Proiecte Sociale
ECHIPA MOBILĂ ARMATA SALVĂRII (EMAS)
Descriere:
Conform Recensământului populaţiei şi al locuinţelor din 2011, populaţia de persoane fără adăpost din România cuprindea 162.375 de persoane. Fenomenul persoanelor adulte fără adăpost este în creștere datorită sărăciei și creșterii prețului locuințelor. Se estimează că în București există peste 5000 de persoane fără adăpost. Dintre persoanele adulte se estimează ca 65% sunt de sex masculin și 35% de sex feminin.
O parte din persoanele adulte fără adăpost au ajuns în această situație deoarece imobilele fostelor “case naționalizate” au fost revendicate și au fost evacuați din casele unde plăteau chirie.
EMAS (Echipa Mobilă a Armatei Salvării) este un serviciu medical și social, dedicat persoanelor fără adăpost. EMAS lucrează 3 nopți pe săptămână, între 18.00 – 00.30, oferind informații, îngrijiri medicale, servicii sociale și de consiliere și facilitează accesul la rețeaua de servicii sociale și medicale oferite de guvern sau organizații neguvernamentale.
Perioada de derulare:
18 decembrie 2015 – încă în derulare
Locatie & aria de interventie:
București: toate sectoarele
Promotor & Parteneri:
Asociația Armata Salvării România împreună cu Armata Salvării Norvegia, Norway Grants.
Scop:
Prevenirea deceselor persoanelor fără locuință, care se adăpostesc pe stradă, furnizarea de servicii medicale și sociale către persoanele care trăiesc pe stradă și nu au asigurări medicale și sociale. Furnizare de mâncare și servicii medicale de urgență și servicii sociale beneficiarilor. Creșterea speranței de viață și calitatea vieții persoanelor fără adăpost, asigurarea de oportunități de incluziune socială pentru grupul-țintă, inclusiv obținerea unei locuințe, găsirea unor locuri de muncă; alte activități de socializare sau de grup.
Beneficiari:
Persoane fără adăpost sau familii care trăiesc „pe stradă” (inclusiv copii și familii de etnie rromă), persoane care au fost evacuate din „case naționalizate”, persoane care nu au o casă, care nu au acces la locuințe sociale sau locuințe decente. Persoanele dezavantajate care se află sub riscul de a fi evacuate din casele lor. Persoane adulte (peste 18 ani) sau familii cu copii, aflate in situatii de urgență vitală și socială care se află în stradă. Persoane care și-au pierdut locuința și nu au resurse materiale și financiare sau nu au o locuință funcțională (fără curent, fără apă, cu acoperișul spart, etc.) Beneficiarii indirecți ai programului sunt familiile din care provin PAFA, comunitatea și societatea civilă din București, profesioniștii și voluntarii care activează în servicii sociale din București.
Rezultate:
- 751 de noi persoane identificate între august 2015 – aprilie 2017, dintre care 446 bărbați, 160 femei și 144 copii
- 1 bază de date standardizată, începută din august 2016 și acum operațională
- 909 intervenții sociale furnizate
- 407 consilieri sociale pe stradă
- 490 servicii de informare și îndrumare
- 12 inițiative sociale – sprijin pentru angajare
- 673 de consultații și tratamente medicale oferite pe stradă, dintre care: 73 de consultații pentru persoane cu probleme de sănătate mintală, care trăiesc pe stradă și peste 40 de servicii medicale oferite persoanelor dependente.
- Ajutor individual oferit pe stradă beneficiarilor, consistând din:
- peste 1500 de supe și pachete de mâncare;
- 307 cafele și ceaiuri calde;
- 317 sticle de apă minerală distribuite pe străzi; 356 produse de igienă (săpun, articole de bărbierit etc.)
- Peste 250 de pachete cu haine distribuite; încălțăminte donată și 166 saci de dormit distribuiți persoanelor fără adăpost care trăiesc pe stradă.
- 70 de pachete pentru copii/an acordate periodic în timpul Crăciunului
- 1 voluntar activ: doctor / medic, membru al echipei mobile
- O expoziție pe tema fenomenului persoanelor fără adăpost, susținută de Asociația Armata Salvării, în două locații la Universitatea din București în luna noiembrie 2016
- 6 beneficiari au fost angajați
Cum poti sustine acest proiect
Armata Salvării formează o echipă de voluntari care va lucra cu oamenii străzii în timpul zilei.
Daca ești student, asistent social, psiholog, asistent medical, medic sau simplu cetățean dornic să ajute și deții permis de conducere, așteptăm scrisoarea de motivație și cv-ul tău la adresa: [email protected]
+40 735 696 410
S.M.A.R.T. – Servicii Multifuncționale Antisărăcie pentru Reintegrare și Transformare
- Creșterea calității vieții și accesului la servicii sociale.
- Colectarea și promovarea intervențiilor de bună practică.
- Crearea a minimum 3 platforme de dialog social și civic.
Obiectivul General
Obiectivul general al proiectului este reducerea sărăciei, concentrându-se pe cele mai vulnerabile grupuri excluse social și economic, vizând minimum 1600 de beneficiari din cel puțin 3 localități, în principal București, Iași și Ploiești, prin crearea unui model comunitar multiregional de intervenție pentru furnizarea de activități antidiscriminatorii, servicii educaționale, medicale și sociale:
- Creșterea calității vieții și accesului la servicii sociale pentru grupurile defavorizate pentru minimum 1600 de persoane în sărăcie sau în nevoie (Outcome 4) în cel puțin 3 localități (Output4 4.1), prin crearea unei rețele de 3 servicii multifuncționale pentru incluziune socială care să ofere servicii la un nivel bun de satisfacție (8) in raport cu evaluarea beneficiarilor (Outcome4).
- Colectarea și promovarea intervențiilor de bună practică la nivel local (Rezultat4.1.1) și la nivel național pe site-ul/portalul existent care identifică minimum 1 metodologie de luptă împotriva sărăciei și excluziunii sociale (Rezultat 4 4.1).
- Crearea a minimum 3 platforme de dialog social și civic între municipalitățile locale și părțile interesate ale societății civile din cel puțin 3 localități, pentru a crea un nivel mai mare de coeziune socială și economică care să promoveze sustenabilitatea.
Obiectivele Specifice
- Creșterea calității vieții și accesului la servicii sociale pentru grupurile defavorizate pentru minimum 1600 persoane în sărăcie sau în nevoie (Outcome 4) în cel puțin 3 localități (Output4 4.1), prin crearea unei rețele de 3 servicii multifuncționale pentru incluziune socială care să ofere servicii la un nivel bun de satisfacție (8) în raport cu evaluarea beneficiarilor (Outcome4).
- Creșterea calității educației a peste 300 de copii (din care peste 40% sunt de etnie romă) care provin din medii sărăce prin îmbunătățirea calității educației și a serviciilor de incluziune socială în lași și Ploiești, în următorii 3 ani.
- Creșterea calității vieții și accesului la servicii sociale pentru minimum 1050 de persoane aflate în sărăcie, în municipiul București, prin furnizarea de servicii medicale și sociale pentru următorii 3 ani.
- Prevenirea esecurilor sociale datorate saraciei extreme si a sclaviei moderne pentru 100 de beneficiari din zonele foarte sărace din București, Iasi și Ploiești prin furnizarea de servicii de consiliere si informare si de verificare a locurilor de muncă prin intermediul a minimum 3 campanii publice focalizate pe prevenirea deceselor in strada pentru persoanele fara locuinta, a abandonului scolar si familial precum si a traficului de ființe umane, care vizează conștientizarea a minimum 15000 de persoane în următorii 3 ani.
- Colectarea și promovarea intervențiilor de bună practică la nivel local (Rezultat4.1.1) și la nivel național pe site-ul/portalul existent care identifică minimum 1 metodologie de luptă împotriva sărăciei și excluziunii sociale (Rezultat4 4.1).
- Promovarea unei metodologii inovatoare și interactive pentru combaterea sărăciei și incluziunii sociale și diseminarea celor mai bune practici in mediul online, la nivel regional și național, în următorii 3 ani.
- definirea unei (1) strategii bilaterala pentru incluziunea socială a cetățenilor români de etnie romă care locuiesc în Oslo, în următorii 3 ani.
- 1 portal interactiv (site web) care va cuprinde minim o baza de date cu serviciile de adapostire pentru persoanele fara locuinta, este realizat in urmatorii 3 ani
- Crearea a minimum 3 platforme de dialog social și civic între municipalitățile locale și părțile interesate ale societățile civile din cel puțin 3 localități (Bucuresti, Iasi, Ploiesti), pentru a crea un nivel mai mare de coeziune socială și economică care să promoveze interesele beneficiarilor și sustenabilitatea, in următorii 3 ani.
- Crearea unui model de coeziune economică și socială care să cuprindă cel puțin un (1) parteneriat strategic bilateral cu o organizație donatoare, în următorii 3 ani.
- Crearea a minimum 3 platforme locale pentru dialog civic și social; atragerea a cel puțin 3 instituții locale, 9 ONG-uri, 9 organizații patronale sau întreprinderi, 3 organizații sindicale care împreună oferă un model de bună practică de responsabilizare și implicare comunitară în rețea într-un mod mai inteligent și incluziv de promovare a durabilității, în următorii 3 ani.
Descrierea grupurilor țintă
În selectarea grupurilor-țintă, Asociația Armata Salvării a avut și va avea în vedere respectarea principiilor egalităţii de şanse şi a drepturilor omului, accesul egal la serviciile proiectului, indiferent de sex, religie, orientare politică sau etnie, promovând o abordare incluzivă.
Grupuri-țintă principale: 1600 de beneficiari, dintre care 1150 de adulti, 300 de copii și 150 părinți
Minimum 1150 persoane aflate în risc de sărăcie și excluziune socială dintre care:
- Minim 1050 persoane fără adăpost/locuință din Bucuresti: persoane singure care trăiesc pe străzi; copiii și adolescenții care trăiesc pe străzi; tinerii care părăsesc sistemul de protecție a copilului și stau pe străzi; mame singure cu copii care trăiesc pe străzi; persoanele cu probleme de sănătate ce locuiesc pe străzi, persoane dependente de alcool sau droguri care locuiesc pe străzi; persoanele cu probleme mentale sau psihiatrice în stradă; persoanele în vârstă fără adăpost; familiile care locuiesc pe străzi; persoanele fără adăpost din partea minorităților etnice, cum ar fi romii sau persoanele cu un stil de viață nomad; copiii de a doua generație care trăiesc pe străzi, ai căror părinți sunt fără adăpost.
- Metode de identificare: Beneficiarii vor fi identificați pe baza criteriului privind deprivarea de locuință și sărăcia extremă în care se află prin sondaje, mapări comunitare, parteneriat cu instituțiile locale sau informații din bazele de date secundare de la autoritățile locale.
- Criterii de selecție și prioritate: Persoane fără locuință aflate în situații de urgență vitală sau socială din București, persoane excluse social, persoane izolate social, „invizibile”. Copii care se adăpostesc pe stradă. Persoane cu dizabilități care se adăpostesc pe stradă. Familii în stradă. Persoane care devin victime ale traficului de ființe umane în stradă.
- Minimum 100 persoane, din Bucurest si din Oslo, cu un nivel scăzut de educație, motivate sa gaseasca un loc de muncă, posibile victime ale traficului de ființe umane, personae care si-au pierdut proprietatea (fiind excrocate), persoane din Norvegia care vor sa se repatrieze si sa se integreze socio-profesional in Romania. Grupul-țintă cuprinde populația săracă vulnerabilă, persoane motivate sa aiba acces pe piata fortei de munca, din cauza lipsei de educație fiind expusă la trafic de ființe umane – bărbați și femei singure care trăiesc pe străzi; tinerii care părăsesc sistemul de protecție; familiile care locuiesc pe străzi și sunt traficate prin muncă; persoanele fără adăpost din partea minorităților etnice. Persoanele menționate mai sus intenționează sa-si gaseasca un loc de munca in tara sau să plece din România pentru a-și găsi un loc de muncă în străinătate. O parte din persoane si-au pierdut locuinta, fiind excrocate sau in urma divortului nu au beneficiat de partaj. Campania de sensibilizare privind reducerea traficului de ființe umane va viza toți beneficiarii proiectului, precum și comunitățile acestora.
- Metode de identificare: Beneficiarii vor fi identificați cu ajutorul membrilor echipei, prin intermediul membrilor comunităților, cu ajutorul partenerului norvegian pentru persoanele din Oslo care vor sa se repatrieze. Beneficiarii se pot adresa telefonic asistenților sociali din cele 3 localități, pot fi orientați de rețeaua de parteneri sau pot solicita spirjinul în urma campaniilor de sensibilizare pe care le vom derula prin proiect.
- Criterii de selecție și prioritate: Persoane sărace, persoane in cautarea unui loc de munca, someri, cu nivel scăzut de educație, persoane cu risc de a fi traficate, persoane sechestrate, persoane abuzate, persoane sarace emigrate in Norvegia.
Minimum 300 de copii cu vârste între 0-15 ani și tineri cu vârste între 16-18 ani, aflați în risc de sărăcie și excluziune social din Iasi si Ploiesti: copii care nu sunt înscriși în învățământul preșcolar/primar/gimnazial; copii și tineri cu risc de abandon școlar din învățământul primar, secundar inferior și secundar superior, inclusiv din învățământul profesional; copii cu rezultate bune la învățătură, dar care care fac parte din familii defavorizate economic și care au nevoie de sprijin pentru a-și continua educaţia; copii și tineri lipsiți de sprijin parental/al familiei; copii și tineri proveniți din familii dezorganizate/familii monoparentale; tineri cu nivel scăzut de competențe, fără un loc de muncă.
- Metode de identificare: Beneficiarii vor fi identificați prin sondaje, mapări ale comunității, parteneriate cu instituțiile locale sau date secundare obtinute de la autoritățile locale, școli. Beneficiarii vor fi identificați cu ajutorul membrilor echipei, prin intermediul liderilor de etnie romă, ei se pot adresa telefonic asistenților sociali din cele 3 localități, pot fi orientați de rețeaua de parteneri sau pot solicita sprijinul în urma campaniilor de sensibilizare pe care le vom derula prin proiect.
- Criterii de selecție și prioritate: Copii ce au abandonat școala, copii cu risc de abandon familial și școlar ce provin din familii dezorganizate, copii afectați de sărăcie, copii ce provin din familii defavorizate economic și care au nevoie de sprijin pentru a-și continua educaţia, minimum 35% copii ce provin din familii sărace de etnie romă.
Minimum 150 părinți/tutori/alți membri ai familiei copiilor/tinerilor aflați în risc de sărăcie și excluziune social din Iasi si Ploiesti: părinți cu nivel scăzut de educație; părinți fără loc de muncă; părinți care își cresc singuri copiii; bunici sau alti membri ai familiei care îngrijesc copiii cu parinți plecați în străinătate.
- Metode de identificare: Beneficiarii vor fi identificați prin sondaje, mapări ale comunității, parteneriate cu instituțiile locale sau date secundare obținute de la autoritățile locale, școli.
- Criterii de selecție și prioritate: Părinți care au în grijă mai mulți copii, părinți de etnie romă, părinți motivați să își educe copiii,
Grupuri-țintă secundare: 15100 dintre care:
Profesionişti și voluntari care lucrează cu beneficiarii sau interacționează cu aceștia din Bucuresti, Iasi, Ploiesti si Oslo/Norvegia: 70
Lideri comunitari, membri ai societății civile, reprezentanți ai autorităților din Bucuresti, Iasi, Ploiesti si Oslo/Norvegia: 30
Membri ai comunității care interacționează cu grupurile-țintă principale din Bucuresti, Iasi, Ploiesti si alte localitati din Romania sau din Oslo/Norvegia: campanii 15.000
Proiectul beneficiază de un grant în valaore de 5.919.377,29 RON de Norvegia prin Granturile Norvegiene în cadrul Programului Dezvoltare locală. Proiectul are ca obiectiv general reducerea sărăciei, concentrându-se pe cele mai vulnerabile grupuri excluse social și economic din București, Ploiești și Iași. În acest sens, proiectul va îmbunătăți viața a 1600 de beneficiari prin crearea unui model comunitar multiregional de intervenție pentru furnizarea de servicii educaționale, medicale și sociale. Alături de serviciile multifuncționale de incluziune socială dedicate grupurilor defavorizate, proiectul va colecta și promova intervențiile de bună practică de la nivel local și național prin intermediul unui portal online și va crea platforme de dialog social și civic între municipalitățile mai sus-amintite și societatea civilă pentru a crea un nivel mai mare de coeziune socială și economică care să promoveze sustenabilitatea.
Material realizat cu sprijinul financiar al Granturilor Norvegiene 2014-2021. Conținutul acestuia (text, fotografii, video) nu reflectă opinia oficială a Operatorului de Program, a Punctului Național de Contact sau a Oficiului Mecanismului Financiar. Informațiile și opiniile exprimate reprezintă responsabilitatea exclusivă a autorului/autorilor.
Descriere:
Ajutor pentru refugiatii ucrainieni (IES 038 EET EP- Romania #2 (Including Vouchers/White Goods)) s-a nascut ca sa raspunda nevoilor urgente pentru refugiatii din ucraina. Acest proiect a fost dezvoltat pentru a răspunde nevoilor imediate ale persoanelor refugiate din cauza conflictului din Ucraina. Acesta include bani pentru alimente, articole de igienă și de sănătate, precum și vouchere care oferă aceleași lucruri. De asemenea, au fost alocate fonduri pentru personal (traducători) și alte articole, astfel încât divizia să poată sprijini în mod eficient acei ofițeri, membri ai corpului și pe cei de pe teren. Corpurile sunt sprijinite cu articole de uz casnic, astfel încât să poată oferi servicii precum dușuri și spălătorie pentru persoanele refugiate.Costul total al proiecului a fost de 1.334.847,25 lei
Localizarea:
Bucuresti (Romexpo), Divizia Romania
Perioada de desfășurare:
02.2022-31.07.2022
Scopul și obiectivele:
Acest proiect a fost dezvoltat pentru a răspunde nevoilor imediate ale persoanelor refugiate din cauza conflictului din Ucraina. Acesta include bani pentru alimente, articole de igienă și de sănătate, precum și vouchere care oferă aceleași lucruri. De asemenea, au fost alocate fonduri pentru personal (traducători) și alte articole, astfel încât divizia să poată sprijini în mod eficient acei ofițeri, membri ai corpului și pe cei de pe teren. Corpurile sunt sprijinite cu articole de uz casnic, astfel încât să poată oferi servicii precum dușuri și spălătorie pentru persoanele refugiate.
Parteneri:
Teritoriul Suediei și al Letoniei, SAWSO, Regatul Unit cu Republica Irlanda
Rezultatele proiectului:
- Armata Salvarii a ajutat peste 28000 de persoane cu alimente și apă, dulciuri și sucuri (contribuția proiectului și contribuția locală).
- Au fost distribuite peste 16500 de pliante pentru prevenirea și conștientizarea AHT
- 1 1500 de persoane au fost asistate cu îndrumare, ajutor cu bagajele, îndrumare către mijloacele de transport, furnizarea de informații despre transport și cazare.
- 200 de persoane au fost ajutate cu transportul
- 685 de persoane au fost ajutate să completeze documentele de imigrare sau să obțină informații legate de imigrare, precum și consiliere psihologică.
- 13 cartele SIM au fost distribuite (contribuție locală – donate de companii locale)
- 2000 de persoane au primit pături, saci de dormit și articole de îmbrăcăminte (contribuția proiectului și contribuția locală)
- 2700 de articole de igienă și de igienă (contribuția proiectului și contribuția locală)
- 250 de pachete de pampers și lapte praf pentru copii
- 200 de curse de transport persoane și bunuri
- 1100 de membri care au înnoptat (340 de familii și 700 de copii)
- 700 de voluntari
- 10400 copii unici au primit vouchere (14000 familii, 38500 persoane)
- 80000 de pungi au fost distribuit
Ajuta si tu !
Credem în oameni și credem că promovarea incluziunii prin programe de incluziune sociala prin activitati de economie sociala pot determină schimbări pozitive în societate. Pentru a contribui la realizarea acestor schimbări, facem eforturi constante. Puteți sprijini acest program și anul acesta, alegând:
- sa redirectionati 3,5%
- să redirecționați 20% pentru programele de economie sociala
- sa deveniti voluntari
- sa distributi programele noastre prin social media (FB, Instagram, YouTube)
Program pentru educația integrată a copiilor români și a celor de etnie rromă din București, Craiova, Bacău și Buzău
Descrierea proiectului
Proiectul a început in martie 2018 si timp de 3 ani a fost implementat în 3 locații din regiunea României (București, Craiova și Bacău). Acest proiect a sprijinit și a creat un loc sigur pentru copiii rromi și români, i-a ajutat să prospere și le-a hrănit corpul, mintea și spiritul. Din martie 2021 am mai adăugat înca o locație pe această listă, și anume Buzău.
Acest proiect este conceput pentru a ajuta un total de 360 de copii din aproximativ 120 de familii defavorizate și să vină în sprijinul educației generale, integrării și consilierii familiei și educației anti-trafic. Proiectul vizează să se desfășoare pe parcursul a înca 3 ani și va permite centrelor implicate să caute oportunități de sustenabilitate și să găsească resurse locale pentru a extinde proiectul după durata terminarea acestuia.
Obiectivul nostru este prevenirea abandonului școlar prin promovarea educației și susținerea pe toate căile a procesului de învățământ. Ne angajăm astfel să menținem activitățile desfășurate de asistenții sociali în teren, de educatori în Centrele de Zi și să asigurăm o masă caldă zilnic, copiilor din centrele noastre. 90% din copiii care cresc în comunități sărace riscă dezvoltarea a cel puțin o problemă de vorbire, învățare sau emoțională; creșterea probabilității de abandon școlar; reducerea accesului pe piața forței de muncă la maturitate.
Grupul țintă căruia ne adresăm sunt copiii care cresc în familii vulnerabile, aflate sub pragul sărăciei și prezintă un risc crescut de abandon școlar și de a rămâne blocați în ceea ce numim „Ciclul sărăciei”.
Prevenirea abandonului școlar și acces la educație pentru copiii aflați în sărăcie extremă din 6 orașe (din care 35% provin din comunități discriminate de etnie rromă sau din familii expuse unde există risc de trafic prin muncă), prin oferirea de servicii educaționale, instruire școlară, acces la hrană caldă, rechizite sau îmbrăcăminte, educație sanitară, educație pentru viată precum și servicii de asistență socială pentru părinții sau rudele acestor copii
Perioada de derulare
Martie 2018 – încă în derulare
Locații și aria de intervenție
Bacău, București, Buzău și Craiova
Promotori și parteneri
Teritoriul Elveției, Austriei și Ungariei
Scop
Acest proiect este conceput pentru a ajuta 360 de copii din aproximativ 120 de familii defavorizate în sprijinul educației generale, integrarea și consilierea familiei și educația anti-trafic.
Principalele obiective ale proiectului sunt:
- să ofere copiilor asistență educațională (îndrumare pentru: matematică, engleză, română)
- să ofere o alimentație sănătoasă copiilor care participă la program
- să ofere un loc sigur de joacă, de a face prieteni și de a întări relațiile
- să ofere activități extracurriculare și învățare non-formală (lecții de gătit, lecții de prim ajutor, lecții educaționale, predare a abilităților digitale, activități de cercetași, lecții de igienă personală, dezvoltare personală și inteligență emoțională, tabere, activități sportive)
- să ofere consiliere socială și îndrumare pentru îngrijitorii copiilor și familiile acestora
- să ofere consiliere spirituală și îndrumare familiilor, să le invite și să le implice în comunitate și să participe la programe.
- să ofere educație prin Tabere, lecții bilblice, jocuri / activități sportive
- să ofere educație prin seminarii și ateliere despre combaterea traficului de ființe umane
- să ofere educație și consiliere pentru familile copiilor
- să ofere hrană suplimentară în timpul zilelor școlare pentru familiile copiilor (oferirea de pachete alimente și alte lucruri pentru familiile de acasă). Pachetul de alimente la domiciliu va fi furnizat pentru ca copilul sa se poata concentra asupra studiilor in loc de necesitățile alimentare.
- părinții și copiii vor fi conștienți de importanța studiilor liceale și universitare
Rezultate
În primii 3 ani de proiect am avut:
– 161 beneficiari unici în București
– 136 beneficiari unici în Bacau
– 94 beneficiari unici în Craiova
În primii 3 ani ai proiectului (Martie 2018-Februarie 2021), beneficiarii au fost în felul următor:
– București: 118 beneficiari români și 43 rromi (27%)
– Bacău: 54 beneficiari români și 82 rromi (60%)
– Craiova: 30 beneficiari români și 64 rromi (68%)
Numărul de familii ajutate in primii 3 ani de proiect:
– București: 58 de familii
– Bacău: 58 familii
– Craiova: 23 familii
Numărul total de oameni ajutați în primii 3 ani de proiect: 716
– Bărbați: 138
– Femei: 187
– Copii: 391 dintre care:
Băieți: 162
Fete: 229
Salvează Viitorul – oferă speranță prin educație
Descrierea proiectului
Obiectivul nostru este prevenirea abandonului școlar prin promovarea educației și susținerea pe toate căile a procesului de învățământ. Ne angajăm astfel să menținem activitățile desfășurate de asistenții sociali în teren, de educatori în Centrele de Zi și să asigurăm o masă caldă zilnic, copiilor din centrele noastre. 90% din copiii care cresc în comunități sărace riscă dezvoltarea a cel puțin o problemă de vorbire, învățare sau emoțională; creșterea probabilității de abandon școlar; reducerea accesului pe piața forței de muncă la maturitate.
Grupul țintă căruia ne adresăm sunt copiii care cresc în familii vulnerabile, aflate sub pragul sărăciei și prezintă un risc crescut de abandon școlar și de a rămâne blocați în ceea ce numim „Ciclul sărăciei”. Minimum 240 de copii cu vârste între 5 -15 ani și tineri cu vârste între 16-18 ani, aflați în risc de sărăcie și excluziune socială din București, Ploiești, Iași, Craiova, Bacău și Buzău.
Prevenirea abandonului școlar și acces la educație pentru 240 de copii aflați în sărăcie extremă din 6 orașe (din care 35% provin din comunități discriminate de etnie rromă sau din familii expuse unde există risc de trafic prin muncă), prin oferirea de servicii educaționale, instruire școlară, acces la hrană caldă, rechizite sau îmbrăcăminte, educație sanitară, educație pentru viață precum și servicii de asistență socială pentru părinții sau rudele acestor copii.
Campania ”Salvează viitorul – oferă speranță prin educație” are ca obiectiv prevenirea abandonului școlar și susținerea pe toate căile a procesului de învățământ pentru 240 de copii aflați în sărăcie extremă.
Printr-un SMS la 8845 cu textul EDUCAT și tu poți ajuta donând 2 Euro lunar pentru ca Armata Salvării România să ofere in centrele de zi servicii educaționale, acces la hrană caldă și servicii de asistență socială .
Trimite EDUCAT la 8845, donează 2 euro lunar
și oferă speranță prin educație!
Perioada de derulare
29 Aprilie 2021 – 28 aprilie 2023
Locații și aria de intervenție
București, Ploiești, Iași, Craiova, Bacău și Buzău
Promotori și parteneri
https://donatie.ro/
Scop
Prevenirea abandonului școlar și acces la educație pentru 240 de copii aflați în sărăcie extremă din 6 orașe (din care 35% provin din comunități discriminate de etnie rromă sau din familii expuse unde există risc de trafic prin muncă), prin oferirea de servicii educaționale, instruire școlară, acces la hrană caldă, rechizite sau îmbrăcăminte, educație sanitară, educație pentru viată precum și servicii de asistență socială pentru părinții sau rudele acestor copii.
Principalele activități ale proiectului:
- asistență educațională pentru reducerea ratei abandonului școlar a grupului țintă (îndrumare: matematică, engleză, română)
- alimentație sănătoasă pentru copii care participă la program
- un loc sigur de joacă, unde își pot face prieteni și își pot întări relațiile
- activități extracurriculare și învățare non-formală (lecții de gătit, lecții de prim ajutor, lecții educaționale, predarea abilităților digitale, activități de cercetare, lecții de igienă personală, dezvoltare personală și inteligență emoțională, tabere, activități sportive)
- consiliere socială și îndrumare persoanelor care îngrijesc copiii, dar și familiilor
- educație prin Tabere, jocuri / activități sportive, seminarii și ateliere despre combaterea traficului de persoane
- educație și consiliere socială pentru familiile copiilor
- hrană suplimentară în timpul zilelor școlare pentru familiile copiilor (ajutând familiile de acasă cu pachete de alimente și alte lucruri pentru a le ajuta financiar). Pachetul de alimente la domiciliu va fi furnizat pentru ca ei să se poată concentra asupra studiilor mai mult decât pe nevoile alimentare.
Trimite EDUCAT la 8845, donează 2 euro lunar
și oferă speranță prin educație!
Proiectul Comunitar Dușuri și Spălătorie Socială din Craiova
Descrierea proiectului
Acest proiect este dedicat persoanelor fără adăpost și persoanelor dezavantajate care locuiesc în orașul Craiova. Armata Salvării a lucrat cu acești oameni și i-a ajutat de mulți ani încoace. Prin acest proiect este planificat săptămânal ca aproximativ 20 de persoane să poată face duș, să le fie tuns părul și să își spele hainele. Li se vor oferi șosete și lenjerie intimă și, dacă e nevoie, vor avea posibilitatea de a pleca cu alte obiecte vestimentare din donațiile pe care le primește Corpul. Întreaga activitate va avea loc în clădirea Corpului și cu sprijinul voluntarilor.
Acest proiect este una din modalitățile de a arăta persoanelor dezavantajate și fără adăpost dragostea și valoarea pe care le merită indiferent de statutul lor în societate. Oamenii vor avea posibilitatea să se spele și să aibă grijă de corpul lor, vor primi o gustare și îmbrăcăminte curată, iar voluntarii și Ofițerii Corpului vor vorbi cu ei despre mântuire. Este un proiect cu un impact major care va satisface nevoile oamenilor din societatea noastră.
Perioada de derulare
martie 2018 – februarie 2021 (în prezent se derulează doar cu ajutorul voluntarilor)
Locații și aria de intervenție
Craiova
Promotor și parteneri:
Teritoriul Norvegiei, Islandei și Insulele Feroe
Scop
Îmbunătățirea calității vieții persoanelor fără adăpost și a familiilor dezavantajate, cu posibilitatea de a le ușura viața din cadrul societății.
Obiective:
- În acești trei ani, persoanele fără adăpost și cele dezavantajate au săptămânal acces la dușuri
- În acești trei ani, oamenii au acces la instalațiile de spălare pentru hainele lor
- În acești trei ani, fiecare beneficiar poate primi o masă constând din ceai și sandwich-uri.
Rezultate
Număr total de beneficiari: 924
Bărbați: 659
Femei: 176
Copii: 89
Băieți: 33
Fete: 56
- Până la 24 de persoane pe săptămână au folosit facilitățile programului de la corp. 924 dușuri în total.
- Au fost distribuite haine curate beneficiarilor. Aproximativ 78 pe săptămână. 780 livrate în total.
- Voluntarul a oferit tunsori gratuite 166 de beneficiari.
- Un total de 924 de persoane și-au spălat hainele și au folosit dușurile.
- Participanții au fost serviți cu sandwich-uri și băuturi calde sau răcoritoare de 924 de ori.
Proiectul Comunitar Dușuri și Spălătorie Socială din Iași
Descrierea proiectului
Acest proiect este elaborat pentru a permite persoanelor fără adăpost și oamenilor dezavantajați să aibă acces la facilități de spălare a hainelor, facilități de a face duș și pentru a le pune la dispoziție activități educative, sociale și spirituale care le va permite să fie integrați în comunitate și să le fie abordate nevoile fizice, emoționale și spirituale.
Necesitatea acestui proiect a fost identificată în consultare cu autoritățile locale care furnizează facilitățile, plătesc utilitățile și evaluează verificarea furnizării pentru program. Există o mare cooperare între comunitate și Armata Salvării cu voluntarii care asigură o prezență fizică. Mulți oameni care folosesc serviciul de spălătorie participă și la alte activități care se desfășoară concomitent.
Perioada de derulare
2004 – încă în derulare
Locații și aria de intervenție
Iași
Promotori și parteneri
Teritoriul Suediei & Letoniei
Scop
Acest proiect încearcă să îmbunătățească calitatea vieții celor mai săraci, dezavantajați din punct de vedere social și izolați din punct de vedere spiritual oameni din comunitatea ieșeană. Proiectul face aceasta prin desfășurarea unei slujiri holistice pentru oamenii din comunitate. Proiectul nu se rezumă doar la spălătorie, ci încearcă să ofere oamenilor o experiență care schimbă viața și apartenență la o comunitate creștină în care să se simtă apreciați și iubiți.
Grupul țintă pentru acest proiect sunt cei care sunt fără adăpost sau dezavantajați financiar. De asemenea, se adresează celor care locuiesc în spații de cazare necorespunzătoare în care nu pot fi disponibile facilități de spălătorie.
Obiective:
- Oamenii care vin la centru să plece cu hainele și trupul curat.
- Oamenii să se simtă bine cu privire la ei înșiși, atunci când părăsesc centrul, prin consolidarea unei atitudini psihologice pozitive.
- Ajutorul oferit și mediul în care oamenii pot împărtăși unii cu ceilalți din punct de vedere social.
- Spălarea hainelor și dușurile vor îmbunătăți sănătatea și bunăstarea beneficiarilor.
- Beneficiarii vor părăsi centrul simțindu-se bine cu ei înșiși, cu o atitudine psihologică pozitivă.
- Autoritățile locale vor fi informate despre importanța programului și despre necesitatea sprijinului local.
Rezultate
01.11.2018-31.10.2019
– 1477 beneficiari (672 bărbați, 431 femei, 374 copii)
– 4183 seturi de haine donate
– 336 sesiuni de consiliere
– 3109 pahare de cafea/ceai
– 2147 porții de mancare
– 12 voluntari
01.11.2019-31.10.2020
– 1870 beneficiari (845 bărbați, 609 femei, 416 copii)
– 5465 seturi de haine donate
– 432 sesiuni de consiliere
– 2640 pahare de cafea/ceai
– 2312 porții de mancare
– 6 voluntari
Proiectul Mercy Street (Mila Străzii)
Descrierea proiectului
În acest proiect, aproximativ 35 de beneficiari vor fi hrăniți o dată pe zi, de 3 ori pe săptămână. Mâncarea va fi pregătită în bucătăria corpului Craiova. Cu ajutorul corpului, mâncarea va fi transportată la beneficiari în zona gării (unde obișnuiesc să se adune) și le va fi oferită ulterior. Toate activitățile din proiect vor fi coordonate de un angajat care va fi ajutat zilnic de voluntarii de la corp. Acest proiect ajută, de asemenea, la promovarea vizibilității Armatei Salvării. Multe persoane se opresc și ne întreabă de ce suntem acolo și de ce facem această lucrare. Acest proiect este o șansă grozavă pentru Armata Salvării ca să Îl slujească pe Dumnezeu.
Un grup de voluntari împreună cu coordonatorul proiectului pregătesc mâncare pentru persoanele fără adăpost. După ce mâncarea este gata, ei merg în locația în care sunt persoanele fără adăpost și încep să le distribuie mâncarea.
Voluntarii invită persoanele fără adăpost la Corpul Armatei Salvării unde au posibilitatea de a face un duș și de a-și spăla hainele.
Perioada de derulare
01.12.2019 – încă în derulare
Locații și aria de intervenție
Craiova
Promotori și parteneri
Teritoriul Norvegiei, Islandei & Insulele Feroe
Scop
Crearea unei comunități care determină un nou parteneriat, desfășurarea unui program de hrănire de înaltă calitate, care oferă speranță, compasiune și siguranță persoanelor fără adăpost.
Obiective:
- Hrănirea persoanelor fără adăpost.
- Oamenii să se simtă bine cu privire la ei înșiși, atunci când părăsesc centrul, prin consolidarea unei atitudini psihologice pozitive.
- Ajutorul oferit și mediul în care oamenii pot împărtăși unii cu ceilalți din punct de vedere social.
- Asigurarea încrederii și a unui sentiment mai puternic de independență, respect de sine și incluziune în comunitate.
- Susținerea nevoilor persoanelor dezavantajate din comunitate în fața guvernului local.
- Să se permită persoanelor care vin la centru să exploreze soluții spirituale pentru problemele vieții.
Rezultate
– Aproximativ 25-30 de persoane fără adăpost au fost hrănite o dată pe zi, de 3 ori pe săptămână
– A fost o perioadă dificilă în timpul pandemiei, dar am continuat să servim mâncare, cu atât mai mult în această situație. Din ceea ce am observat, nu trebuie să fii o persoană fără adăpost pentru a avea nevoie de hrană. Unele dintre persoanele în vârstă care participă la acest proiect au o pensie foarte mică pe care preferă să o economisească cât de mult pot, pentru a-și plăti utilitățile și medicamentele. O masă caldă servită de Armata Salvării este bine primită dacă aceasta poate fi un sprijin pentru ei.
– în anul 1 au fost servite 2815 porții de mâncare
– în anul 2 au fost servite 3350 porții de mâncare
Proiectul de Muzică al Corpului București
Descrierea proiectului
Acest proiect este conceput pentru a oferi cursuri de muzică, oamenilor din comunitatea locală a Corpului București. Cursurile se adresează în special copiilor din comunitatea locală. Planul este de a face cursuri de trei ori pe săptămână, pe durata semestrelor școlare, timp de 2 ani. Clasele vor avea până la maxim 8 copii implicați în fiecare zi a cursurilor. Cursurile sunt concepute pentru a se desfășura ca o activitate după școală.
Ofițerii Corpului au experiență în domeniul muzicii și artelor și vor oferi predare directă, precum și supravegherea profesorilor angajați pentru clasele rămase. Se așteaptă ca în fiecare an să existe concerte în care elevii vor avea ocazia să cânte; acest lucru va crea o legătură bună între clase și Corp.
Perioada de derulare
Martie 2017 to Septembrie 2019
Locații și aria de intervenție
București
Promotori și parteneri
Teritoriul Norvegiei, Islandei și Feroe
Scop
Există o dorință culturală în comunitatea românească ca muzica și artele să facă parte din educația oricărui copil, dorim să ne asigurăm că copiii care participă la aceste cursuri vor avea expunere la mesajul Evangheliei, precum și la educația muzicală pe care o vor primi.
Rezultate
Prin acest proiect am putut reînvia slujirea muzicală din Corpul București. În fiecare săptămână au avut loc cursuri de muzică – lecții practice, teoretice, precum și demonstrative, urmate de pregătire pentru cor / practica corului.
Lecțiile teoretice și de pian, împreună cu sesiunile de cor, au fost dirijate de profesorul Bogdan Pertea, în timp ce lecțiile practice de chitară au fost predate de Ofițerul Corpului.
Copiii au putut să arate ceea ce au învățat la cursurile de muzică cântând la Clubul Copiilor, întâlniri duminicale, concerte și diverse evenimente. În ultimii 2 ani și jumătate, un total de 28 de copii au participat la cursuri.
- 9 elevi înscriși la învățarea unui instrument
- 6 elevi la teoria muzicii
- 13 elevi și adulți ai Corpului în programul de cor.
Au fost predate în total 21 de lecții teoretice și 81 de lecții pentru instrumente muzicale.
În decembrie 2018, Armata Salvării București a organizat un concert caritabil. Elevii proiectului de Muzică din Corpul București au prezentat un concert special. Profesorul de muzică a invitat Corul Cristal.
Ca parteneri în această activitate, am colaborat cu JuxiMagic, Commons Union, Total Contabilitate (o companie de contabilitate) și Light Quartet. Echipamentele achiziționate în cadrul proiectului au fost utilizate la concertul de caritate și sunt, de asemenea, utilizate zilnic în toate activitățile Corpului București.
Din octombrie 2019, proiectul este condus de voluntari / ofițeri.
Geneza Community Centres
Locații: Iasi & Ploiesti
Promotor și Parteneri: Armata Salvării Norvegia, Islanda & Insulele Feroe – Norway Project
Acestea se află în Iași și Ploiești. Numele „Geneza” provine din prima carte a Bibliei, „Geneza”, care înseamnă „origine”. Scopul nostru este să oferim un nou început pentru participanții noștri, majoritatea dintre ei provenind din cartierele sărace ale orașelor.
Oferim „supă, săpun și salvare” prin:
- Programe after-school pentru copii
- Consiliere spirituală din partea ofițerilor noștri (preoți de biserică)
Scopul nostru este să ajutăm familiile să construiască o fundație solidă, pe baza căreia își pot clădi propriul viitor și copiii pot absolvi școala. Acest lucru îi va ajuta să își găsească locul în societate.
ReDesign Workshop
Descriere:
Redesign este un atelier de creatie manufacturiera, o întreprindere de economie socială a Asociatiei Armata Salvarii. Prin proiectul Redesign este oferită posibilitatea formării profesionale la locul de muncă a tinerilor si parintilor din categorii sociale defavorizate. Redesign reprezintă un spațiu de tranziție care ajută oamenii in nevoie să facă trecerea de la excludere socială la angajare și incluziune socială. Redesign beneficiază de 2 ateliere manufacturiere în Ploiești si in Iasi care confectioneaza portofele si produse de marochinarie.
Perioada de derulare:
Iunie 2016 – aprilie 2018
Promotor & Parteneri:
Asociatia Armata Salvarii Romania impreuna cu Fretex Norvegia, Armata Salvarii Norvegia, finantat prin Norway Grants
Scop:
Să ofere un loc de munca și o perioadă de tranziție pentru beneficiarii asociației, iar acestia să fie capabili să acceseze un loc de munca intr-o structura de economie sociala (S.E.S.) sau intr-o companie. Să ofere ajutor beneficiarilor prin a-i pregăti pentru condițiile, standardele și cerințele unui loc de muncă.
Beneficiari:
Persoane sarace, oameni afectați de excluderea pe piața muncii. Persoanele de etnie romă, motivate să se angajeze sau să fie pregătite în vederea accesului pe piața muncii. Părinții copiilor cu risc de abandon școlar sau familial. În mod special accentul este pus asupra persoanelor afectate de excluderea de pe piața muncii.
Rezultate:
- 2 ateliere manufacturiere in Iasi si Ploiesti
- 28 beneficiari au avut contract de muncă cu Redesign
- 1 Metodologie de orientare vocațională standard creeată pentru beneficiarii SALVAtex
- Peste 5 seminarii de pregatire vocationala pentru angajații SALVATtex
- Peste cursuri de formare profesională cu diplomă de calificare profesională pentru beneficiari
- Peste 5 articole în presa online despre SALVATtex pe site-ul http://www.economiesociala.net/m9-9-0-ro-SALVATtex
*** Credem în oameni și credem că promovarea incluziunii prin programe de incluziune sociala pot determină schimbări pozitive în societate. Pentru a contribui la realizarea acestor schimbări, facem eforturi constante. Puteți sprijini acest program și anul acesta, alegând:
- sa redirectionati 2%
- să redirecționați 20% pentru programele de economie sociala
- sa deveniti voluntari
- sa distributi programele noastre prin social media (FB, Instagram, YouTube)
SALVATtex
Descriere:
SALVATtex este o întreprindere de economie socială a Asociatiei Armata Salvarii. SALVATtex este o platformă care furnizează pregătire la locul de muncă sau pregătire în vederea angajării. SALVATtex reprezintă un spațiu de tranziție care ajută oamenii in nevoie să facă trecerea de la excludere socială la angajare și incluziune socială. SALVATtex beneficiază de o linie de sortare situată în Ploiești a produselor textile “de ocazie” pe care le distribuie catre reteaua de magazine SALVATtex care a ajuns la al 6-lea magazin. Veniturile provenite din vânzările magazinului se reîntorc în proiectele sociale desfășurate de Armata Salvării. Prin SALVATtex este oferită de asemenea posibilitatea formării profesionale la locul de muncă tinerilor si parintilor din categorii sociale defavorizate.
Perioada de derulare:
Ianuarie 2015 – martie 2018
Promotor & Parteneri:
Asociatia Armata Salvarii Romania impreuna cu Armata Salvarii Norvegia, Fretex Norvegia, finantat prin Norway Grants
Scop:
Să ofere un loc de munca și o perioadă de tranziție pentru beneficiarii asociației, iar acestia să fie capabili să acceseze un loc de munca intr-o structura de economie sociala (S.E.S.) sau intr-o companie. Să ofere ajutor beneficiarilor prin a-i pregăti pentru condițiile, standardele și cerințele unui loc de muncă.
Beneficiari:
Persoane sarace, oameni afectați de excluderea pe piața muncii. Persoanele de etnie romă, motivate să se angajeze sau să fie pregătite în vederea accesului pe piața muncii. Părinții copiilor cu risc de abandon școlar sau familial. În mod special accentul este pus asupra persoanelor afectate de excluderea de pe piața muncii.
Rezultate:
- peste 30 de beneficiari au avut contract de muncă cu SALVATtex
- 6 magazine SALVATtex inaugurate în timpul proiectului
- 1 depozit de sortare și recondiționare a hainelor pus în funcțiune din decembrie 2015
- 1 Metodologie de orientare vocațională standard creeată pentru beneficiarii SALVAtex
- Peste 10 seminarii de pregatire vocationala pentru angajații SALVATtex
- Peste 10 cursuri de formare profesională cu diplomă de calificare profesională pentru beneficiari
- Peste 5 articole în presa online despre SALVATtex pe site-ul si un blog pentru SALVATtex pe http://www.economiesociala.net/m9-9-0-ro-SALVATtex
*** Credem în oameni și credem că promovarea incluziunii prin programe de incluziune sociala prin activitati de economie sociala pot determină schimbări pozitive în societate. Pentru a contribui la realizarea acestor schimbări, facem eforturi constante. Puteți sprijini acest program și anul acesta, alegând:
- sa redirectionati 3,5%
- să redirecționați 20% pentru programele de economie sociala
- sa deveniti voluntari
- sa distributi programele noastre prin social media (FB, Instagram, YouTube)