zona Gării de Nord, principala gară din București, dar și în alte zone din oraș.

Programul oferă tratament pentru nevoile medicale de bază, oferă asistență persoanelor care pot beneficia de servicii medicale de stat și pune la dispoziție supă și băuturi non-alcoolice. Echipa este formată dintr-un doctor, un asistent social, un șofer pecum și un asistent social care coordonează programul.

Acest program funcționează îndeaproape cu corpul (biserica) din București, care pune la dispoziție voluntari și oferă îndrumare spirituală. Beneficiarii sunt încurajați să participle la activitățile organizate prin intermediul bisericii; de exemplu, facem antrenamente la fotbal pentru toate persoanele interesate să participe.

Se spune că, cu cât trăiești mai mult pe străzi, cu atât este mai dificil apoi să te reobișnuiești cu un stil de viață normal. Dar noi spunem că, atâta timp cât există speranță, poate exista și un viitor mai bun pentru cei care și-l doresc.

ANUNȚ VOLUNTARIAT:

Mahatma Gandhi spunea :„Fii schimbarea pe care vrei să o vezi în lume!”

Dacă simți asta, vino alături de noi în echipa de voluntari a Armatei Salvării!

Armata Salvării formează o echipă de voluntari care va lucra cu oamenii străzii în timpul zilei. Daca ești student, asistent social, psiholog, asistent medical, medic sau simplu cetățean dornic să ajute și deții permis de conducere, așteptăm scrisoarea de motivație și cv-ul tău la adresa: Mili_Alexa@eet.salvationarmy.org

Copiii din zona Gării de Nord, bucuroși la vederea colegilor de la Clinica Mobilă

Clinica Mobilă, un ajutor atât de necesar oamenilor străzii