Proiecte
ECHIPA MOBILĂ ARMATA SALVĂRII (EMAS)
Descriere:
Conform Recensământului populaţiei şi al locuinţelor din 2011, populaţia de persoane fără adăpost din România cuprinde 162.375 de persoane. Fenomenul persoanelor adulte fara adapost este in crestere datorita saraciei si cresterii pretului locuintelor. Se estimeaza ca in Bucuresti exista peste 5000 de persoane fara adapost. Dintre persoanele adulte se estimeaza ca 65% sunt de sex masculin si 35% de sex feminin. O parte din persoanele adulte fara adapost au ajuns in acesta situatie deoarece imobilele fostelor “case nationalizate” au fost revendicate si au fost evacuati din casele unde plateau chirie. EMAS (Echipa Mobilă a Armatei Salvării) este un serviciu medical și social dedicat persoanelor fără adăpost. EMAS lucrează 3 nopți pe săptămână, între 18.00 – 00.30, oferind informații, îngrijiri medicale, servicii sociale și de consiliere și facilitează accesul la rețeaua de servicii sociale și medicale oferite de guvern sau organizații neguvernamentale.
Perioada de derulare:
Programul a debutat pe 18 decembrie 2015 si se afla in derulare
Locatie & aria de interventie:
Bucuresti: toate sectoarerele
Promotor & Parteneri:
Asociatia Armata Salvarii Romania impreuna cu Armata Salvarii Norvegia, Norway Grants.
Scop:
Prevenirea deceselor persoanelor fara locuinta care se adapostesc pe stradă, furnizarea de servicii medicale și sociale persoanelor care trăiesc pe stradă și nu au asigurări medicale și sociale. Furnizare de mâncare și servicii medicale de urgență și servicii sociale beneficiarilor. Creșterea speranței de viață și calitatea vieții persoanelor fără adăpost, asigurarea de oportunități de incluziune socială pentru grupul-țintă, inclusiv obținerea unei locuințe, găsirea unor locuri de muncă; alte activități de socializare sau de grup.
Beneficiari:
Persoane fără adăpost sau familii care trăiesc „pe stradă” (inclusiv copii și familii de etnie romă), persoane care au fost evacuate din „case naționalizate”. Persoane care nu au o casă, care nu au acces la locuințe sociale sau locuințe decente. Persoanele dezavantajate care se află sub riscul de a fi evacuate din casele lor.Persoane adulte (peste 18 ani) sau familii cu copii aflate in situatii de urgenta vitala si sociala care se afla in strada. Persoane care si-au pierdut locuinta si nu au resurse materiale si financiare, sau nu au o locuinta functionala (fara curent, fara apa, cu acoperisul spart, etc.) Beneficiairii indirecti ai programului sunt familiile din care provin PAFA, comunitatea si societatea civila din Bucuresti, profesionistii si voluntarii care activeaza in servicii sociale din Bucuresti.
Rezultate:
- 751 noi persoane identificate între august 2015 – aprilie 2017, dintre care 446 bărbați, 160 femei și 144 copii
- 1 bază de date standardizată, începută din august 2016 și acum operațională
- 909 intervenții sociale furnizate, consistând din
- 407 consilieri sociale pe stradă
- 490 servicii de informare și îndrumare
- 12 inițiative sociale – sprijin pentru angajare
- 673 consultații și tratamente medicale oferite pe stradă, dintre care: 73 consultații pentru persoane cu probleme de sănătate mintală, care trăiesc pe stradă, și peste 40 de servicii medicale oferite persoanelor dependente.
- Ajutor individual oferit pe stradă beneficiarilor, consistând din: peste 1500 de supe și pachete de mâncare; 307 cafele și ceaiuri calde; 317 sticle de apă minerală distribuite pe străzi; 356 produse de igienă (săpun, articole de bărbierit etc.)
- Peste 250 de pachete cu haine distribuite; încălțăminte donată și 166 saci de dormit distribuiți persoanelor fără adăpost care trăiesc pe stradă.
- 70 de pachete pentru copii/an acordate periodic în timpul Crăciunului
- 1 voluntar activ: doctor / medic, membru al echipei mobile
- O expoziție pe tema fenomenului persoanelor fără adăpost, susținută de Asociația Armata Salvării în două locații la Universitatea din București în luna noiembrie 2016
- 6 beneficiari au fost angajați
Cum poti sustine acest proiect: Armata Salvării formează o echipă de voluntari care va lucra cu oamenii străzii în timpul zilei. Daca ești student, asistent social, psiholog, asistent medical, medic sau simplu cetățean dornic să ajute și deții permis de conducere, așteptăm scrisoarea de motivație și cv-ul tău la adresa: e[email protected]
+40 735 696 410
Geneza Community Centres
Locații: Iasi & Ploiesti
Promotor și Parteneri: Armata Salvării Norvegia, Islanda & Insulele Feroe – Norway Project
Acestea se află în Iași și Ploiești. Numele „Geneza” provine din prima carte a Bibliei, „Geneza”, care înseamnă „origine”. Scopul nostru este să oferim un nou început pentru participanții noștri, majoritatea dintre ei provenind din cartierele sărace ale orașelor.
Oferim „supă, săpun și salvare” prin:
- Programe after-school pentru copii
- Consiliere spirituală din partea ofițerilor noștri (preoți de biserică)
Scopul nostru este să ajutăm familiile să construiască o fundație solidă, pe baza căreia își pot clădi propriul viitor și copiii pot absolvi școala. Acest lucru îi va ajuta să își găsească locul în societate.
ReDesign Workshop
Descriere:
Redesign este un atelier de creatie manufacturiera, o întreprindere de economie socială a Asociatiei Armata Salvarii. Prin proiectul Redesign este oferită posibilitatea formării profesionale la locul de muncă a tinerilor si parintilor din categorii sociale defavorizate. Redesign reprezintă un spațiu de tranziție care ajută oamenii in nevoie să facă trecerea de la excludere socială la angajare și incluziune socială. Redesign beneficiază de 2 ateliere manufacturiere în Ploiești si in Iasi care confectioneaza portofele si produse de marochinarie.
Perioada de derulare:
Iunie 2016 – aprilie 2018
Promotor & Parteneri:
Asociatia Armata Salvarii Romania impreuna cu Fretex Norvegia, Armata Salvarii Norvegia, finantat prin Norway Grants
Scop:
Să ofere un loc de munca și o perioadă de tranziție pentru beneficiarii asociației, iar acestia să fie capabili să acceseze un loc de munca intr-o structura de economie sociala (S.E.S.) sau intr-o companie. Să ofere ajutor beneficiarilor prin a-i pregăti pentru condițiile, standardele și cerințele unui loc de muncă.
Beneficiari:
Persoane sarace, oameni afectați de excluderea pe piața muncii. Persoanele de etnie romă, motivate să se angajeze sau să fie pregătite în vederea accesului pe piața muncii. Părinții copiilor cu risc de abandon școlar sau familial. În mod special accentul este pus asupra persoanelor afectate de excluderea de pe piața muncii.
Rezultate:
- 2 ateliere manufacturiere in Iasi si Ploiesti
- 28 beneficiari au avut contract de muncă cu Redesign
- 1 Metodologie de orientare vocațională standard creeată pentru beneficiarii SALVAtex
- Peste 5 seminarii de pregatire vocationala pentru angajații SALVATtex
- Peste cursuri de formare profesională cu diplomă de calificare profesională pentru beneficiari
- Peste 5 articole în presa online despre SALVATtex pe site-ul http://www.economiesociala.net/m9-9-0-ro-SALVATtex
*** Credem în oameni și credem că promovarea incluziunii prin programe de incluziune sociala pot determină schimbări pozitive în societate. Pentru a contribui la realizarea acestor schimbări, facem eforturi constante. Puteți sprijini acest program și anul acesta, alegând:
- sa redirectionati 2%
- să redirecționați 20% pentru programele de economie sociala
- sa deveniti voluntari
- sa distributi programele noastre prin social media (FB, Instagram, YouTube)
Bucharest Music Program
Locație: București
Promotor și Parteneri: Armata Salvării Norvegia, Islanda & Insulele Feroe
Acest proiect e conceput să ofere lecții de muzică persoanelor din comunitatea locală a corpului București. Lecțiile sunt adresate în mod special copiilor din comunitatea locală. Planul este să se țină lecțiile de trei ori/săptămână în timpul semestrelor școlare, pe durata a doi ani.
Program de Educație Itegrată pentru Copiii Români și de Etnie Romă; București, Craiova și Bacău
Locații: București, Craiova, Bacău
Promotor și Parteneri: Armata Salvării Elveţia, Austria & Ungaria
Acest proiect este conceput să ajute 350 de copii, din aproximativ 130 de familii defavorizate, cu scopul educației generale, integrării familiale, consilierii și educării în privința traficului de persoane. Există o cantitate mică de sprijin material ce poate fi oferit în cadrul proiectului. Proiectul este prevăzut pentru o perioadă de trei ani și va permite corpurilor implicate să identifice oportunități de sustenabilitate și să găsească resurse la nivel local pentru extinderea proiectului după finalizarea sa. Proiectul are legătură directă cu corpul local și există speranța ca persoanele din acest program să fie atrase de activitățile spirituale desfășurate la corp.
Scop: Îmbunătățirea vieții copiior și ale familiilor lor prin educație și, în ceea ce privește corpul, consolidarea relațiilor cu familii și comunități.
Obiective:
- Să se ofere sprijin pentru 300-350 de copii, în timpul orelor și în timpul activităților after-school, pentru a avea șanse mai mari de a interacționa și obține rezultate academice în sistemul educațional local.
- Ajutorarea standardelor educaționale ale copiilor în timp ce se asistă la prevenirea traficului de persoane și a situațiilor de abuz prin activarea a 6 grupuri de consiliere și sprijin cu familiile copiilor participanți, dar și cu alte persoane din zona locală.
- Îmbunătățirea sănătății nutriționale pentru 250-300 de copii prin furnizarea a 150-200 de mese/săptămână; furnizarea de informații cu privire la o nutriție sănătoasă pentru 80-100 de familii.
- Atingerea sustenabilității în timpul celor 3 ani de proiect prin stabilirea de finanțări locale sau sprijin în natură pentru continuarea proiectului
Mila Străzii
Locație: Craiova
Promotor și Parteneri: Armata Salvării Norvegia, Islanda & Insulele Feroe
În acest proiect, aproximativ 35 de beneficiari vor fi hrăniți o dată pe zi, de 3 ori pe săptămână. Mâncarea va fi pregătită în bucătăria corpului Craiova. Cu ajutorul corpului, mâncarea va fi transportată la beneficiari în zona gării (unde obișnuiesc să se adune) și le va fi oferită ulterior. Toate activitățile din proiect vor fi coordonate de un angajat care va fi ajutat zilnic de voluntarii de la corp. Acest proiect ajută, de asemenea, la promovarea vizibilității Armatei Salvării. Multe persoane se opresc și ne întreabă de ce suntem acolo și de ce facem această lucrare. Acest proiect este o șansă grozavă pentru Armata Salvării ca să Îl slujească pe Dumnezeu.
Scop: Crearea unei comunități care determină un nou parteneriat, desfășurarea unui program de hrănire de înaltă calitate, care oferă speranță, compasiune și siguranță persoanelor fără adăpost.
OBIECTIVE:
- Hrănirea persoanelor fără adăpost.
- Oamenii să se simtă bine cu privire la ei înșiși, atunci când părăsesc centrul, prin consolidarea unei atitudini psihologice pozitive.
- Ajutorul oferit și mediul în care oamenii pot împărtăși unii cu ceilalți din punct de vedere social.
- Asigurarea încrederii și a unui sentiment mai puternic de independență, respect de sine și incluziune în comunitate.
- Susținerea nevoilor persoanelor dezavantajate din comunitate în fața guvernului local.
- Să se permită persoanelor care vin la centru să exploreze soluții spirituale pentru problemele vieții.
Proiectul Comunitar Dușuri și Spălătorie Socială din Craiova
Locație: Craiova
Promotor și Parteneri: Armata Salvării Norvegia, Islanda & Insulele Feroe
Acest proiect este dedicat persoanelor fără adăpost și persoanelor dezavantajate care locuiesc în orașul Craiova. Armata Salvării a lucrat cu acești oameni și i-a slujit de mulți ani încoace. Prin acest proiect este planificat săptămânal ca aproximativ 20 de persoane să poată face duș, să le fie tuns părul și să își spele hainele. Li se vor oferi șosete și lenjerie intimă și, dacă e nevoie, vor avea posibilitatea de a pleca cu alte obiecte vestimentare din donațiile pe care le primește corpul. Întreaga activitatea va avea loc în clădirea corpului și cu sprijinul voluntarilor de la biserică.
Scop: Îmbunătățirea calității vieții persoanelor fără adăpost și a familiilor dezavantajate, cu posibilitatea de a le ușura viața din cadrul societății.
Obiective:
- În acești trei ani, persoanele fără adăpost și cele dezavantajate au săptămânal acces la dușuri
- În acești trei ani, oamenii au acces la instalațiile de spălare pentru hainele lor
- În acești trei ani, fiecare beneficiar poate primi o masă constând din ceai și senvișuri.
Proiectul Comunitar Dușuri și Spălătorie Socială din Craiova
Locație: Iași
Promotor și Parteneri: Armata Salvării Suediei & Letoniei
Acest proiect este elaborat pentru a permite persoanelor fără adăpost și oamenilor dezavantajați să aibă acces la facilități de spălare a rufelor, facilități de a face duș și pentru a le pune la dispoziție activități educative, sociale și spirituale care le va permite să fie integrați în comunitate și să le fie abordate nevoile fizice, emoționale și spirituale.
Scop: Acest proiect încearcă să îmbunătățească calitatea vieții celor mai săraci, dezavantajați din punct de vedere social și izolați din punct de vedere spiritual oameni din comunitatea ieșeană. Proiectul face aceasta prin desfășurarea unei slujiri holistice pentru oamenii din comunitate. Proiectul nu se rezumă doar la spălătorie, ci încearcă să ofere oamenilor o experiență care schimbă viața și apartenență la o comunitate creștină în care să se simtă apreciați și iubiți.
Obiective:
- Oamenii care vin la centru să plece cu hainele și trupul curat.
- Oamenii să se simtă bine cu privire la ei înșiși, atunci când părăsesc centrul, prin consolidarea unei atitudini psihologice pozitive.
- Ajutorul oferit și mediul în care oamenii pot împărtăși unii cu ceilalți din punct de vedere social.
- Ajutorul oferit și mediul în care oamenii pot împărtăși unii cu ceilalți din punct de vedere social.
- Ajutorul oferit și mediul în care oamenii pot împărtăși unii cu ceilalți din punct de vedere social.
Reteaua de Voluntari Armata Salvării
Descriere:
Salvation Army International este una dintre cele mai mari origanizatii din lume care implica voluntarii in activitatile sale. Peste 3.3 milioane de voluntari de toate vârstele și-au oferit timpul, talentele și resursele pentru a sprijini activitatea Salvation Army International in decursul timpului în toată lumea. Ne dorim ca prin acest proiect să creştem numarul de retele de vaoluntariat diu Romania, sa crestem numărului de voluntari implicaţi, să creştem gradul de implicare în comunitate a cetăţenilor, să aducem inovare în domeniul voluntariatului şi să creştem vizibilitatea voluntariatului în rândul membrilor comunităţilor unde actionam.Coordonatorii regionali colaborează cu voluntarii din regiunea respectivă, îi monitorizează, îi ajută în munca lor, demarează diferite programe sociale prin implicarea voluntarilor și țin legătura cu acei angajați ai asociatiei care lucrează cu voluntari. Coordonatorii organizează întâlniri și cursuri de pregătire pentru voluntarii diferitelor programe. Printr-o varietate de metode de recrutare și promovare încercăm să facem cunoscută cultura voluntariatului în rândul tinerilor.
Perioada de derulare:
Proiectul a fost intiat in iunie 2005 si se deruleaza in prezent.
Locatie & aria de interventie:
Bucuresti, Iasi, Ploiesti, Craiova, Bacau.
Promotor & Parteneri:
Promotorul proiectului este Asociatia Armata Salvarii din Romania.
Scop:
Să dezvoltam o retea nationala de voluntari implicaţi, să aducem inovare în domeniul voluntariatului şi să creştem vizibilitatea voluntariatului în rândul membrilor comunităţilor unde actionam. Sa creeam parteneriate privind schimbul de voluntari din reteaua Salvation Army.
Beneficiari:
Voluntari, elevi, studenti, persoane angajate, pensionari, asociaţiile şi fundaţiile partenere care desfăşoară activităţi în cele 5 localitati.
Rezultate:
- 1 Retea de Voluntari este activa in Romania in 5 localitati:
- peste 20 voluntari activi in Bucuresti
- peste 20 volunari activi in Iasi
- peste 10 volunari activi in Bacau
- peste 15 voluntari activi in Ploiesti
- peste 20 voluntari activi in Craiova
- 1 model de contract de voluntariat care are 4 anexe, este realizat
- peste 5 angajati ai asociaţiei formaţi pentru a coordona reţele de voluntari la nivel judeţean şi local
- 1 model de contract de voluntariat şi 4 anexe este tradus în limba engleză
- 1 platforma de management a voluntarilor este functionala (www.volunteer360.ro) pentru Reteau de Voluntari
- 1 firma de consultanta certificata ofera servicii privind respectarea normelor PSI şi SSM pentru voluntari.
*** Credem în oameni și credem că promovarea voluntariatului in Romania poate determina schimbări pozitive în societate. Pentru a contribui la realizarea acestor schimbări, facem eforturi constante. Puteți sprijini acest program și în acest an, alegând:
- sa redirectionati 2%
- sa deveniti voluntari
- să redirecționați 20% pentru programele de voluntariat
- sa distributi programele noastre prin social media (FB, Instagram, YouTube)
Reteaua de Voluntari Armata Salvării
Descriere:
Salvation Army International este una dintre cele mai mari origanizatii din lume care implica voluntarii in activitatile sale. Peste 3.3 milioane de voluntari de toate vârstele și-au oferit timpul, talentele și resursele pentru a sprijini activitatea Salvation Army International in decursul timpului în toată lumea. Ne dorim ca prin acest proiect să creştem numarul de retele de vaoluntariat diu Romania, sa crestem numărului de voluntari implicaţi, să creştem gradul de implicare în comunitate a cetăţenilor, să aducem inovare în domeniul voluntariatului şi să creştem vizibilitatea voluntariatului în rândul membrilor comunităţilor unde actionam.Coordonatorii regionali colaborează cu voluntarii din regiunea respectivă, îi monitorizează, îi ajută în munca lor, demarează diferite programe sociale prin implicarea voluntarilor și țin legătura cu acei angajați ai asociatiei care lucrează cu voluntari. Coordonatorii organizează întâlniri și cursuri de pregătire pentru voluntarii diferitelor programe. Printr-o varietate de metode de recrutare și promovare încercăm să facem cunoscută cultura voluntariatului în rândul tinerilor.
Perioada de derulare:
Proiectul a fost intiat in iunie 2005 si se deruleaza in prezent.
Locatie & aria de interventie:
Bucuresti, Iasi, Ploiesti, Craiova, Bacau.
Promotor & Parteneri:
Promotorul proiectului este Asociatia Armata Salvarii din Romania.
Scop:
Să dezvoltam o retea nationala de voluntari implicaţi, să aducem inovare în domeniul voluntariatului şi să creştem vizibilitatea voluntariatului în rândul membrilor comunităţilor unde actionam. Sa creeam parteneriate privind schimbul de voluntari din reteaua Salvation Army.
Beneficiari:
Voluntari, elevi, studenti, persoane angajate, pensionari, asociaţiile şi fundaţiile partenere care desfăşoară activităţi în cele 5 localitati.
Rezultate:
- 1 Retea de Voluntari este activa in Romania in 5 localitati:
- peste 20 voluntari activi in Bucuresti
- peste 20 volunari activi in Iasi
- peste 10 volunari activi in Bacau
- peste 15 voluntari activi in Ploiesti
- peste 20 voluntari activi in Craiova
- 1 model de contract de voluntariat care are 4 anexe, este realizat
- peste 5 angajati ai asociaţiei formaţi pentru a coordona reţele de voluntari la nivel judeţean şi local
- 1 model de contract de voluntariat şi 4 anexe este tradus în limba engleză
- 1 platforma de management a voluntarilor este functionala (www.volunteer360.ro) pentru Reteau de Voluntari
- 1 firma de consultanta certificata ofera servicii privind respectarea normelor PSI şi SSM pentru voluntari.
*** Credem în oameni și credem că promovarea voluntariatului in Romania poate determina schimbări pozitive în societate. Pentru a contribui la realizarea acestor schimbări, facem eforturi constante. Puteți sprijini acest program și în acest an, alegând:
- sa redirectionati 2%
- sa deveniti voluntari
- să redirecționați 20% pentru programele de voluntariat
- sa distributi programele noastre prin social media (FB, Instagram, YouTube)
SALVATtex
Descriere:
SALVATtex este o întreprindere de economie socială a Asociatiei Armata Salvarii. SALVATtex este o platformă care furnizează pregătire la locul de muncă sau pregătire în vederea angajării. SALVATtex reprezintă un spațiu de tranziție care ajută oamenii in nevoie să facă trecerea de la excludere socială la angajare și incluziune socială. SALVATtex beneficiază de o linie de sortare situată în Ploiești a produselor textile “de ocazie” pe care le distribuie catre reteaua de magazine SALVATtex care a ajuns la al 6-lea magazin. Veniturile provenite din vânzările magazinului se reîntorc în proiectele sociale desfășurate de Armata Salvării. Prin SALVATtex este oferită de asemenea posibilitatea formării profesionale la locul de muncă tinerilor si parintilor din categorii sociale defavorizate.
Perioada de derulare:
Ianuarie 2015 – martie 2018
Promotor & Parteneri:
Asociatia Armata Salvarii Romania impreuna cu Armata Salvarii Norvegia, Fretex Norvegia, finantat prin Norway Grants
Scop:
Să ofere un loc de munca și o perioadă de tranziție pentru beneficiarii asociației, iar acestia să fie capabili să acceseze un loc de munca intr-o structura de economie sociala (S.E.S.) sau intr-o companie. Să ofere ajutor beneficiarilor prin a-i pregăti pentru condițiile, standardele și cerințele unui loc de muncă.
Beneficiari:
Persoane sarace, oameni afectați de excluderea pe piața muncii. Persoanele de etnie romă, motivate să se angajeze sau să fie pregătite în vederea accesului pe piața muncii. Părinții copiilor cu risc de abandon școlar sau familial. În mod special accentul este pus asupra persoanelor afectate de excluderea de pe piața muncii.
Rezultate:
- peste 30 de beneficiari au avut contract de muncă cu SALVATtex
- 6 magazine SALVATtex inaugurate în timpul proiectului
- 1 depozit de sortare și recondiționare a hainelor pus în funcțiune din decembrie 2015
- 1 Metodologie de orientare vocațională standard creeată pentru beneficiarii SALVAtex
- Peste 10 seminarii de pregatire vocationala pentru angajații SALVATtex
- Peste 10 cursuri de formare profesională cu diplomă de calificare profesională pentru beneficiari
- Peste 5 articole în presa online despre SALVATtex pe site-ul si un blog pentru SALVATtex pe http://www.economiesociala.net/m9-9-0-ro-SALVATtex
*** Credem în oameni și credem că promovarea incluziunii prin programe de incluziune sociala prin activitati de economie sociala pot determină schimbări pozitive în societate. Pentru a contribui la realizarea acestor schimbări, facem eforturi constante. Puteți sprijini acest program și anul acesta, alegând:
- sa redirectionati 2%
- să redirecționați 20% pentru programele de economie sociala
- sa deveniti voluntari
- sa distributi programele noastre prin social media (FB, Instagram, YouTube)