PREVENIREA TRAFICULUI DE PERSOANE / Traficul de ființe umane

RĂMÂI LIBER!

Muncă Fără Exploatare

“Recrutarea, transportul, transferul, adăpostirea sau primirea de persoane, inclusiv schimbul sau transferul de control asupra persoanelor în cauză, efectuate sub amenințare sau prin uz de forță sau prin alte forme de constrângere, prin răpire, prin fraudă, prin înșelăciune, prin abuz de putere sau profitând de starea de vulnerabilitate sau prin oferirea sau primirea de bani sau de alte foloase pentru a obține consimțământul unei persoane care deține controlul asupra alteia, în vederea exploatării.” Definiția traficului de persoane conform Directivei UE 2011/36/UE

Un raport dat publicității de către Departamentul de Stat al Statelor Unite ale Americii afirmă că “România continuă să fie sursă, destinație și tară de tranzit pentru bărbați, femei și copii traficați pentru exploatare sexuală și muncă forțată”. Studiul recunoaște eforturile Guvernului român de a reduce traficul de ființe umane însă în același timp afirmă că acesta nu respectă standardele minime pentru eliminarea traficului.

Asociația ARMATA SALVĂRII a lansat campania “RĂMÂI LIBER!” menită să contribuie la creșterea gradului de informare și conștientizare a populației în ansamblu precum și a grupurilor de risc în special, cu privire la implicațiile traficului de persoane.

Asigurăm consiliere și suport permanent posibilelor victime care ne pot contacta de luni până vineri (09.00 – 17.00) la nr. de telefon +40 0770 88 92 26 – asistent social Andrada Cervinschi. Prin acest demers ne dorim să oferim o ușă de acces către sistemul de protecție a victimelor exploatării și traficului de ființe umane.

 

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *