Cu ocazia Zilei Internaționale a Voluntarului, Armata Salvării din România anunță deschiderea Centrului de Resurse  pentru Voluntari

Joi, 5 decembrie 2018, cu ocazia Zilei Internaționale a Voluntarului, anunțăm deschiderea Centrului de Resurse  pentru Voluntari, care va funcționa în str. Dornei nr. 80, sector 1, București.  Centrul de Resurse pentru Voluntari va oferi un spatiu de studiu în Biblioteca Voluntarului, precum și cercetări sau cursuri de pregătire pentru membrii celor cinci rețele de voluntari ale asociației din: București, Ploiești, Craiova, Iași și Bacău.

Deși la nivel european populația din România nu este foarte activă în domeniul voluntariatului, comparativ cu alte state ale Uniunii Europene, organizația noastră, prin acest program, își dorește să promoveze experiența Salvation Army International care dezvoltă programe în peste 130 de state cu ajutorul voluntarilor. Noi considerăm că voluntariatul este în sine şi o formă de „educaţie continuă” (life-long-learning) a adulților prin care participanţii, atunci când acţionează, îşi dezvoltă calităţile şi competenţele de care au nevoie în evoluţia personală şi spirituală.

Craiova_tabera-0554

Ne dorim ca prin acest proiect să creştem numărului de voluntari implicaţi, să creştem gradul de implicare în comunitate a cetăţenilor, să aducem inovare în domeniul voluntariatului şi să creştem vizibilitatea voluntariatului în România și în special în rândul membrilor comunităţilor din cele 5 județe în care activăm.

Directorul asociației noastre, dl. Ionel Sandu, a declarat: „Armata Salvării are în lume peste 111.000 de angajati. Acestia sunt implicați în centre comunitare, adăposturi pentru refugiați, spitale, programe de intervenție în caz de dezastre, centre pentru mame și copii, școli, centre educaționale, programe creștine, cămine pentru vârstnici, întreprinderi de economie socială etc. Peste 3.3 milioane de voluntari de toate vârstele și-au oferit timpul, talentele și resursele pentru a sprijini activitatea Armatei Salvării in decursul timpului în toată lumea.

Există filiale ale Armatei Salvării în care sunt înscriși zeci de mii de voluntari, spre exemplu Divizia de Nord a Armatei Salvării din SUA, în cadrul căreia 700 de angajați și 28.500 de voluntari deservesc mii de oameni aflați în nevoie în Minnesota și Dakota de Nord. Ne dorim ca în viitor să aducem experiența și expertiza din domeniul voluntariatului a Salvation Army International și în România.   

„Voluntarii nu sunt plătiți nu pentru că nu au nicio valoare, ci pentru că sunt de nepreţuit”, spunea Sherry Anderson. Tocmai de aceea, de ziua lor, le doresc o viață binecuvântată tuturor voluntarilor cu care am colaborat și le mulțumesc tuturor pentru contribuția adusă în proiectele și programele noastre din România!”

Marea majoritatea a voluntarilor din România acţionează cu entuziasm în special pe termen scurt. Unul dintre obiectivele Centrului de Resurse pentru Voluntari este să identifice motivaţiile şi aspiraţiile voluntarilor care i-ar putea determina să acţioneze constant, cu entuziasm şi pe termen lung în proiectele şi programele educaţionale, sociale, culturale, comunitare sau umanitare ale organizatiei noastre.

Armata Salvarii-14

 

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *