Raportul situației la nivel Divizional – 15 martie 2022

 

Activități în desfășurare ale Diviziei Armatei Salvării din România:

  • În weekend, Lt. Andrei Fănică și Lt. Emil Ghenea, împreună cu câțiva voluntari, au fost la vama Siret.
  • Armata Salvării România coordonează voluntarii de asistență socială în tabăra de refugiați din Siret, România, sub supravegherea Comandantului Divizional, Căpitan Ionel Sandu.
  • Peste 50 de refugiați pe zi primesc apă, gustări, truse de igienă, alimente, pături, cartele SIM și/sau consiliere emoțională și spirituală.
  • Maiorul Roxana Sandu a avut o vizită și o întâlnire la Romexpo, în București, pentru a pregăti adăpostul pentru refugiați, care va găzdui până la 2000 de refugiați. Se discută planurile prin care Armata Salvării ar putea ajuta.
  • Centrul din Iași a adăpostit până acum 49 de familii de refugiați (169 de persoane). Mulți dintre ei stau doar o noapte, apoi își continuă drumul.
  • Centrul din Ploiești a găzduit până acum 8 familii (23 de persoane). O femeie a fost ajutată cu asistență medicală. Aceasta avea nevoie de tratament pentru cancer, iar ofițerii centrului au lucrat cu alte persoane pentru a traduce documentele medicale pentru medicii români și au reușit să aranjeze cu succes ca tratamentele să continue.
  • Centrul din Ploiești s-a întâlnit cu Primăria Brazi, o suburbie a Ploieștiului. Primăria se pregătește să pună la dispoziție acolo 31 de apartamente pentru refugiați.
  • Centrul din Buzău încă adăpostește o familie de 4 persoane, care rămâne și peste noapte, iar aceștia s-au oferit să ajute la rândul lor ca și voluntari în activitățile Centrului.
  • Sediul Diviziei din București, și Centrul din București s-au pregătit să găzduiască familii de refugiați.
  • Materiale împotriva traficului de persoane sunt distribuite refugiaților.
  • Peste 1 000 de pliante de conștientizare și prevenție au fost distribuite refugiaților și altor ONG-uri care lucrează în contact cu refugiații, avertizându-i asupra potențialelor pericole ale traficului de persoane. 3 cazuri de care avem cunoștință au fost salvate direct în urma acestor avertismente, nu se știe exact câte alte cazuri au fost, de asemenea, prevenite de pericole.

 

Fotografii și videoclipuri pot fi găsite pe conturile de socializare și pe Flickr:
flickr.com/armatasalvariiromania

Harta lucrărilor din România:
https://www.google.com/maps/d/u/0/viewer?mid=1EjlpCSE0nRbgtfnAGlGStBnW2FXp8sd4

Donații:
Sprijiniți Refugiații Ucraineni – Armata Salvării România (armatasalvarii.ro)

Voluntariat:
Voluntar – Armata Salvării România (armatasalvarii.ro)

Informații de contact:
[email protected]

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *