Armata Salvării – România

Noutăți

angajat depozit SALVATtex

Conferință de presă: Armata Salvării a încheiat proiectului RO 25 „Combaterea Sărăciei”

Asociația „Misiunea Creștină Armata Salvării” a organizat marți, 4 iulie a.c., evenimentul de închidere a proiectului norvegian pe care l-a derulat între 2014-2017. Intitulat „Centre comunitare Armata Salvării Iași și Ploiești”, proiectul face parte din programul finanțat prin Granturi Norvegiene RO 25 „Combaterea Sărăciei”. Evenimentul a avut loc în Ploiești la Centrul Comunitar „Geneza”.

Obiectivul general al proiectului RO 25 „Combaterea Sărăciei” constă în reducerea disparităților economice și sociale în Spațiul Economic European și în consolidarea relațiilor bilaterale, prin combaterea sărăciei. Grupul-țintă este reprezentat de persoanele vulnerabile care nu se pot susține singure și care sunt excluse de pe piața muncii, persoane de etnie romă, dar nu exclusiv. Operatorul programului este Oficiul Mecanismului Financiar de la Bruxelles în parteneriat cu Deloitte România.

Principalul scop al evenimentului a fost de a prezenta rezultatele și impactul pozitiv pe care le-a avut proiectul derulat de Armata Salvării în comunitățile prahovene și ieșene, și nu numai. Au fost evidențiate în mod special centrele comunitare „Geneza” din Ploiești și Iași, cele 6 magazine și depozitul SALVATtex, Echipa Mobilă a Armatei Salvării și alte activități. De asemenea, prin intermediul acestui eveniment au fost aduse mulțumiri sponsorilor, partenerilor, autorităților, colaboratorilor și susținătorilor Armatei Salvării din România.

Proiectele Armatei Salvării din cadrul programului RO 25 „Combaterea Sărăciei"

                   Proiectele Armatei Salvării din cadrul programului RO 25 „Combaterea Sărăciei”

Alocuțiunea de deschidere a fost oferită de Maiorul Leanne Ruthven, liderul regional al Armatei Salvării din România. Maiorul Drew Ruthven, manager de proiect la nivel regional, a prezentat rezultatele și impactul proiectului în cele 30 de luni de desfășurare. Colonelul Rodney Walters, Comandant Teritorial pentru Teritoriul Europei de Est, a confirmat că, deși proiectul s-a încheiat, Armata Salvării va continua să le fie alături celor peste 1200 de beneficiari și va fi pilonul unei „Românii puternice”.

Colonelul Rodney Walters, vorbind despre o „Românie puternică"

                               Colonelul Rodney Walters vorbind despre o „Românie puternică”

Diana Săcărea, ofițer pentru EEA și Norway Grants, a vorbit în numele Ambasadorului Extraordinar și Plenipotenţiar al Regatului Norvegiei în România, doamna Tove Bruvik Westberg, despre schimbările pe care acest proiect le-a adus în viețile persoanelor vulnerabile și despre accentul pe care Armata Salvării l-a pus asupra pregătirii profesionale a persoanelor excluse de pe piața muncii. Maiorul Knut Haugsvaer, reprezentant al Armatei Salvării din Norvegia, și Simen Mørstad Johansen, managerul proiectului „Centre comunitare Armata Salvării Iași și Ploiești”, au mulțumit  finanțatorului și partenerilor care au schimbat viața a peste 1200 de beneficiari. În cele din urmă, Lt-Col. Magna Nielsen, Secretar pentru Proiecte și Programe Sociale pentru Teritoriul Europa de Est, a afirmat că ceea ce face asociația noastră este „despre oameni”.

La eveniment au luat parte membrii Armatei Salvării din România, oficialități din Armata Salvării Norvegia și Armata Salvării Moldova, reprezentantul Ambasadei Regatului Norvegiei în România, oficialități din Ploiești, reprezentanți ai ONG-urilor partenere Armatei Salvării din România, jurnaliști și simpatizanți ai activităților sociale ale Armatei Salvării din România.

finanțator Norway Grants

                                                                                                 Finanțator Norway Grants