fbpx
 • FII ALĂTURI DE NOI ÎN #FIGHTFORFREEDOM

  Pentru că dreptatea este DRAGOSTE în public, noi luptăm pentru LIBERTATE cu DRAGOSTE.

  Peste 40 de milioane de oameni din întreaga lume sunt victime ale sclaviei moderne. România este o țară-sursă, de tranzit și de destinație pentru bărbați, femei și copii care ajung să fie traficați. Este una dintre primele țări de origine din care sunt exploatați sclavi în Europa occidentală. Ei sunt vânduți ca sclavi în industria prostituției și a muncii forțate.

 • FII ALĂTURI DE NOI ÎN #FIGHTFORFREEDOM

  Pentru că dreptatea este DRAGOSTE în public, noi luptăm pentru LIBERTATE cu DRAGOSTE.

  Peste 40 de milioane de oameni din întreaga lume sunt victime ale sclaviei moderne. România este o țară-sursă, de tranzit și de destinație pentru bărbați, femei și copii care ajung să fie traficați. Este una dintre primele țări de origine din care sunt exploatați sclavi în Europa occidentală. Ei sunt vânduți ca sclavi în industria prostituției și a muncii forțate.

Agenția Națională Împotriva Traficului de Persoane (ANITP)
HELPLINE (Urgent)

0 800 800 678
apel gratuit din România

+40 21 313 31 00
apelabil și din străinătate

Armata Salvării Contact

+40 771 689 864

Măsuri de siguranță

Lucruri la care să fii atent

Asigură-te că ești bine informat cu privire la modurile în care poți evita exploatarea prin muncă sau situațiile de înșelătorie în care poți ajunge cînd ajungi în străinătate.

DOCUMENTELE DE IDENTITATE

 • Angajatorul nu are voie să rețină doumentele de identitate. Este bine să ai la îndemână copii ale acestora, pentru a le prezenta la nevoie.
 • Singurele organe care te pot legitima sunt cele ce țin de poliție.

RECRUTARE

 • Asigură-te că folosești site-uri omologate pentru a găsi oferte de muncă.
 • Persoanele fizice nu pot intermedia oferte de muncă și nu pot percepe taxe pentru acest serviciu.

CONTRACT

 • Contractul de muncă este obligatoriu și trebuie semnat într-o limbă pe care angajatul o cunoaște sau în limba natală.
 • O copie a acestuia trebuie să rămână la angajat.

LOCAȚIE și CONTRACT

 • Asigură-te că știi cu exactitate locația (adresa) și numărul de contact al locului de muncă unde mergi.
 • Verifică aceste coordonate înainte să pleci din țară, fie folosind internetul (Google, Maps, etc.), fie sunând în prealabil pentru a confirma aceste detalii.

CONTRACT DE URGENȚĂ

 • Memorează un număr de telefon al unei persoane sau instituții la care poți apela în caz de urgență.
 • Asigură-te că știi prefixul țării unde vei suna.

PAROLĂ DE SIGURANȚĂ

 • Stabilește o parolă de siguranță cu un membru al familiei sau prieten, cu care vei vorbi în mod constant ( în caz contrar, acesta ar contacta organele de poliție).

MISIUNE DIPLOMATICĂ

 • Asigură-te că știi care este cel mai apropiat punct al misiunii diplomatice române din țară în care te afli ( ambasada sau consulat).
 • Notează-ți adresa, website-ul și numărul de contact și consultă informațiile deisponibile, înainte de plecare.

HELPLINE ANTI-TRAFIC

 • Informează-te asupra existenței unei linii de contact anti-trafic în țară în care vei lucra. De asemenea, poți contacta Agenția Națională Împotriva Traficului de persoane: 800.678

Luptă pentru Libertate

Armata Salvării a fost, de-a lungul istoriei sale, în linia întâi luptând împotriva traficului de ființe umane; încă din vremea lui William și Catherine Booth în Londra, Anglia – pledând pentru mărirea vârstei legale de consimțământ. Am parcurs un drum lung, însă lupta e pe departe de a fi terminată.

Armata Salvării se opune abuzului de putere asupra altor ființe umane, care este inerent traficului în interes personal. Prin urmare, noi avem responsabilitatea, atât individual, cât și colectiv, să acționăm pentru eliberarea acelora care au fost înrobiți într-o astfel de manieră și pentru a stabili mecanismele legale și sociale prin care se poate pune capăt traficului de ființe umane.

Armata Salvării din România își desfășoară activitatea în 6 orașe la nivel național, în care combatem activ traficul de ființe umane. Prin acțiuni de conștientizare derulate în programe pentru copii și cu persoane care trăiesc în condiții vulnerabile, dar și prin colaborarea cu instituții locale, autorități și rețele internaționale, oferim asistență în diverse moduri. Ne angajăm să luptăm pentru dreptate!

„Căci Eu ştiu gândurile pe care le am cu privire la voi, zice Domnul, gânduri de pace, şi nu de nenorocire, ca să vă dau un viitor şi o nădejde.” – Ieremia 29:11

Potrivit ANITP (Agenția Națională Împotriva Traficului de Persoane), în 2014 au fost identificare 757 de victime:

Au fost femei
0%
Au fost recrutate prin intermediul unor anunțuri de angajare false
0%
Direct de către traficant, jumătate dintre ele recrutate de o persoană cunoscută
0%
Aufost exploatate sexual
0%

Connect with us:

[email protected]
facebook.com/armatasalvariiromania

+4 0771 689 864

Romania & Eastern Europe Anti-Human Trafficking Coordinator

Connect with us:

[email protected]
facebook.com/armatasalvariiromania

+4 0727 116 466

Romania Anti-Human Trafficking Coordinator
Roxy

Eastern Europe Anti-Human Trafficking Coordinator
Galina

News & Research

2018 Trafficking in Persons Report

The Government of Romania does not fully meet the minimum standards for the elimination of trafficking; however, it is making significant efforts to do so. The government demonstrated increasing efforts compared to the previous reporting period; therefore Romania remained on Tier 2.

Read full report

The sanctuary for teenage sex slaves under siege by Romania’s trafficking gangs.

As Maria stepped through the door of her new apartment in Italy with her fiancé, she believed she was crossing into an exciting new life that her Romanian village could never provide.

But after putting down her suitcase, she was presented with a bill for every gift, restaurant dinner and holiday bought during their courtship and told to settle the debt through prostitution.

Read the article from Telegraph.co.uk

How pedophiles are using Instagram as a secret portal to an apparent network of child porn

Instagram is struggling to stay on top of a secret network of child pornography as its 15,000 moderators shared with Facebook try to police the dark side of the social media network which hit 1 billion monthly users last July.

A ring of pedophiles sharing sickening images are using the app and desktop-based service to lead people to less-obviously advertised links to endless content on Dropbox.

Read the article from dailymail.co.uk

Together Against Trafficking in Human Beings National Strategy & Action Plan

Read entire plan

Our Partners — Together We Stand