Raportul situației la nivel Divizional – 29 Martie 2022

Activități în desfășurare ale Diviziei Armatei Salvării din România:

 

 • Echipa Diviziei din Georgia (Republica Georgia), Liderii Divizionali, Maiorii Rezo Bakhtadze și Sofia Bakhtadze, Căpitan Temo Galustian și voluntara Elizabeta, și-au încheiat activitatea la granița de la Siret. O nouă echipă pleacă joi pentru a continua munca la frontieră, condusă de Căpitan Nicolae Dumitru.
 • Armata Salvării lucrează în continuare în colaborare cu DSU/ISU și AsproAS, în Siret, România.
 • Echipa de la IES a sosit săptămâna trecută: Maior Mike McKee (SUA), Căpitan Petr Janoušek (Republica Cehă) și Maior Irene Mathison (Norvegia). Ei au contribuit la administrarea unui stand de distribuire a voucherelor la Romexpo.
 • Armata Salvării colaborează cu Primăria Municipiului București (DGASMB – Direcția Generală de Asistență Socială București) la Romexpo. Un stand este amenajat pentru a ajuta familiile cu vouchere pentru mese și produse de primă necesitate. 667 de familii au fost ajutate cu vouchere până acum.
 • Maior Roxana Sandu (Lider Divizional România) coordonează voluntarii de la Romexpo, unde 2000 de paturi sunt pregătite pentru găzduirea de urgență și este deschis zilnic ca centru de distribuție a bunurilor donate. Voluntarii și angajații ajută la sortarea hainelor și a altor donații.
 • Liderii Divizionali au participat marți, la București, la o întâlnire cu Comisia Europeană, pentru a analiza și discuta despre cum să îmbunătățească măsurile de siguranță și metodele de conștientizare și comunicare pentru refugiații ucraineni, pentru a preveni traficul de persoane.
 • Armata Salvării oferă doar asistență și adăpost de urgență pe timp de noapte la Corpurile din țară. Orice aranjamente de cazare pe termen lung sunt transferate și aranjate cu ajutorul autorităților locale.
 • Corpul Iași a adăpostit până acum 92 de familii de refugiați (292 de persoane). Mulți stau doar o noapte.
 • Corpul Ploiești a oferit adăpost de urgență pentru 10 familii (25 de persoane) până acum, multe familii rămân o noapte, iar câteva au fost transferate la locuințe subvenționate în Brazi.
 • Corpul din Ploiești colaborează cu Primăria Brazi, o suburbie a Ploieștiului. Primăria are 31 de apartamente pentru refugiați.
 • Corpul Buzău are o familie (4 persoane) cazată la o altă familie din cadrul Corpului, aceștia fiind de asemenea voluntari în cadrul Corpului.
 • Corpul București a avut 5 persoane cazate la corp, în noaptea de duminică spre luni.
 • Materialele împotriva traficului de persoane continuă să fie distribuite refugiaților.
 • Peste 5000 de pliante de conștientizare și prevenție au fost distribuite refugiaților, și altor ONG-uri care lucrează în contact cu refugiații, avertizând asupra potențialelor pericole ale traficului de persoane, 3 cazuri de care avem cunoștință au fost salvate direct în urma acestor avertismente, nu se știe exact câte alte cazuri au fost de asemenea ferite de pericole.
 • Pentru taberele din România și Ucraina este nevoie în continuare de donații pentru alimente și medicamente, care pot fi transportate prin România.

 

Statisticile serviciilor oferite până acum:

3396 de refugiați asistați la frontieră
326 de refugiați adăpostiți peste noapte la Corpuri
493 de refugiați au beneficiat de transport
667 de familii de refugiați au primit vouchere

 

Fotografii și videoclipuri pot fi găsite pe conturile de socializare și pe Flickr:
flickr.com/armatasalvariiromania

Harta lucrărilor din România:
https://www.google.com/maps/d/u/0/viewer?mid=1EjlpCSE0nRbgtfnAGlGStBnW2FXp8sd4

Donații:
Sprijiniți Refugiații Ucraineni – Armata Salvării România (armatasalvarii.ro)

Voluntariat:
Voluntar – Armata Salvării România (armatasalvarii.ro)

Informații de contact:
[email protected]

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *