Donația ta poate salva un om în stradă de la îngheț ! Mulțumim !
De peste o saptamana a venit frigul ! Noptile au inceput sa fie foarte geroase, la Bucuresti au fost sub -5 grade Celsius. O parte din beneficiarii intalniti sunt slabiti pentru ca nu mancasera nimic de multa vreme. La subnutritie s-a adaugat si efectul diferentelor mari de temperatura dintre zi si noapte. O parte din beneficiari si-au schimbat locurile in care se adaposteau, cautand scari de bloc, tramvaie, autobuze, gari de metrou sau, mai nou, chiar aerogara Otopeni.
Conform datelor statistice de la Ministerului Muncii 38% din persoanele fără adăpost identificate în stradă e aflau pentru prima dată în situația de a nu avea un adăpost. În același timp, un mare număr de respondenți au experimentat această situație de mai multe ori în trecut: 32,2% din respondenții din eșantionul probabilistic și 40,5% din persoanele intervievate în cadrul eșantionului non-probabilistic. Există și persoane fără adăpost care afirmă că s-au aflat în această situație dintotdeauna (9,9% din participanții selectați în eșantionul probabilistic și 7,4% din cei cuprinși în eșantionul non-probabilistic).
O problemă cu care se confruntă persoanele fără adăpost constă în asigurarea, în ultima lună, a nevoilor de bază (a unui loc de dormit, a hranei, deținerea de haine și încălțăminte adecvate, asigurarea igienei personale și a hainelor și accesul la toaletă). Cele mai frecvente probleme ale PFA identificate în stradă și care au menționat cel puțin o facilitate de bază la care nu au acces constau în conformtul lipsa hainelor și a încălțămintei adecvate (70,1%) care le asigura un confort termic, lipsa unui loc pentru spălatul hainelor (65,1%), mâncare insuficientă (63,8%). Conform Atlasului zonelor Marginalizate (pag.250-252), în Municipiul București cele mai afectate zone sunt sectoarele 3, 4 și 5. În sectorul 3 există zone istorice (centrale) cu locuințe sociale și/ sau clădiri ocupate, în special în centrul Bucureștiului, Cartierul 23 August și zona Bobocica fiind o zonă cu case „tip mahala”.
Misiunea Asociatiei ARMATA SALVARII este să răspundem nevoilor umane, să îmbunătățim calitatea vieții persoanelor aflate în suferință, să redăm speranța, să promovăm o lume a solidarității, păcii și bunăstării, fără discriminare.
Suntem prezenți în București, Ploiești, Craiova, Iași, Bacău și Buzău, prin centrele noastre de zi, de consiliere, prin intermediul echipei mobile, a asistenților sociali, educatorilor care formează echipa Armata Salvării din România de mai bine de două decenii.
Lasă un răspuns
Want to join the discussion?Feel free to contribute!