Ziua Internațională a Voluntariatului 2019

Astăzi, 5 decembrie, este Ziua Internațională a Voluntariatului.


Începând cu anul 1985, Ziua Internațională a Voluntariatului este sărbătorită prin diverse acțiuni ale societății civile în toată lumea. Asociația Armata Salvării din România recunoaște aportul adus de către voluntari în comunitățile locale unde implementăm programe sociale, educaționale și umanitare și mulțumeste pe această cale tuturor voluntarilor săi.

Fiind an electoral, celebrarea acestei zile mă duce cu gândul la citatul din Marjorie Moore, un activist și un antreprenor celebru din USA, care afirma:

„Voluntariatul este cel mai bun exemplu de democrație. Votăm la alegeri o dată la 4 ani, dar când te oferi voluntar, votezi în fiecare zi pentru comunitatea în care vrei să trăiești.”

O întrebare deseori se naște în mintea tinerilor și nu numai: „De ce să te oferi voluntar?”
Un răspuns bazat pe propria experiență este să iubești ceea ce faci dacă vrei sa fii un mare voluntar sau daca vrei să contribui la programele și proiectele din comunitățile în care activezi. „Găsește ceva care te pasionează sau ceva care te motivează, apoi identifică persoanele în nevoie și programele sociale din comunitatea ta care le oferă sprijin acestor oameni. Conștientizează motivatia corectă din sufletul tău și vei observa că există zeci de cauze sociale, educative sau civice pentru care poți să faci voluntariat!”

 

Ionel SANDU
Director General Armata Salvării din România

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *