Paștele, între basm sau adevăr

În Evanghelia după Luca ni se relatează episoadele morții (Luca 23:32-34 și 44-49) și învierii Domnului Hristos (Luca 24:1-8). Când femeile s-au întors de la mormântul gol, cu sentimente contradictorii de temă și bucurie, entuziasm și confuzie, au rostit de acum celebrul „Hristos a înviat!” către ucenicii Domnului Isus. La o asemenea veste, te-ai aștepta ca ucenicii să tresalte de bucurie, să îi cuprindă un sentiment de mândrie și curaj pentru că ceea ce fusese spus s-a realizat. Hristos era viu așa cum promisese. Dar nu, ei nu au reacționat astfel; dimpotrivă, au fost necredincioși și li se păreau basme toate aceste relatări ale femeilor (Luca 24.11).

Ce părere ai tu despre această relatare plină de speranță? Este important să răspunzi la această întrebare! Și pentru tine pare un basm Hristos care a murit și a înviat? Sau crezi că El a înviat și este viu în veci de veci?

Învierea lui Isus aduce speranță în viața noastră – într-o bună zi vom învia și vom fi cu El în nemurire.

Învierea lui Isus aduce putere – ne dă putere asupra păcatului, asupra morții – „Unde îți este puterea, moarte?”

Învierea lui Isus aduce un viitor glorios pentru noi, credincioșii, cei care vom fi crezut că nu este doar un mit, doar un basm, ci Adevărul – și anume Hristos a murit pentru păcatele mele și ale întregii omeniri ca să avem viață și să o avem din belșug.

Învierea este temelia credinței creștine dincolo de confesiuni și bariere omenești – în învierea lui Isus avem certitudinea că, într-o zi, vom învia și noi împreună cu Hristos.

Acestea fiind spuse, fie ca bunul Dumnezeu să ne aducă cunoștință tuturor de Hristos, să ne lumineze mințile și inimile să putem alege să credem că: Hristos a înviat! Aleluia!

Fie ca atunci când ne vom strânge fiecare în sânul familiei, așa cum este obiceiul în țara noastră, să ne amintim de Hristos cel înviat, să ne amintim că fără acest eveniment adevărat, creștinismul nu ar fi existat!

Paște fericit alături de cei dragi!

Cu drag,
Roxy și Ionuț

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *