Geneza Community Centres
Geneza Community Centres
Location: Iași & Ploiești
Supporting territory: Norway, Iceland & Faroes Territory – Norway Project
These are located at Iasi and Ploiesti. The name Geneza is taken from the first book of the Bible, Genesis, which means ‘origin’. Our aim is to provide a new beginning for our participants, most of whom come from the poorer neighborhoods of the cities.
We offer ‘soup, soap and salvation’ through:
- After School programs for children
- Spiritual guidance from our officers (church ministers)
Our aim is to help families construct a solid foundation from which they can build their own future and children completing school. This will also assist them to find their place in the wider society.
Proiectul MUZICA
Proiectul de Muzică al Corpului București
Descrierea proiectului
Acest proiect este conceput pentru a oferi cursuri de muzică, oamenilor din comunitatea locală a Corpului București. Cursurile se adresează în special copiilor din comunitatea locală. Planul este de a face cursuri de trei ori pe săptămână, pe durata semestrelor școlare, timp de 2 ani. Clasele vor avea până la maxim 8 copii implicați în fiecare zi a cursurilor. Cursurile sunt concepute pentru a se desfășura ca o activitate după școală.
Ofițerii Corpului au experiență în domeniul muzicii și artelor și vor oferi predare directă, precum și supravegherea profesorilor angajați pentru clasele rămase. Se așteaptă ca în fiecare an să existe concerte în care elevii vor avea ocazia să cânte; acest lucru va crea o legătură bună între clase și Corp.
Perioada de derulare
Martie 2017 to Septembrie 2019
Locații și aria de intervenție
București
Promotori și parteneri
Teritoriul Norvegiei, Islandei și Feroe
Scop
Există o dorință culturală în comunitatea românească ca muzica și artele să facă parte din educația oricărui copil, dorim să ne asigurăm că copiii care participă la aceste cursuri vor avea expunere la mesajul Evangheliei, precum și la educația muzicală pe care o vor primi.
Rezultate
Prin acest proiect am putut reînvia slujirea muzicală din Corpul București. În fiecare săptămână au avut loc cursuri de muzică – lecții practice, teoretice, precum și demonstrative, urmate de pregătire pentru cor / practica corului.
Lecțiile teoretice și de pian, împreună cu sesiunile de cor, au fost dirijate de profesorul Bogdan Pertea, în timp ce lecțiile practice de chitară au fost predate de Ofițerul Corpului.
Copiii au putut să arate ceea ce au învățat la cursurile de muzică cântând la Clubul Copiilor, întâlniri duminicale, concerte și diverse evenimente. În ultimii 2 ani și jumătate, un total de 28 de copii au participat la cursuri.
- 9 elevi înscriși la învățarea unui instrument
- 6 elevi la teoria muzicii
- 13 elevi și adulți ai Corpului în programul de cor.
Au fost predate în total 21 de lecții teoretice și 81 de lecții pentru instrumente muzicale.
În decembrie 2018, Armata Salvării București a organizat un concert caritabil. Elevii proiectului de Muzică din Corpul București au prezentat un concert special. Profesorul de muzică a invitat Corul Cristal.
Ca parteneri în această activitate, am colaborat cu JuxiMagic, Commons Union, Total Contabilitate (o companie de contabilitate) și Light Quartet. Echipamentele achiziționate în cadrul proiectului au fost utilizate la concertul de caritate și sunt, de asemenea, utilizate zilnic în toate activitățile Corpului București.
Din octombrie 2019, proiectul este condus de voluntari / ofițeri.
Proiectul pentru educația integrată a copiilor
PROGRAM PENTRU EDUCAȚIA INTEGRATĂ A COPIILOR ROMÂNI ȘI A CELOR DE ETNIE RROMĂ DIN BUCUREȘTI, CRAIOVA, BACĂU ȘI BUZĂU
Descrierea proiectului
Proiectul a început in martie 2018 si timp de 3 ani a fost implementat în 3 locații din regiunea României (București, Craiova și Bacău). Acest proiect a sprijinit și a creat un loc sigur pentru copiii rromi și români, i-a ajutat să prospere și le-a hrănit corpul, mintea și spiritul. Din martie 2021 am mai adăugat înca o locație pe această listă, și anume Buzău.
Acest proiect este conceput pentru a ajuta un total de 360 de copii din aproximativ 120 de familii defavorizate și să vină în sprijinul educației generale, integrării și consilierii familiei și educației anti-trafic. Proiectul vizează să se desfășoare pe parcursul a înca 3 ani și va permite centrelor implicate să caute oportunități de sustenabilitate și să găsească resurse locale pentru a extinde proiectul după durata terminarea acestuia.
Obiectivul nostru este prevenirea abandonului școlar prin promovarea educației și susținerea pe toate căile a procesului de învățământ. Ne angajăm astfel să menținem activitățile desfășurate de asistenții sociali în teren, de educatori în Centrele de Zi și să asigurăm o masă caldă zilnic, copiilor din centrele noastre. 90% din copiii care cresc în comunități sărace riscă dezvoltarea a cel puțin o problemă de vorbire, învățare sau emoțională; creșterea probabilității de abandon școlar; reducerea accesului pe piața forței de muncă la maturitate.
Grupul țintă căruia ne adresăm sunt copiii care cresc în familii vulnerabile, aflate sub pragul sărăciei și prezintă un risc crescut de abandon școlar și de a rămâne blocați în ceea ce numim „Ciclul sărăciei”.
Prevenirea abandonului școlar și acces la educație pentru copiii aflați în sărăcie extremă din 6 orașe (din care 35% provin din comunități discriminate de etnie rromă sau din familii expuse unde există risc de trafic prin muncă), prin oferirea de servicii educaționale, instruire școlară, acces la hrană caldă, rechizite sau îmbrăcăminte, educație sanitară, educație pentru viată precum și servicii de asistență socială pentru părinții sau rudele acestor copii
Perioada de derulare
Martie 2018 – încă în derulare
Locații și aria de intervenție
Bacău, București, Buzău și Craiova
Promotori și parteneri
Teritoriul Elveției, Austriei și Ungariei
Scop
Acest proiect este conceput pentru a ajuta 360 de copii din aproximativ 120 de familii defavorizate în sprijinul educației generale, integrarea și consilierea familiei și educația anti-trafic.
Principalele obiective ale proiectului sunt:
- să ofere copiilor asistență educațională (îndrumare pentru: matematică, engleză, română)
- să ofere o alimentație sănătoasă copiilor care participă la program
- să ofere un loc sigur de joacă, de a face prieteni și de a întări relațiile
- să ofere activități extracurriculare și învățare non-formală (lecții de gătit, lecții de prim ajutor, lecții educaționale, predare a abilităților digitale, activități de cercetași, lecții de igienă personală, dezvoltare personală și inteligență emoțională, tabere, activități sportive)
- să ofere consiliere socială și îndrumare pentru îngrijitorii copiilor și familiile acestora
- să ofere consiliere spirituală și îndrumare familiilor, să le invite și să le implice în comunitate și să participe la programe.
- să ofere educație prin Tabere, lecții bilblice, jocuri / activități sportive
- să ofere educație prin seminarii și ateliere despre combaterea traficului de ființe umane
- să ofere educație și consiliere pentru familile copiilor
- să ofere hrană suplimentară în timpul zilelor școlare pentru familiile copiilor (oferirea de pachete alimente și alte lucruri pentru familiile de acasă). Pachetul de alimente la domiciliu va fi furnizat pentru ca copilul sa se poata concentra asupra studiilor in loc de necesitățile alimentare.
- părinții și copiii vor fi conștienți de importanța studiilor liceale și universitare
Rezultate
În primii 3 ani de proiect am avut:
– 161 beneficiari unici în București
– 136 beneficiari unici în Bacau
– 94 beneficiari unici în Craiova
În primii 3 ani ai proiectului (Martie 2018-Februarie 2021), beneficiarii au fost în felul următor:
– București: 118 beneficiari români și 43 rromi (27%)
– Bacău: 54 beneficiari români și 82 rromi (60%)
– Craiova: 30 beneficiari români și 64 rromi (68%)
Numărul de familii ajutate in primii 3 ani de proiect:
– București: 58 de familii
– Bacău: 58 familii
– Craiova: 23 familii
Numărul total de oameni ajutați în primii 3 ani de proiect: 716
– Bărbați: 138
– Femei: 187
– Copii: 391 dintre care:
Băieți: 162
Fete: 229
S.M.A.R.T. - Centre educaționale de zi
S.M.A.R.T. – Servicii Multifuncționale Antisărăcie pentru Reintegrare și Transformare
- Creșterea calității vieții și accesului la servicii sociale.
- Colectarea și promovarea intervențiilor de bună practică.
- Crearea a minimum 3 platforme de dialog social și civic.
Obiectivul General
Obiectivul general al proiectului este reducerea sărăciei, concentrându-se pe cele mai vulnerabile grupuri excluse social și economic, vizând minimum 1600 de beneficiari din cel puțin 3 localități, în principal București, Iași și Ploiești, prin crearea unui model comunitar multiregional de intervenție pentru furnizarea de activități antidiscriminatorii, servicii educaționale, medicale și sociale:
- Creșterea calității vieții și accesului la servicii sociale pentru grupurile defavorizate pentru minimum 1600 de persoane în sărăcie sau în nevoie (Outcome 4) în cel puțin 3 localități (Output4 4.1), prin crearea unei rețele de 3 servicii multifuncționale pentru incluziune socială care să ofere servicii la un nivel bun de satisfacție (8) in raport cu evaluarea beneficiarilor (Outcome4).
- Colectarea și promovarea intervențiilor de bună practică la nivel local (Rezultat4.1.1) și la nivel național pe site-ul/portalul existent care identifică minimum 1 metodologie de luptă împotriva sărăciei și excluziunii sociale (Rezultat 4 4.1).
- Crearea a minimum 3 platforme de dialog social și civic între municipalitățile locale și părțile interesate ale societății civile din cel puțin 3 localități, pentru a crea un nivel mai mare de coeziune socială și economică care să promoveze sustenabilitatea.
Obiectivele Specifice
- Creșterea calității vieții și accesului la servicii sociale pentru grupurile defavorizate pentru minimum 1600 persoane în sărăcie sau în nevoie (Outcome 4) în cel puțin 3 localități (Output4 4.1), prin crearea unei rețele de 3 servicii multifuncționale pentru incluziune socială care să ofere servicii la un nivel bun de satisfacție (8) în raport cu evaluarea beneficiarilor (Outcome4).
- Creșterea calității educației a peste 300 de copii (din care peste 40% sunt de etnie romă) care provin din medii sărăce prin îmbunătățirea calității educației și a serviciilor de incluziune socială în lași și Ploiești, în următorii 3 ani.
- Creșterea calității vieții și accesului la servicii sociale pentru minimum 1050 de persoane aflate în sărăcie, în municipiul București, prin furnizarea de servicii medicale și sociale pentru următorii 3 ani.
- Prevenirea esecurilor sociale datorate saraciei extreme si a sclaviei moderne pentru 100 de beneficiari din zonele foarte sărace din București, Iasi și Ploiești prin furnizarea de servicii de consiliere si informare si de verificare a locurilor de muncă prin intermediul a minimum 3 campanii publice focalizate pe prevenirea deceselor in strada pentru persoanele fara locuinta, a abandonului scolar si familial precum si a traficului de ființe umane, care vizează conștientizarea a minimum 15000 de persoane în următorii 3 ani.
- Colectarea și promovarea intervențiilor de bună practică la nivel local (Rezultat4.1.1) și la nivel național pe site-ul/portalul existent care identifică minimum 1 metodologie de luptă împotriva sărăciei și excluziunii sociale (Rezultat4 4.1).
- Promovarea unei metodologii inovatoare și interactive pentru combaterea sărăciei și incluziunii sociale și diseminarea celor mai bune practici in mediul online, la nivel regional și național, în următorii 3 ani.
- definirea unei (1) strategii bilaterala pentru incluziunea socială a cetățenilor români de etnie romă care locuiesc în Oslo, în următorii 3 ani.
- 1 portal interactiv (site web) care va cuprinde minim o baza de date cu serviciile de adapostire pentru persoanele fara locuinta, este realizat in urmatorii 3 ani
- Crearea a minimum 3 platforme de dialog social și civic între municipalitățile locale și părțile interesate ale societățile civile din cel puțin 3 localități (Bucuresti, Iasi, Ploiesti), pentru a crea un nivel mai mare de coeziune socială și economică care să promoveze interesele beneficiarilor și sustenabilitatea, in următorii 3 ani.
- Crearea unui model de coeziune economică și socială care să cuprindă cel puțin un (1) parteneriat strategic bilateral cu o organizație donatoare, în următorii 3 ani.
- Crearea a minimum 3 platforme locale pentru dialog civic și social; atragerea a cel puțin 3 instituții locale, 9 ONG-uri, 9 organizații patronale sau întreprinderi, 3 organizații sindicale care împreună oferă un model de bună practică de responsabilizare și implicare comunitară în rețea într-un mod mai inteligent și incluziv de promovare a durabilității, în următorii 3 ani.
Descrierea grupurilor țintă
În selectarea grupurilor-țintă, Asociația Armata Salvării a avut și va avea în vedere respectarea principiilor egalităţii de şanse şi a drepturilor omului, accesul egal la serviciile proiectului, indiferent de sex, religie, orientare politică sau etnie, promovând o abordare incluzivă.
Grupuri-țintă principale: 1600 de beneficiari, dintre care 1150 de adulti, 300 de copii și 150 părinți
Minimum 1150 persoane aflate în risc de sărăcie și excluziune socială dintre care:
- Minim 1050 persoane fără adăpost/locuință din Bucuresti: persoane singure care trăiesc pe străzi; copiii și adolescenții care trăiesc pe străzi; tinerii care părăsesc sistemul de protecție a copilului și stau pe străzi; mame singure cu copii care trăiesc pe străzi; persoanele cu probleme de sănătate ce locuiesc pe străzi, persoane dependente de alcool sau droguri care locuiesc pe străzi; persoanele cu probleme mentale sau psihiatrice în stradă; persoanele în vârstă fără adăpost; familiile care locuiesc pe străzi; persoanele fără adăpost din partea minorităților etnice, cum ar fi romii sau persoanele cu un stil de viață nomad; copiii de a doua generație care trăiesc pe străzi, ai căror părinți sunt fără adăpost.
- Metode de identificare: Beneficiarii vor fi identificați pe baza criteriului privind deprivarea de locuință și sărăcia extremă în care se află prin sondaje, mapări comunitare, parteneriat cu instituțiile locale sau informații din bazele de date secundare de la autoritățile locale.
- Criterii de selecție și prioritate: Persoane fără locuință aflate în situații de urgență vitală sau socială din București, persoane excluse social, persoane izolate social, „invizibile”. Copii care se adăpostesc pe stradă. Persoane cu dizabilități care se adăpostesc pe stradă. Familii în stradă. Persoane care devin victime ale traficului de ființe umane în stradă.
- Minimum 100 persoane, din Bucurest si din Oslo, cu un nivel scăzut de educație, motivate sa gaseasca un loc de muncă, posibile victime ale traficului de ființe umane, personae care si-au pierdut proprietatea (fiind excrocate), persoane din Norvegia care vor sa se repatrieze si sa se integreze socio-profesional in Romania. Grupul-țintă cuprinde populația săracă vulnerabilă, persoane motivate sa aiba acces pe piata fortei de munca, din cauza lipsei de educație fiind expusă la trafic de ființe umane – bărbați și femei singure care trăiesc pe străzi; tinerii care părăsesc sistemul de protecție; familiile care locuiesc pe străzi și sunt traficate prin muncă; persoanele fără adăpost din partea minorităților etnice. Persoanele menționate mai sus intenționează sa-si gaseasca un loc de munca in tara sau să plece din România pentru a-și găsi un loc de muncă în străinătate. O parte din persoane si-au pierdut locuinta, fiind excrocate sau in urma divortului nu au beneficiat de partaj. Campania de sensibilizare privind reducerea traficului de ființe umane va viza toți beneficiarii proiectului, precum și comunitățile acestora.
- Metode de identificare: Beneficiarii vor fi identificați cu ajutorul membrilor echipei, prin intermediul membrilor comunităților, cu ajutorul partenerului norvegian pentru persoanele din Oslo care vor sa se repatrieze. Beneficiarii se pot adresa telefonic asistenților sociali din cele 3 localități, pot fi orientați de rețeaua de parteneri sau pot solicita spirjinul în urma campaniilor de sensibilizare pe care le vom derula prin proiect.
- Criterii de selecție și prioritate: Persoane sărace, persoane in cautarea unui loc de munca, someri, cu nivel scăzut de educație, persoane cu risc de a fi traficate, persoane sechestrate, persoane abuzate, persoane sarace emigrate in Norvegia.
Minimum 300 de copii cu vârste între 0-15 ani și tineri cu vârste între 16-18 ani, aflați în risc de sărăcie și excluziune social din Iasi si Ploiesti: copii care nu sunt înscriși în învățământul preșcolar/primar/gimnazial; copii și tineri cu risc de abandon școlar din învățământul primar, secundar inferior și secundar superior, inclusiv din învățământul profesional; copii cu rezultate bune la învățătură, dar care care fac parte din familii defavorizate economic și care au nevoie de sprijin pentru a-și continua educaţia; copii și tineri lipsiți de sprijin parental/al familiei; copii și tineri proveniți din familii dezorganizate/familii monoparentale; tineri cu nivel scăzut de competențe, fără un loc de muncă.
- Metode de identificare: Beneficiarii vor fi identificați prin sondaje, mapări ale comunității, parteneriate cu instituțiile locale sau date secundare obtinute de la autoritățile locale, școli. Beneficiarii vor fi identificați cu ajutorul membrilor echipei, prin intermediul liderilor de etnie romă, ei se pot adresa telefonic asistenților sociali din cele 3 localități, pot fi orientați de rețeaua de parteneri sau pot solicita sprijinul în urma campaniilor de sensibilizare pe care le vom derula prin proiect.
- Criterii de selecție și prioritate: Copii ce au abandonat școala, copii cu risc de abandon familial și școlar ce provin din familii dezorganizate, copii afectați de sărăcie, copii ce provin din familii defavorizate economic și care au nevoie de sprijin pentru a-și continua educaţia, minimum 35% copii ce provin din familii sărace de etnie romă.
Minimum 150 părinți/tutori/alți membri ai familiei copiilor/tinerilor aflați în risc de sărăcie și excluziune social din Iasi si Ploiesti: părinți cu nivel scăzut de educație; părinți fără loc de muncă; părinți care își cresc singuri copiii; bunici sau alti membri ai familiei care îngrijesc copiii cu parinți plecați în străinătate.
- Metode de identificare: Beneficiarii vor fi identificați prin sondaje, mapări ale comunității, parteneriate cu instituțiile locale sau date secundare obținute de la autoritățile locale, școli.
- Criterii de selecție și prioritate: Părinți care au în grijă mai mulți copii, părinți de etnie romă, părinți motivați să își educe copiii,
Grupuri-țintă secundare: 15100 dintre care:
Profesionişti și voluntari care lucrează cu beneficiarii sau interacționează cu aceștia din Bucuresti, Iasi, Ploiesti si Oslo/Norvegia: 70
Lideri comunitari, membri ai societății civile, reprezentanți ai autorităților din Bucuresti, Iasi, Ploiesti si Oslo/Norvegia: 30
Membri ai comunității care interacționează cu grupurile-țintă principale din Bucuresti, Iasi, Ploiesti si alte localitati din Romania sau din Oslo/Norvegia: campanii 15.000
Proiectul beneficiază de un grant în valaore de 5.919.377,29 RON de Norvegia prin Granturile Norvegiene în cadrul Programului Dezvoltare locală. Proiectul are ca obiectiv general reducerea sărăciei, concentrându-se pe cele mai vulnerabile grupuri excluse social și economic din București, Ploiești și Iași. În acest sens, proiectul va îmbunătăți viața a 1600 de beneficiari prin crearea unui model comunitar multiregional de intervenție pentru furnizarea de servicii educaționale, medicale și sociale. Alături de serviciile multifuncționale de incluziune socială dedicate grupurilor defavorizate, proiectul va colecta și promova intervențiile de bună practică de la nivel local și național prin intermediul unui portal online și va crea platforme de dialog social și civic între municipalitățile mai sus-amintite și societatea civilă pentru a crea un nivel mai mare de coeziune socială și economică care să promoveze sustenabilitatea.
Material realizat cu sprijinul financiar al Granturilor Norvegiene 2014-2021. Conținutul acestuia (text, fotografii, video) nu reflectă opinia oficială a Operatorului de Program, a Punctului Național de Contact sau a Oficiului Mecanismului Financiar. Informațiile și opiniile exprimate reprezintă responsabilitatea exclusivă a autorului/autorilor.
Proiectul Salvează Viitorul - oferă speranță prin educație
Salvează Viitorul – oferă speranță prin educație
Descrierea proiectului
Obiectivul nostru este prevenirea abandonului școlar prin promovarea educației și susținerea pe toate căile a procesului de învățământ. Ne angajăm astfel să menținem activitățile desfășurate de asistenții sociali în teren, de educatori în Centrele de Zi și să asigurăm o masă caldă zilnic, copiilor din centrele noastre. 90% din copiii care cresc în comunități sărace riscă dezvoltarea a cel puțin o problemă de vorbire, învățare sau emoțională; creșterea probabilității de abandon școlar; reducerea accesului pe piața forței de muncă la maturitate.
Grupul țintă căruia ne adresăm sunt copiii care cresc în familii vulnerabile, aflate sub pragul sărăciei și prezintă un risc crescut de abandon școlar și de a rămâne blocați în ceea ce numim „Ciclul sărăciei”. Minimum 240 de copii cu vârste între 5 -15 ani și tineri cu vârste între 16-18 ani, aflați în risc de sărăcie și excluziune socială din București, Ploiești, Iași, Craiova, Bacău și Buzău.
Prevenirea abandonului școlar și acces la educație pentru 240 de copii aflați în sărăcie extremă din 6 orașe (din care 35% provin din comunități discriminate de etnie rromă sau din familii expuse unde există risc de trafic prin muncă), prin oferirea de servicii educaționale, instruire școlară, acces la hrană caldă, rechizite sau îmbrăcăminte, educație sanitară, educație pentru viață precum și servicii de asistență socială pentru părinții sau rudele acestor copii.
Campania ”Salvează viitorul – oferă speranță prin educație” are ca obiectiv prevenirea abandonului școlar și susținerea pe toate căile a procesului de învățământ pentru 240 de copii aflați în sărăcie extremă.
Printr-un SMS la 8845 cu textul EDUCAT și tu poți ajuta donând 2 Euro lunar pentru ca Armata Salvării România să ofere in centrele de zi servicii educaționale, acces la hrană caldă și servicii de asistență socială .
Trimite EDUCAT la 8845, donează 2 euro lunar
și oferă speranță prin educație!
Perioada de derulare
29 Aprilie 2021 – 28 aprilie 2023
Locații și aria de intervenție
București, Ploiești, Iași, Craiova, Bacău și Buzău
Promotori și parteneri
https://donatie.ro/
Scop
Prevenirea abandonului școlar și acces la educație pentru 240 de copii aflați în sărăcie extremă din 6 orașe (din care 35% provin din comunități discriminate de etnie rromă sau din familii expuse unde există risc de trafic prin muncă), prin oferirea de servicii educaționale, instruire școlară, acces la hrană caldă, rechizite sau îmbrăcăminte, educație sanitară, educație pentru viată precum și servicii de asistență socială pentru părinții sau rudele acestor copii.
Principalele activități ale proiectului:
- asistență educațională pentru reducerea ratei abandonului școlar a grupului țintă (îndrumare: matematică, engleză, română)
- alimentație sănătoasă pentru copii care participă la program
- un loc sigur de joacă, unde își pot face prieteni și își pot întări relațiile
- activități extracurriculare și învățare non-formală (lecții de gătit, lecții de prim ajutor, lecții educaționale, predarea abilităților digitale, activități de cercetare, lecții de igienă personală, dezvoltare personală și inteligență emoțională, tabere, activități sportive)
- consiliere socială și îndrumare persoanelor care îngrijesc copiii, dar și familiilor
- educație prin Tabere, jocuri / activități sportive, seminarii și ateliere despre combaterea traficului de persoane
- educație și consiliere socială pentru familiile copiilor
- hrană suplimentară în timpul zilelor școlare pentru familiile copiilor (ajutând familiile de acasă cu pachete de alimente și alte lucruri pentru a le ajuta financiar). Pachetul de alimente la domiciliu va fi furnizat pentru ca ei să se poată concentra asupra studiilor mai mult decât pe nevoile alimentare.