Donația ta poate salva un om în stradă de la îngheț ! Mulțumim !

De peste o saptamana a venit frigul ! Noptile au inceput sa fie foarte geroase, la Bucuresti au fost sub -5 grade Celsius. O parte din beneficiarii intalniti sunt slabiti pentru ca nu mancasera nimic de multa vreme. La subnutritie  s-a adaugat si efectul diferentelor mari de temperatura dintre zi si noapte. O parte din beneficiari si-au schimbat locurile in care se adaposteau, cautand scari de bloc, tramvaie, autobuze, gari de metrou sau, mai nou, chiar aerogara Otopeni.

Conform datelor statistice de la Ministerului Muncii 38% din persoanele fără adăpost identificate în stradă e aflau pentru prima dată în situația de a nu avea un adăpost. În același timp, un mare număr de respondenți au experimentat această situație de mai multe ori în trecut: 32,2% din respondenții din eșantionul probabilistic și 40,5% din persoanele intervievate în cadrul eșantionului non-probabilistic. Există și persoane fără adăpost care afirmă că s-au aflat în această situație dintotdeauna (9,9% din participanții selectați în eșantionul probabilistic și 7,4% din cei cuprinși în eșantionul non-probabilistic).

O problemă cu care se confruntă persoanele fără adăpost constă în asigurarea, în ultima lună, a nevoilor de bază (a unui loc de dormit, a hranei, deținerea de haine și încălțăminte adecvate, asigurarea igienei personale și a hainelor și accesul la toaletă). Cele mai frecvente probleme ale PFA identificate în stradă și care au menționat cel puțin o facilitate de bază la care nu au acces constau în conformtul lipsa hainelor și a încălțămintei adecvate (70,1%) care le asigura un confort termic, lipsa unui loc pentru spălatul hainelor (65,1%), mâncare insuficientă (63,8%).  Conform Atlasului zonelor Marginalizate (pag.250-252), în Municipiul București cele mai afectate zone sunt sectoarele 3, 4 și 5. În sectorul 3 există zone istorice (centrale) cu locuințe sociale și/ sau clădiri ocupate, în special în centrul Bucureștiului, Cartierul 23 August și zona Bobocica fiind o zonă cu case „tip mahala”.

Orice om a trait macar o data in viata acest sentiment: frigul, inghetul, disconfortul fizic. EMAS (Echipa Mobila Armata Salvarii) este un serviciu social de urgenta care salveaza vieti. Un asistent social, un medic si un logistician edentifica persoanele in nevoie cu risc de inghet, sau care se afla in pericol.
In conditiile in care foarrte multe scari de bloc au sisteme electronice de securitate si supraveghere, ultimul loc de adapostire cald pentru aceste temperaturi scazute au ramas adaposturile de urgenta care sunt pline, garile si chiar aerogara Otopeni. Dar pentru a avea acces la ele e necesar fie sa-ti cumperi un bilet de tren fie sa ai haine curate si sa ai bani pentru autobuzul 783 care merge la Otopeni.
In raport cu misiunea care ne-am asumat-o de a ajuta fiintele umane, distribuim manusi, fulare, caciuli, paturi, saci de dormit, sau alte obiecte de imbracaminte pentru persoanele fara locuinta. Oferim ceai cald, supa si mancare, servicii medicale si sociale in strada, Ii oriertam catre adapsoturile si intervenim ca sa-i ajutam. Actionam in acest moment, chiar acum  deoarece, in frig, maine poate fi prea tarziu !
Ajute-ne sa ajutam !
Donatia ta #salveaza vieti ! Iti multumim https://armatasalvarii.ro/doneaza/
**********

Misiunea Asociatiei ARMATA SALVARII  este să răspundem nevoilor umane, să îmbunătățim calitatea vieții persoanelor aflate în suferință, să redăm speranța, să promovăm o lume  a solidarității, păcii și  bunăstării, fără discriminare.

Suntem prezenți în București, Ploiești, Craiova, Iași, Bacău și Buzău, prin centrele noastre de zi, de consiliere, prin intermediul echipei mobile, a asistenților sociali, educatorilor care formează echipa Armata Salvării din România de mai bine de două decenii.

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *