fbpx

Salvează Viitorul

oferă speranță prin educație

Obiectivul nostru este prevenirea abandonului școlar prin promovarea educației și susținerea pe toate căile a procesului de învățământ. Ne angajăm astfel  menținem activitățile desfășurate de asistenții sociali în teren, de educatori în Centrele de Zi și să asigurăm o masă caldă zilnic, copiilor din centrele noastre. 90% din copiii care cresc în comunități sărace riscă dezvoltarea a cel puțin o problemă de vorbire, învățare sau emoțională; creșterea probabilității de abandon școlar; reducerea accesului pe piața forței de muncă la maturitate.  

Grupul țintă căruia ne adresăm sunt copiii care cresc în familii vulnerabile, aflate sub pragul sărăciei și prezintă un risc crescut de abandon școlar și de a rămâne blocați în ceea ce numim „Ciclul sărăciei”. Minimum 240 de copii cu vârste între 5 -15 ani și tineri cu vârste între 16-18 ani, aflați în risc de sărăcie și excluziune socială din București, Ploiești, Iași, Craiova, Bacău și Buzău.

Prevenirea abandonului școlar și acces la educație pentru 240 de copii aflați în sărăcie extremă din 6 orașe (din care 35% provin din comunități discriminate de etnie rromă sau din familii expuse unde există risc de trafic prin muncă), prin oferirea de servicii educaționale, instruire școlară, acces la hrană caldă, rechizite sau îmbrăcăminte, educație sanitară, educație pentru viață precum și servicii de asistență socială pentru părinții sau rudele acestor copii.  

Trimite EDUCAT la 8845, donează 2 euro lunar
și oferă speranță prin educație!

Principalele activități ale proiectului:

  1. Asistență educațională pentru reducerea ratei abandonului școlar a grupului țintă (îndrumare: matematică, engleză, română).
  2. Alimentație sănătoasă pentru copii care participă la program.
  3. Unloc sigur de joacă, unde își pot face prieteni și își pot întări relațiile.
  4. Activități extracurriculare și învățare non-formală (lecții de gătit, lecții de prim ajutor, lecții educaționale, predarea abilităților digitale, activități de cercetare, lecții de igienă personală, dezvoltare personală și inteligență emoțională, tabere, activități sportive).
  5. Consiliere socială și îndrumare persoanelor care îngrijesc copiii, dar și familiilor.
  6. Educație prin Tabere, jocuri / activități sportive, seminarii și ateliere despre combaterea traficului de persoane.   
  7. Educație și consiliere socială pentru familiile copiilor.
  8. Hrană suplimentară în timpul zilelor școlare pentru familiile copiilor (ajutând familiile de acasă cu pachete de alimente și alte lucruri pentru a le ajuta financiar). Pachetul de alimente la domiciliu va fi furnizat pentru ca ei să se poată concentra asupra studiilor mai mult decât pe nevoile alimentare.

Daca vezi această pagină de pe un dispozitiv mobil,
poți dona chiar acum 2 euro / lună cu SMS la 8845 cu textul „EDUCAT“

*Valoarea Donației este de 2 Euro/lună. Suma alocată cauzei este de 2 Euro. Nu se percepe TVA pentru donațiile de pe abonament. În rețelele Digi Mobil, Orange România și Telekom România Mobile, pentru cartelele preplătite, TVA-ul a fost reținut la achiziționarea creditului. Pentru donațiile de pe cartelele preplătite, în rețeaua Vodafone utilizatorii nu plătesc TVA. Donația recurentă poate fi oprită prin trimiterea mesajului „STOP EDUCAT“ la nr. 8845. Campanie realizată cu sprijinul Digi Mobil, Orange România, Telekom România Mobile și Vodafone România.