Armata Salvării – România

Întrebări frecvente

Armata este o Biserică Creștină. Este un grup religios protestant ale cărui convingeri sunt bazate pe Biblie.

Armata acoperă două zone de activitate: biserica și oferirea de servicii sociale. Activitățile legate de biserică includ slujbe de duminică, studii Biblice și programe pentru bărbați, femei, tineri și copii. Activitățile sociale includ programe de hrănire, activități în regim after-school, educație pentru dezvoltarea abilităților de muncă și clinici medicale.

Cele două domenii de activitate merg mână-n mână deoarece noi credem că a-l iubi pe Dumnezeu înseamnă să ai grijă de cei în nevoie. Oamenii care vin la noi la biserică sunt implicați în munca socială iar munca socială este o modalitatea de a demonstra dragostea lui Dumnezeu.

Armata Salvării a fost fondată în anul 1865 în Londra, în Marea Britanie, de către un fost pastor metodist, pe nume William Booth, și soția lui Catherine. La început era cunoscută sub numele de Misiunea Creștină.

Raportul anual al Misiunii, din anul 1878, făcea referire la organizație ca la o Armată a Voluntarilor, dar fiul lui William și al lui Catherine nu a fost de acord cu această descriere. Nu sunt voluntar, a strigat el, Sunt un om obișnuit sau nu sunt nimic!

William Booth a luat apoi un creion, a tăiat cuvântul Voluntar și a scris Salvare – și astfel a luat naștere Armata Salvării.

Termenii militari folosiți de Armată pot părea nepotriviți într-o lume plină de războaie și vărsare de sânge.

Noi luptăm – dar luptăm pentru bine. Luptăm împotriva nedreptății, a opresiunilor și a relelor care apasă lumea.

Noi suntem o Armată- o Armată a dragostei. A dragostei lui Dumnezeu.

Finanțarea noastră provine din surse interne și externe.

Membrii bisericii noastre din România contribuie la rezolvarea nevoilor financiare ale organizației, și suntem, în același timp, susținuți de Armata Salvării din lumea întreagă.

Programele noastre sociale sunt finanțate atât de Armata Salvării la nivel internațional cât și de mai multe organizații umanitare.

Purtăm uniforma pentru a arăta că aparținem unei Armate. Multe persoane poartă uniforme pentru a indica cui aparțin sau ce fac: fotbaliști, asistente, etc.

Uniformele noastre ne ajută să fim vizibili și ne reamintesc că suntem parte a luptei pentru bine, împotriva răului.

Oricine poate participa la activitățile bisericii: slujbele de duminică, studiile Biblice și programele pentru toate vârstele.

Membrii deplini (soldații) sunt oameni care au devenit creștini; ei au decis să-l urmeze pe Isus ca pe Domn și Salvator.

Prieteni sunt cei care numesc Armata Salvării casa lor spirituală. Ei pot sau nu să se fi decis să devină creștini.

Armata Salvării – Declarația Misiunii Internaționale

Armata Salvării, o mișcare internațională, reprezintă o parte evanghelică a Bisericii Creștine universale. Mesajul ei este bazat pe Biblie. Misiunea ei este motivată de dragostea pentru Dumnezeu.

Misiunea ei este să predice cuvântul lui Isus Hristos și să vină în întâmpinarea nevoilor umane în numele Lui, fără discriminare.