Armata Salvării – România

Proiect norvegian

Supă, Săpun, Salvare

Proiect Norvegian – Combaterea sărăciei

Personalul Armatei Salvării din Norvegia și din România lucrează împreună la un proiect pentru combaterea sărăciei și oferă suport Armatei Salvării din România. Programul este finanțat de partea norvegiană prin Proiect, iar grupul țintă principal este reprezentat de comunitățile de romi.

Pe lângă dorința de a sprijini România în general, proiectul este un răspuns la problema reprezentată de migrația populației de etnie rromă către Norvegia, din dorința de a-și câștiga existența în această țară.

Moto-ul nostru, Supă, Săpun, Salvare reflectă scopul de a avea grijă de persoană ca întreg- de trup, minte și spirit. Citiți mai mult…

– Supă: Vrem ca oamenii să fie sănătoși din puncte de vedere fizic. Prin munca noastră punem la dispoziție hrană, haine și asistență medicală, și, de asemenea, organizăm programe sportive.

– Săpun: Vrem ca oamenii să aibă minți sănătoase. Credem că fiecare persoană are dreptul la educație și la o ocupație care să-i ofere satisfacții, de aceea punem la dispoziție programe de tip after-school, cursuri de limbi străine și pregătire în vederea angajării.

– Salvare: Vrem ca oamenii să știe că Dumnezeu îi iubește și că pot fi sănătoși din punct de vedere spiritual atunci când își dedică viețile Domnului. Vă invităm la slujbe religioase, studii biblice și activități pentru toate grupele de vârstă.

Alături de corpurile locale (bisericile) din România, Proiectul Norvegian pune bazele:

– Unor centre comunitare (Geneza) cu programe de tip after-school, clinici medicale și oportunități de pregătire în vederea angajării. Citiți mai mult…

– SALVATtex, afacere cu haine la mâna a doua și pregătire pentru integrare pe piața muncii. Citiți mai mult…

– O clinică medicală mobilă pentru oamenii fără adăpost care trăiesc pe străzile din București. Citiți mai mult…

Scopul nostru

Scopul Proiectului de Combatere a Sărăciei este acela de a-i ajuta pe cei care trăiesc la marginea societății să găsească un loc în care să se dezvolte. Pentru a folosi o analogie cunoscută, în loc să hrănim oamenii cu pește, vrem să-i învățăm să pescuiască astfel încât să se poată hrăni singuri. Acest lucru îî va încuraja și le va permite să-și aducă și ei contribuția în societate.

Managementul proiectului

Proiectul este manageriat în parteneriat de echipele din Norvegia și România. Echipa norvegiană este compusă din Maior Knut Haugsvær, Frode Woldsund și Benjamin Brekke. Mâna lor dreaptă, care se află în România, este coordonatorul proiectului, Simen Mørstad Johansen.

Echipa din România este formată din liderii regionali ai Armatei, Maiorii Drew și Leanne Ruthven, managerul afacerii SALVATtex Ioana Mutiu, alături de managerii de proiect din Iași, Ploiești și București.

Armata Salvării – Declarația Misiunii Internaționale

Armata Salvării, o mișcare internațională, reprezintă o parte evanghelică a Bisericii Creștine universale. Mesajul ei este bazat pe Biblie. Misiunea ei este motivată de dragostea pentru Dumnezeu.

Misiunea ei este să predice cuvântul lui Isus Hristos și să vină în întâmpinarea nevoilor umane în numele Lui, fără discriminare.