Raportul situației la nivel Divizional – 19 martie 2022
Activități în desfășurare ale Diviziei Armatei Salvării din România:
- Căpitan Ionel Sandu (Comandantul Diviziei România) și Căpitan Yanick Termignone s-au deplasat la granița de la Siret și au vizitat mai multe tabere și adăposturi din județele Suceava și Botoșani și s-au întâlnit cu DSU/ISU (serviciile guvernamentale de urgență) & AsproAS.
- Căpitan Ionel Sandu continuă să coordoneze voluntarii de asistență socială în tabăra de refugiați de la Siret, România, în colaborare cu DSU/ISU și AsproAS.
- Două camioane cu donații din Austria au ajuns săptămâna aceasta la adăposturile din Botoșani, o colaborare între Volkshifle din Austria și o asociație din România: Asociația Militarilor Veterani și Veteranilor cu Dizabilități.
- Centrele noastre elaborează strategii de sprijin local, împreună cu autoritățile locale și partenerii din comunitate.
- Ofițerii din cadrul Diviziei Georgia (Rep. Georgia) vor asigura consolidarea Diviziei România timp de o săptămână, începând de luni.
- Maior Roxana Sandu și 11 voluntari ai Armatei Salvării au ajutat astăzi la sortarea donațiilor la centrul Romexpo din București.
- Romexpo este pregătit ca adăpost pentru refugiați pentru până la 2000 de refugiați și ca centru de distribuție.
- Armata Salvării acordă asistență și oferă doar adăposturi de urgență pentru noapte. Orice aranjament în privința locuințelor pe termen lung este transferat și aranjat cu strategii guvernamentali locali.
- Centrul nostru din București comunică cu administrația orașului la Gara de Nord, unde este nevoie de voluntari (în special traducători) și cu Salvați Copiii, pentru asistență cu o zonă de joacă pentru copiii din gară.
- Centrul din Iași a adăpostit până acum 66 de familii de refugiați (211 persoane). Mulți dintre ei rămân doar o noapte, apoi își continuă drumul spre alte destinații din UE.
- Centrul din Ploiești a oferit până acum adăpost de urgență pentru 8 familii (23 de persoane). O familie s-a mutat într-o locuință subvenționată din Brazi, iar restul au continuat spre alte destinații din Europa. O familie cu două persoane ajunge în această seară pentru adăpost de urgență până la transferul într-o locuință pe termen lung.
- Centrul din Ploiești s-a întâlnit cu Primăria Brazi, o suburbie a Ploieștiului. Primăria se pregătește să pună la dispoziție acolo 31 de apartamente pentru refugiați.
- Centrul din Buzău încă adăpostește o familie de 4 persoane, care rămâne și peste noapte, iar aceștia s-au oferit să ajute la rândul lor ca și voluntari în activitățile Centrului.
- Comandamentul Divizional din București și Centrul din București s-au pregătit pentru a găzdui familii de refugiați, deși majoritatea sunt transferate în adăposturi de urgență din jurul Bucureștiului sau sunt aranjate prin intermediul unui call center cu locuitorii locali, proprietarii de locuințe sau hoteluri. La Centrul din București, doi refugiați au folosit dușurile.
- Materiale împotriva traficului de persoane sunt distribuite refugiaților.
- Peste 1 000 de pliante de conștientizare și prevenție au fost distribuite refugiaților și altor ONG-uri care lucrează în contact cu refugiații, avertizându-i asupra potențialelor pericole ale traficului de persoane. 3 cazuri de care avem cunoștință au fost salvate direct în urma acestor avertismente, nu se știe exact câte alte cazuri au fost, de asemenea, prevenite de pericole.
Fotografii și videoclipuri pot fi găsite pe conturile de socializare și pe Flickr:
flickr.com/armatasalvariiromania
Harta lucrărilor din România:
https://www.google.com/maps/d/u/0/viewer?mid=1EjlpCSE0nRbgtfnAGlGStBnW2FXp8sd4
Donații:
Sprijiniți Refugiații Ucraineni – Armata Salvării România (armatasalvarii.ro)
Voluntariat:
Voluntar – Armata Salvării România (armatasalvarii.ro)
Informații de contact:
[email protected]
Lasă un răspuns
Want to join the discussion?Feel free to contribute!