Raportul situației la nivel Divizional – 6 Aprilie 2022

Fotografii și videoclipuri au fost postate pe: flickr.com/armatasalvariiromania

 

Activități în desfășurare ale Diviziei Armatei Salvării din România:

  • Echipa Diviziei din Moldova, Liderii Divizionali, Maior Olga Iniutochkina și Căpitan Andrei Colicev, și cadet Alexandr Porojniuc, au sosit duminică la Siret. Din România li se alătură Lt. Emil Ghenea și cadet Polina Mahovici.
  • Armata Salvării lucrează în continuare în colaborare cu DSU/ISU și AsproAS în Siret, România.
  • Echipa Armatei Salvării colaborează cu Primăria Municipiului București (DGASMB – Direcția Generală de Asistență Socială București) la Romexpo, un centru expozițional. 2000 de paturi sunt pregătite ca și adăpost de urgență și este deschis zilnic ca centru de distribuție a bunurilor donate.
  • Echipa IES, formată din Maior Mike McKee (SUA), Căpitan Petr Janoušek (Cehia) și Maior Irene Mathison (Norvegia), continuă să administreze o masă la Romexpo din București, oferind vouchere de supermarket pentru familiile de refugiați din Ucraina și pliante împotriva traficului de persoane. Au fost distribuite 2831 vouchere.
  • Maior Roxana Sandu (Lider Divizional Armata Salvării România) coordonează voluntarii de la Romexpo, unde voluntarii și angajații ajută la sortarea hainelor și a altor donații.
  • Armata Salvării oferă doar asistență și adăpost de urgență pe timp de noapte la Corpurile din țară. Orice aranjamente de cazare pe termen lung sunt transferate și aranjate cu ajutorul autorităților locale.
  • Corpul Iași a adăpostit până acum 107 familii de refugiați (354 de persoane). Mulți stau doar o singură noapte.
  • Corpul Ploiești a adăpostit până acum 13 familii de refugiați (33 de persoane) pentru câteva nopți, iar câteva familii au fost transferate la locuințe subvenționate în localitatea Brazi.
  • Corpul Ploiești colaborează cu Primăria Brazi, o suburbie a Ploieștiului. Primăria are 31 de apartamente pentru refugiați. Ofițerii Corpului Ploiești ajută familiile de acolo cu bunuri de primă necesitate și dar le ajută și să meargă la cursuri de limba română,  organizate de o școală locală.
  • Corpul Buzău a avut o familie de refugiați (4 persoane) găzduită de o familie din cadrul Corpului, însă aceștia au călătorit între timp în Germania. Lt. Emil Ghenea și cadet Polina Mahovici, merg prin rotație la granița de la Siret.
  • Corpul Bacău a ajutat o familie de refugiați în legătură cu transportul în Germania. Căpitan Nicolae Dumitru și voluntarii din corpul Bacău, merg prin rotație la granița de la Siret.
  • Corpul București a adăpostit 2 familii de refugiați (15 persoane).
  • Materialele împotriva traficului de persoane continuă să fie distribuite refugiaților.
  • Peste 6000 de pliante de conștientizare și prevenție au fost distribuite refugiaților, și altor ONG-uri care lucrează în contact cu refugiații, avertizând asupra potențialelor pericole ale traficului de persoane, 3 cazuri de care avem cunoștință au fost salvate direct în urma acestor avertismente, nu se știe exact câte alte cazuri au fost de asemenea ferite de pericole.
  • Pentru taberele din România și Ucraina este nevoie în continuare de donații pentru alimente și medicamente, care pot fi transportate prin România.

 

Statisticile serviciilor oferite până acum:

4126    de refugiați asistați la frontieră
406    de refugiați adăpostiți peste noapte la Corpuri
1560  de familii de refugiați au primit vouchere
2831   total vouchere distribuite

 

Fotografii și videoclipuri pot fi găsite pe conturile de socializare și pe Flickr:
flickr.com/armatasalvariiromania

Noutățile din România pot fi găsite aici:
(EN) https://armatasalvarii.ro/en/news/

Harta lucrărilor din România:
https://www.google.com/maps/d/u/0/viewer?mid=1EjlpCSE0nRbgtfnAGlGStBnW2FXp8sd4

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *