INVESTIM ÎN COPILĂRIE / Educația Non-Formală

„Educaţia nu înseamnă cât de mult ai reţinut, şi nici măcar cât de multe cunoşti. Este capacitatea de a diferenţia între ceea ce ştii şi ceea ce nu ştii.” Anatole France

Educația nonformală  este cea mai nouă abordare a invățării pe tot parcursul vieții. Prin activitați placute si motivante, inglobează bifarea tuturor deprinderilor specifice sistemului tradițional de invătămînt, cu un aport suplimentar de abilitați castigate in condițiile unei libertăți de exprimare maxime.

 

Fiecare dintre noi este o persoană-resursă, însă trebuie să ne cunoaștem foarte bine la nivel personal pentru a putea fructifica fiecare aptitudine. Prin programele non-formale de educație ne putem cunoaște pe noi înșine, putem explora și împărtăși cu alte persoane din propriile  experiențe, pe baza propriilor nevoi de învățare. Noi suntem centrul procesului de învățare, proces prin care îți modelezi atitudini, îți dezvolți noi abilități, îți cultivi propriul sistem de valori.

Abilitățile  însușite sunt transformate în aptitudini ce devin foarte utile în  diverse domenii profesionale, îmbogățind nivelul personal de competențe și de abilități de viață. Educația non-formală acoperă o orientare firească a tinerilor de a se implica în activități practice, de a se simți activi în mediul în care trăiesc, de a produce schimbări.

Săptămâna trecută am discutat cu micuții SMART ploieșteni despre dependența de tutun prin tema „Efectele nocive ale fumatului”, cât și despre „Cum folosim banii ca mijloc de vânzare-cumpărare”.

Prin astfel de programe, copiii deprind aptitudini de lucru în echipă, disciplină, responsabilitate, comunicare, organizare, management, leadership și lista poate continua!

Le dorim mult succes in continuare atât dascălilor cat si micuților SMART din Centrul de Zi Ploiești si ii așteptăm cu noi programe!

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *