Nu vă temeți: Generalul Brian Peddle prezintă mesajul cu ocazia Paștelui din 2019

Liderul INTERNAȚIONAl al Armatei Salvării, Generalul Briand Peddle, se folosește de mesajul său pentru Paștele din acest an pentru a reflecta asupra numeroase imperative biblice de a „nu vă teme”. Într-o vreme în care evenimentele lumii moderne includ dezastre naturale, care provoacă – de înțeles – îngrijorări, și atacuri teroriste care intenționează să genereze frică, mesajul Generalului observă că „adesea, frica e acompaniată de anxietate”, cu toate acestea Scriptura „ne invită să facem tranziția dintr-un loc al fricii într-o poziție în care avem implict încredere… în Dumnezeu care nu greșește niciodată”.

Mesajul video – disponibil în întregime pe pagina de Facebook a Generalului și în HD pe sar.my/afraid – analizează relatarea lui Matei din dimineața învierii de Paște. Generalul spune că << „primele cuvinte ale îngerului la mormânt sunt: „Nu vă temeți”… [și] câteva versete mai târziu, femeile L-au întâlnit pe Isus și primele Sale cuvinte sunt: „Nu vă temeți”

Nespus mai mult

Folosind exemple ale unor exprimări similare din Vechiul și Noul Testament – de la viziunea asupra lui Isus a lui Moise la cea a lui Ioan, din Apocalipsa – Generalul spune că „ceea ce vedem aici este că, în întreaga Scriptură, Dumnezeu ne spune: <<„Nu vă temeți.”,,, și că mi-este clar că Dumnezeu ne invită să facem tranziția dintr-un loc al fricii într-o poziție în care avem implicit încredere în acest „nespus mai mult” Dumnezeu care nu greșește niciodată.

„Aceste cuvinte de la Dumnezeu nu sunt doar sfaturi banale”, spune Generalul.„ Pentru cei care Îl cunosc pe Dumnezeu și își împart viața cu El, nu are rost să le fie teamă deoarece Dumnezeu a biruit lumea, a învins păcatul pe Cruce și a cucerit moartea  – după cum a arătat mormântul gol!”

„Trebuie să ne amintim și că Dumnezeu nu este o zeitate puternică, distantă; este un Dumnezeu omniprezent care încearcă să trăiască cu și prin poporul Său. Trebuie să împreunăm instrucțiunea „Nu vă temeți” cu promisiunea recurentă pe care am citit-o anterior: „Nu vă voi părăsi şi nu vă voi lăsa”.

Dragostea perfectă izgonește frica

Generalul continuă: „ Când frica pune stăpânire pe noi, trebuie să ne amintim nu doar de omnipotența – întreaga putere – a lui Dumnezeu; trebuie să ne amintim că El se află chiar cu noi, lângă noi și în noi. Dragostea perfectă a lui Dumnezeu „izgoneşte frica” (1 Ioan 4:18).

Mesajul se încheie cu încurajări de a ne încrede în Dumnezeu „care a rupt puterea păcatului pe Cruce” și „care a cucerit moartea și a promis viață eternă”.

„Nu vă temeți”, spune Generalul. „Domnul nostru este victorios și ne invită să împărțim cu El victoria Sa! Domnul să vă binecuvânteze cu ocazia acestui Paște.”

Chemare la misiune

După o serie de devoțiuni timp de nouă săptămâni pe pagina de Facebook a Generalului, Generalul a înregistrat trei predici pentru a le oferi salvaționiștilor și prietenilor o ocazie de a explora în profunzime temelia teologică și a doctrinei noii sale Chemări la misiune.

„Această chemare pe care Dumnezeu a plasat-o în inima mea nu este o chemare doar pentru mine. Este o chemare pentru întreaga Armata Salvării”, spune Generalul. „Trebuie să rămână alături și să primească un răspuns de la fiecare ofițer, soldat, aderent și soldat junior; cât și de la fiecare angajat și voluntar. Tot ceea ce facem trebuie să îndeplinească misiunea sacră pe care Dumnezeu a dat-o Armatei Salvării Sale.”

Cele trei predici – „Pregătiți-vă”, „Implicați-vă” și „Asumați-vă responsabilitatea” – pot fi urmărite fiecare online sau descărcate pentru a fi urmărite offline. Sunt disponibile pe canalul Vimeo al Cartierului Internațional și pe sar.my/calltomission.

 

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *