Armata Salvării – România

SALVATtex

Aceasta este afacerea noastră cu haine la mâna a doua și, în același timp, platforma care ne permite să oferim pregătire în vederea angajării. Fretex din Norvegia ne ajută să punem bazele și aici, în România. Importăm haine din Norvegia care vor fi sortate iar cele mai bune produse de îmbrăcăminte vor fi vândute în magazinele noastre. Primul magazin se va deschide în București până la finalul anului.

Un factor central pentru succesul oricărui ONG este capacitatea de autofinanțare. Fondurile pe care ele vom strânge prin intermediul SALVATtex vor fi direcționate către programele sociale desfășurate la centrele noastre comunitare și biserici.

Cu toate acestea, SALVATtex nu-și propune doar să obțină profit. Operațiunea de sortare a hainelor din Norvegia va fi făcută de participanții la programele noastre de pregătire pentru muncă- tineri adulți care sunt, momentan, excluși de pe piața muncii. Această pregătire le va oferi abilitățile necesare pentru muncă, referințe bune și astfel posibilitatea de a reintra pe piața muncii.

Scopul nostru este să ajutăm 126 de tineri adulți să intre pe piața muncii din România până la 1 mai 2016.

Participanți

Selectăm participanți în principal din familiile cu care lucrăm la centrele comunitare, în special tineri părinți. Participanților li se oferă un program de training de nouă luni, program în cadrul căruia vor învăța să :

– Întocmească un CV
– Vor participa la cursuri de calculatoare
– Vor învăța cum să se comporte la un loc de muncă
– Să lucreze în echipă
– Vor obține referințe necesare la angajare

Personal

SALVATtex este o afacere administrată de Ioana Mutiu, business manager , asistată de Maiorul Drew Ruthven, director executiv al Armatei Salvării din România, și Simen Mørstad Johansen, coordonator de proiect.