PREVENIREA TRAFICULUI DE PERSOANE / Campania RĂMÂI LIBER!

RĂMÂI LIBER! Campanie națională de prevenire si combatere a traficului de ființe umane

Asociația ARMATA SALVĂRII lansează astăzi campania “RĂMÂI LIBER!” menită să contribuie la creșterea gradului de informare și conștientizare a populației în ansamblu precum și a grupurilor de risc în special, cu privire la implicațiile traficului de persoane.

„RĂMÂI LIBER!” face parte din proiectul S.M.A.R.T. (Servicii Multifuncționale Anti-sărăcie pentru Reintegrare și Transformare) implementat cu sprijinul financiar al Granturilor Norvegiene și se derulează la nivel național, pe o perioadă de 36 de luni, în parteneriat cu Salvation Army Norway.

Conform informațiilor oficiale din ultimul raport de colectare a datelor privind traficul de persoane făcut de Comisia Europeană, România se află pe primul loc în privința traficului de persoane. Prin campania “RĂMÂI LIBER!”, ARMATA SALVĂRII vizează derularea unor activități menite să asigure dezvoltarea tuturor componentelor luptei anti-trafic din România.

Sub această egidă ne propunem implementarea a trei campanii focus de prevenire a traficului de persoane vizând principalele tipuri de exploatare: exploatarea prin muncă, exploatarea sexuală și exploatarea prin cerșetorie.

“Muncă Fără Exploatare” este prima din cele trei campanii focus și are ca obiectiv creșterea gradului de conștientizare a fenomenului de sclavie modernă, promovând programe pentru copii și persoane care trăiesc în condiții vulnerabile, susținând colaborarea continuă și eficace cu instituțiile locale, autoritățile și rețelele internaționale.

Implicarea presei și a altor formatori de opinie este foarte importantă și binevenită pentru informare și prevenire cu scopul de a crește gradul de conștientizare și gradul de reacție a publicului fața de problema stringentă a traficului de persoane cu care ne confruntăm la nivel național.

……………………………………………………………………………………………………………………………

Despre proiect:

Proiectul beneficiază de un grant în valoare de € 1.237.069,44 oferit de Norvegia prin Granturile Norvegiene în cadrul Programului Dezvoltare locală.

Despre Granturile Norvegiene:

Granturile Norvegiene reprezintă contribuția Regatului Norvegiei la reducerea disparităților economice și sociale în Spațiul Economic European și consolidarea relațiilor bilaterale între statele beneficiare și cele donatoare.

*Material realizat cu sprijinul financiar al Granturilor Norvegiene 2014 – 2021. Conținutul acestuia (text, fotografii, video) nu reflectă opinia oficială a Operatorului de Program, a Punctului Național de Contact sau a Oficiului Mecanismului Financiar. Informațiile și opiniile exprimate reprezintă responsabilitatea exclusivă a autorului/autorilor.

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *