Campania Pan-Europeană „JOBURI PREA BUNE CA SĂ FIE ADEVĂRATE”

Campania Pan-Europeană

„JOBURI PREA BUNE CA SĂ FIE ADEVĂRATE”

Traficul de persoane este una dintre cele mai mari nedreptăți sociale din zilele noastre, permițând bărbaților, femeilor și copiilor să fie obligați cu brutalitate să trăiască o viață de sclavie și să le fie furată libertatea umană.

Este o catastrofă umanitară (cu aproximativ 1,2 milioane de victime în Europa), o infracțiune gravă și o încălcare severă a drepturilor omului, având consecințe devastatoare pentru victime, familiile lor și pentru societate în ansamblul său.

Armata Salvării este implicată la nivel mondial în prevenția, protecția și integrarea victimelor (potențiale) ale traficului de ființe umane în Europa. Prin intermediul programelor noastre, suntem martori la traumatizarea severă și la exploatarea violentă a victimelor.

Armata Salvării România împreună cu celelalte țării din Europa a lansat această Campanie Pan-europeană împotriva traficului de ființe umane în 2019 pentru o perioadă de 3 ani, pentru a informa societatea și pentru a pune capăt Sclaviei Moderne și Traficului de ființe umane.

Obiectivele Campaniei Pan-europene împotriva traficului de ființe umane sunt:

  • Reducerea recrutării victimelor din țările furnizoare
  • Oprirea cererii din țările beneficiare prin creșterea gradului de conștientizare cu privire la traficul de ființe umane și la sclavia modernă.

 

 

 

Campania folosește reclame în social media în așa manieră încât să ajungă la publicul larg și să îl avertizeze cu privire la riscurile din spatele unor „anunțuri de joburi grozave” (pentru a preveni recrutarea victimelor) și la posibilele tragedii omenești din cauza sclaviei moderne din spatele „produselor ieftine” (pentru a opri cererea).

Reclamele din social media și cele tipărite folosite în campanie sunt personalizate pentru fiecare țară în parte, făcându-se apel la ceea ce poate face cineva pentru a preveni, lupta împotriva traficului de ființe umane și eradicarea sclaviei moderne.

 

În spatele anunțurilor ușor de accesat și aparent profitabile, oamenii primesc informații despre poveștile adevărate ale victimelor traficului de persoane, măsuri de siguranță în caz de alegerea unor oferte de muncă în Europa și sunt chemați la acțiune pentru a face o schimbare în comunitatea și societatea lor.

Spre binele tuturor (potențialelor) victime ale traficului de ființe umane și spre binele nostru, vom face tot ce putem ca această Campanie Pan-europeană de conștientizare, să facă o diferență și să ajute în alegerea ofertelor de muncă în străinătate.

Dumnezeu să ne binecuvânteze pe toți în această misiune!

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *