Comunicat de presă – Echipe mici acordă asistență la frontiera cu Ucraina

PENTRU COMUNICARE IMEDIATĂ

 
Siret Romania - 03022022 - Ukraine refugees crossing into Romania
 

O echipă mică ajută refugiații de la granița cu Ucraina

SIRET, România (2 martie 2022) – Lt. Andrei Fănică (Ofițerul Corpului București), Lt. Emil Ghenea (Ofițerul Corpului Buzău) și Căpitan Yanick Termignone (Ofițerul Corpului Ploiești), au format o echipă care a lucrat din nou la granița de la vama Siret, de marți, 1 martie, până joi, 3 martie. Echipele se rotesc în mod constant pentru a fi pe teren și pentru a oferi asistență, provizii și consiliere emoțională și spirituală în funcție de necesități. Mulți refugiați se află în acest moment în tranzit.

 

Lt. Fănică explică povestea uneia dintre familiile pe care a întâlnit-o. Este vorba despre o femeie și fiica ei de 7 ani care au fugit din Kiev, au condus până la granița de aici, din Siret, iar când au trecut, ne-am întâlnit cu ele. „Mi-a spus că de curând și-a cheltuit toți banii pentru a-și cumpăra un apartament nou, care era aproape gata, și a auzit că acum este distrus. Din fericire, a reușit să scape în siguranță, iar acum trebuie să își reînceapă viața și deocamdată nu știe ce țară să aleagă.” Ea nu avea unde să stea, așa că echipa a aranjat cazarea peste noapte la hotelul în care se odihneau, ”Casa Mea din Bucovina”, care și-a deschis porțile pentru ca refugiații să poată dormi, să facă duș și să mănânce. Aceștia au urmat echipa până la Ploiești și au rămas acolo pentru o seară, urmând să-și continue drumul.

 

În timp ce se aflau la frontieră, echipa a împărțit pliante despre pericolele traficului de persoane. În colaborare cu Teritoriul Europei de Est, mesajele avertizează asupra pericolelor și oferă informații de contact pentru Armata Salvării în Europa. Au fost identificate deja trei cazuri în care persoanele au fost salvate în urma furnizării informațiilor pentru prevenție.

 

Comandantul Diviziei, Căpitan Ionel Sandu, și o echipă de patru voluntari au plecat vineri din București pentru a duce donații și pentru a oferi asistență socială în tabăra de refugiați de la Siret pe tot parcursul weekend-ului. Armata Salvării coordonează împreună cu Guvernul, sprijinul oferit de asistenții sociali. Dacă doriți să fiți voluntar, vă rugăm să vă înscrieți pe site-ul armatasalvarii.ro/voluntar.

 

Mulțumim tuturor pentru sprijinul oferit în privința refugiaților, atât din partea comunității românești, cât și internaționale. Sprijin și informații pentru activitatea din România pot fi găsite la www.armatasalvarii.ro. Fotografii pot fi găsite la flickr.com/armatasalvariiromania.

 

Contact media:
Dave Haas
Ofițer de Informații Publice România
+40 799 057 120 / +1 404 590 1879
[email protected]

Limba română:
+40 727 116 466 (telefon și WhatsApp)
[email protected]

 

Despre Armata Salvării

Armata Salvarii ajuta anual oameni, la nivel internațional, printr-o serie de servicii sociale, să depășească sărăcia și dificultățile economice. Oferind hrană celor flămânzi, ajutor de urgență pentru supraviețuitorii dezastrelor, reabilitare pentru cei care suferă din cauza abuzului de droguri și alcool și îmbrăcăminte și adăpost pentru persoanele aflate în nevoie. Armata Salvării ajută în cele 8 centre din România: București, Ploiești, Craiova, Iasi, Bacau si Buzau. Pentru mai multe informații, vizitați salvationarmy.org și armatasalvarii.ro.

###

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *