Dacă ți-a fost vreodată frig, vei înțelege!

Dacă ai trăit cel puțin pentru câteva minute sau ore senzația de frig, cu siguranță că vei înțelege ce înseamnă să stai în frig o noapte! Dar dacă nu ai casă și stai în frig mai multe nopți? Temperaturile scăzute supun organismul la stres, iar depășirea sa este cu mult mai ușoară cu cât individul este mai sănătos și are o reacție mai potrivită la frig. Confortul termic este cheia pentru a avea o stare de sănătate optimă într-un climat rece.

Un important efect stresant pe care frigul îl are asupra organismului este efectul vasoconstrictor. Astfel, vasele de sânge se îngustează, iar sângele începe să se retragă către interiorul corpului. Toate aceste lucruri cresc riscul de atac de cord, dar și de hipertensiune arterială. Pentru a reduce această presiune, organismul răspunde prin creșterea nevoii de urinare. Pe lângă efectele asupra vaselor de sânge, frigul și aerul uscat de iarnă pot îndepărta umiditatea de la nivelul pielii, aceasta devenind deshidratată.

Efectele frigului asupra organismului uman sunt mult mai ample cu cât temperaturile scad și mai mult. Hipotermia și degerăturile sunt doar câteva efecte negative pe care un individ le poate suporta din cauza temperaturilor joase, iar riscul de deces este și el prezent. De asemenea, efectele frigului se regăsesc și la nivelul psihicului, crescând riscul de dezvoltare a depresiei sau a tulburării afective sezoniere.

Riscurile expunerii la temperaturi scăzute pentru oamenii străzii sunt: atac de cord, degerături, hipotermie, căzături și efecte asociate alcoolismului.Oferim în stradă saci de dormit, pături, căciuli, mănuși, fulare, haine groase, mâncare, supă și ceai cald. Asistentul social direcționează beneficiarii către adăposturi, iar acolo unde este necesar, intervine medicul.

Puteți sprijini această cauză prin accesarea acestui link : https://armatasalvarii.ro/doneaza/

Vă mulțumim !

**********

Misiunea Asociației ARMATA SALVĂRII  este să răspundem nevoilor umane, să îmbunătățim calitatea vieții persoanelor aflate în suferință, să redăm speranța, să promovăm o lume  a solidarității, păcii și  bunăstării, fără discriminare.

Suntem prezenți în București, Ploiești, Craiova, Iași, Bacău și Buzău, prin centrele noastre de zi, de consiliere, prin intermediul echipei mobile, a asistenților sociali, educatorilor care formează echipa Armata Salvării din România de mai bine de două decenii.

 

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *