Noul General ales: Lyndon Buckingham

Armata Salvării a organizat o adunare importantă pe 27 mai 2023, în camera Înaltului Consiliu, pentru a-și alege cel de-al 22-lea General. Evenimentul a fost puternic ancorat în rugăciune și reflecție spirituală. Comisarul Brad Bailey, președintele Consiliului, le-a urat bun venit membrilor și a subliniat importanța momentului, descriindu-l ca pe un parteneriat cu Dumnezeu în alegerea viitorului lider al Armatei. Capelanul, Comisarul Yusak Tampai, a prezentat tema „Suntem împreună în această misiune”, consolidând-o prin rugăciuni și cântece la care au participat toți membrii.

Colonelul Samuel Baah s-a focalizat pe pasaje din Scriptură care au subliniat încrederea în călăuzirea lui Dumnezeu și i-a îndemnat pe membri să caute direcția divină în procesul de votare.

Alegerile s-au desfășurat într-o atmosferă solemnă și tăcută, culminând cu alegerea Comisarului Lyndon Buckingham ca al 22-lea General al Armatei Salvării. După alegeri, au fost înălțate rugăciuni și binecuvântări speciale, inclusiv prima binecuvântare în limba Māori pentru a-i onora pe neozeelandezii din Cameră. Adunarea s-a încheiat cu urări de bine pentru Generalul ales și pentru Armata Salvării în general.

Pentru mai multe informații, consultați site-ul internațional aici: The Salvation Army International – 22nd General of The Salvation Army Elected

Campanii de Paște pentru familiile defavorizate

Și anul acesta, Armata Salvării a încercat sa aducă puțină bucurie în familiile defavorizate. Astfel că fiecare locație a avut sau încă mai are în desfășurare câte o campanie pentru a ajuta cu alimente sau a bucura copiii din aceste familii cu ocazia Paștelui.

În Buzău ne-am propus să strângem alimente pentru aproximativ 100 de pachete ce urmează a fi distribuite oamenilor din familii defavorizate.

Mulțumiri speciale voluntarilor și celor care ne-au sprijinit până acum:
Domnișoarei Alina Bamboi, reprezentant Galleria Mall Buzau, pentru găzduire;
Doamnei Coman Marinela, reprezentant Gradinita cu Program Prelungit nr 9, pentru implicare și pregătire pachetele cu alimente;

În București am avut alături de noi oamenii minunati de la Veranda Mall. 

Campania s-a numit „Easter Surprise” – oferă un cadou surpriză de Paște unui copil aflat în dificultate. Prin această campanie ne-am propus să strângem cadouri pentru 54 de copii din familii defavorizate.

 

Locația noastră din Bacău are campania „Dulciuri pentru copii” cu sloganul „Îndulcește Paștele unui Copil”. Campania încă este în desfășurare până pe 13 aprilie 2023 ora 20:00 și îi puteți găsi Arena Mall.

Mulțumim tuturor celor implicați!

 

Și locația noastră din Ploiești și-a propus o campanie pentru copii: „De Paște, dăruiește speranță! dar și una pentru a strânge alimente pentru 42 de familii defavorizate.

 

Mulțumim tuturor celor implicați în aceste campanii, de la voluntari, ofițeri, locațiile care le-au găzduit si până la oamenii care au donat pentru ca totul sa fie încheiat cu succes.

Pe lângă aceste campanii mai avem și campania noastră prin SMS unde ne puteți susține pe tot parcursul anului.

Campania se numește ”Salvează viitorul – oferă speranță prin educație” si cu numai un SMS de 2 Euro lunar puteți ajuta la prevenirea abandonului școlar și oferirea de servicii educaționale, acces la hrană caldă și servicii de asistență socială pentru 240 de copii aflați în sărăcie extremă.

Aveți la dispoziție cea mai ușoară metodă de a susține această cauză:
trimiteți un SMS la 8845 cu textul EDUCAT!

Împreună putem face o diferență în viața acestor copii!

 

Zeci de copii primesc cadouri de Crăciun la Veranda Mall prin Angel Tree, inițiativa Armatei Salvării

Și anul acesta, Veranda Mall și Armata Salvării România își propun să îndeplinească, cu susținerea comunității, dorințele de Crăciun a zeci de copii din medii vulnerabile, prin campania „Când faci bine, te simți bine”. Între 3-11 decembrie, oricine dorește să facă o faptă bună poate alege una dintre dorințele copiilor din bradul Angel Tree, sau poate lasă o donație în Red Kettle, pentru a împărtăși bucuria sărbătorilor cu cei în situații dificile. 

Veranda Mall din București se alătură, pentru al doilea an consecutiv, centrelor comerciale din întreaga lume unde ONG-ul internațional Armata Salvării aduce inițiativa Angel Tree. De mai bine de 40 de ani, Bradul Îngerașilor poartă dorințele copiilor de Crăciun iar comunitatea se asigură că acestea sunt îndeplinite. 

VerandaMall_AngelTree_Bucharest_2022
Oricine dorește să adopte dorința unui îngeraș poate merge în Veranda Mall, la nivelul 0, în perioada 3-11 decembrie, între orele 14.00 – 18.00, pentru a alege una, sau chiar mai multe dorințe din Angel Tree –  cartonașele conțin numele copilului, vârsta, înălțimea, și desigur cadoul dorit. Cumpără cadoul, împachetează-l frumos, la Veranda Mall găsești inclusiv o stație de ambalare gratuită a cadourilor, și adu-l sub brad până pe 12 decembrie. Armata Salvării se va ocupa de strângerea și de livrarea tuturor darurilor înainte de Crăciun. 

„Revenim cu drag la Veranda Mall, în mijlocul comunității de la Obor, pentru a-i susține pe cei în situații vulnerabile. Si anul acesta, zeci de copii își pun speranțele în Angel Tree pentru a primi cadoul dorit, dar sunt și persoane adulte care trec prin greutăți și au nevoie de susținerea noastră. Împreună le putem dărui câteva momente de bucurie, despre care pot spune din experiență că se întorc înzecit.”, a declarat Ionel Sandu, Lider Divizional și Director Armata Salvării România.

Campania oferă și alte metode de a face bine – Red Kettle, sau „găletușa roșie”, amplasată la intrarea în Veranda Mall, primește donații cash sau prin QR code, fondurile strânse oferind sărbători mai fericite și altor categorii în dificultate. 

Veranda Mall_Red Kettle Kickoff Opening 2022
Inițiativele Armatei Salvării România își propun să asigure 1500 de cadouri pentru copii din medii defavorizate, 160 de cadouri pentru supraviețuitoarele traficului de ființe umane și violență domestică și o masă festivă caldă pentru peste 300 de persoane fără adăpost. 

„Este o mare bucurie să găzduim din nou inițiativele Armatei Salvării, primite cu deschidere de comunitatea Obor, unde bucuria de a dărui face parte din magia Crăciunului. Avem toată încrederea că ne vom uni iarăși forțele pentru a aduce un zâmbet pe chipurile celor încercați de greutăți, nu doar de sărbători, ci oferind susținere pe termen lung. ” a spus Maria Crăciun, Center Manager Veranda Mall. 

Prin proiectele derulate alături de Armata Salvării, Veranda Mall își continuă demersurile care urmăresc să aducă beneficii comunității și generațiilor viitoare. Pe lângă campaniile caritabile cu ocazia sărbătorilor, parteneriatul se extinde și către inițiative de donare de haine, 16 tone de haine și alte articole fiind colectate până acum și donate pentru a ajuta 2500 de persoane în dificultate.

Prințul Charles în vizită la Romexpo

Prince Charles visits Romexpo Bucharest Romania-ArmataSalvarii-25May2022-3

Prințul de Wales a vizitat recent Romexpo, în București, România, unde se acordă asistență suplimentară refugiaților ucraineni. El s-a întâlnit cu reprezentanți ai Armatei Salvării și ai altor organizații nonprofit, iar Romexpo continuă să fie un centru de colectare de fonduri, strângând articole de igienă, articole de uz casnic și jucării pentru copii pentru a fi distribuite.

Peste 30.000 de refugiați au fost asistați de Armata Salvării începând cu conflictul din Ucraina, declanșat în luna februarie. Atât Prințul Charles, cât și Principesa Margareta a României, au mulțumit Armatei Salvării pentru serviciile lor și pentru faptul că fac „o treabă extraordinară”.

Prince Charles visits Romexpo Bucharest Romania-ArmataSalvarii-25May2022-6

Prince Charles visits Romexpo Bucharest Romania-ArmataSalvarii-25May2022-2

 

Mesajul de Paști 2022 – General Brian Peddle

MESAJUL DE PAȘTI 2022
General Brian Peddle

Căci mie nu mi-e ruşine de Evanghelie, fiindcă ea este puterea lui Dumnezeu pentru mântuirea fiecăruia care crede (Romani 1:16)

Salutările mele pentru voi, în timp ce recunoaștem și sărbătorim Paștele 2022.

Apostolul Pavel a făcut următoarea afirmație în capitolul 1 versetul 16 din scrisoarea sa către biserica din Roma: „Căci mie nu mi-e ruşine de Evanghelie, fiindcă ea este puterea lui Dumnezeu pentru mântuirea fiecăruia care crede”. Și mă alătur lui Pavel pentru a-mi declara încrederea neînfricată în adevărul, puterea și nevoia mesajului Evangheliei lui Isus Hristos.

Paștele și timpul de pregătire a Postului Mare ne oferă ocazia de a intra în povestea mântuirii lui Dumnezeu într-un mod captivant. Este important să ne reamintim povestea fundamentală și generală a Evangheliei, care se află atât în centrul realității noastre spirituale, cât și în misiunea Armatei Salvării.

Oriunde v-ați afla în lume, indiferent de vârstă, indiferent de circumstanțe, Evanghelia lui Isus Hristos este o veste bună și este direct aplicabilă și relevantă pentru voi. Evanghelia încapsulează iubirea și alegerea lui Dumnezeu pentru voi; comunică oferirea harului, milei, iertării și reconcilierii; conține puterea învierii și promisiunea vieții veșnice; este povestea atotcuprinzătoare a Scripturii care continuă să fie trăită în viețile noastre astăzi.

Pentru cei care sunt mai mult decât familiarizați cu evenimentele de Paști, poate exista pericolul de a adopta o abordare blazată a Săptămânii Mare, dar vă încurajez pe toți să ne concentrăm asupra Paștelui 2022 cu ochi și așteptări noi. Isus este încă Mântuitorul lumii. El este încă Calea care duce la Dumnezeu.

Lumea de astăzi este un amestec de culturi, credințe, puncte de vedere și practici. Unii oameni propun să desubliniem părțile mai grele ale mesajului, dar este esența veștii bune care face posibilă pentru fiecare dintre noi iertarea păcatului, calea pocăinței și realitatea Raiului.

Evanghelia are ceva de spus. Aduce speranță și oferă o dimensiune eternă pentru a transmite un mesaj de care este nevoie cu disperare. Da, trebuie să găsim modalități relevante și respectuoase de a comunica Evanghelia în contextul nostru, dar nu este nevoie să ne pierdem încrederea sau să ne ferim de harul mântuitor al lui Dumnezeu, manifestat în Isus. Dacă nu profităm de ocazia de a împărtăși acest mesaj de Paști, când vom face acest lucru?

Armata Salvării, acesta este momentul tău să împărtășești Evanghelia tuturor – în orice modalitate în care poți. Și să cunoști prezența lui Hristos înviat în timp ce o faci. 

 


General Brian Peddle & Commissioner Rosalie Peddle

Armata Salvării România primește donații de haine și jucării în containerul special din Veranda Mall

Începând cu luna aprilie, Armata Salvării România a amplasat în incinta Veranda Mall un container pentru donații de haine și jucării, în cadrul campaniei “Dă viață bunurilor tale!”. Hainele vechi sau nepurtate, pe care mulți dintre noi le avem în dulap, pot să ajungă la persoane aflate în dificultate, care au cu adevărat nevoie de ele. Inițiativele care au la bază reutilizarea articolelor vestimentare aduc beneficii comunității dar și mediului, prin reducerea impactului pe care industria textilă îl are asupra planetei.

Armata Salvării România, în parteneriat cu Veranda Mall, invită locuitorii Bucureștiului să se alăture proiectului “Dă viață bunurilor tale!”. În cadrul campaniei, demarată în luna aprilie, pot fi donate articole pentru adulți și copii – haine, încălțăminte, jucării, de care nu mai ai nevoie, dar sunt încă în stare bună și pot începe o viață nouă. Toate produsele vor ajunge la persoane aflate în dificultate, copii și persoane adulte.

 

Acest container de donații haine din Veranda este amplasat la intrarea dinspre parcare, situată la nivelul 0B. Donațiile se pot face în fiecare zi, în programul de funcționare al centrului comercial din zona Obor – de luni până duminică între orele 07:00 – 22:00.

Pentru a dona articolele tale, este nevoie să urmezi 4 pași simpli: să te asiguri că sunt curate, în stare decentă, ambalate într-o sacoșă sau un sac, la care ai atașat o etichetă. Aceasta trebuie să conțină câteva detalii orientative, de exemplu – fată, 9 ani, mărime 38, pentru a ajuta echipa Armatei Salvării care face selecția și distribuția pachetelor. ONG-ul își propune să colecteze lunar 500 kg de haine prin intermediul containerului, iar campanie se derulează și în alte orașe.

 

“Campania Dă viață bunurilor tale! încurajează donarea de haine pentru sprijinirea persoanelor din categorii vulnerabile și promovează, în același timp, o atitudine responsabilă și conștientă față de mediul înconjurător. Donațiile se fac ușor, direct în containerul amplasat în Veranda Mall, iar de acolo vor fi preluate de echipa noastră. Colectăm anual în jur de 20 tone de haine la nivelul României, care sunt sortate și distribuite celor care au nevoie de susținerea noastră”,  a spus Ionel Sandu, Lider Divizional Armata Salvării România.

 

Conform unui studiu realizat la inițiativa World Vision Romania, lipsa containerelor speciale pentru colectarea selectivă este identificată de 8 din 10 persoane ca fiind principala problemă pe care o întâmpină atunci când vor să-și recicleze sau doneze hainele vechi. Cele mai potrivite și sustenabile soluții pentru îmbrăcămintea veche sunt donația (80%), urmată de reciclare (74%) și recondiționarea hainelor uzate pentru a putea fi repurtate (53%), indică același studiu.

Apariția acestui nou punct de colectare de haine vine să completeze lista de opțiuni responsabile pentru societate și mediu, pe care centrul comercial din sectorul 2 al capitalei le pune la dispoziția comunității, cu sprijinul partenerilor săi.

 

“Ne bucurăm să continuăm colaborarea cu Armata Salvării și oferim comunității această opțiune de a da mai departe din lucrurile lor, către cei cu posibilități limitate. Este suficient să aruncăm o privire în dulap și vom găsi cu siguranță câteva piese nepurtate de ceva vreme, unele chiar cu  etichetă, sau jucării de care cel mic nu mai este interesat, toate acestea pot fi donate în cadrul campaniei. De altfel, avem în derulare și alte programe de reciclare a textilelor, indiferent de starea acestora sunt colectate în cadrul magazinului aparținând marelui lanț suedez de fashion.”  a declarat Oana Boiangiu, Senior Marketing Coordinator Veranda Mall.

 

 

 

 

Nina și Tatiana găsesc alinare față de războiul din Ucraina, când sunt ajutate de Armata Salvării, la granița cu România

Siret Border Moldova Team_220404_IMG_2334

Nina și Tatiana

”A fost înspăimântător”, rezumă Nina, cu respirația vizibilă în aerul rece și aspru al României. Ea și noua ei prietenă, Tatiana, reflectează asupra circumstanțelor care le-au determinat pe amândouă să fugă din casele lor din Ucraina. Este înainte de ora 8 dimineața. Abia s-au cunoscut, dar acum își împărtășesc experiențele una alteia, în cortul Armatei Salvării de la punctul de trecere a frontierei din Siret. Ascultând cu atenție, maiorul Olga Iniutochkina, Liderul Divizional al Armatei Salvării din Moldova, aduce un ajutor prețios echipei locale.

Nina, în vârstă de 20 de ani, își descrie viața de florăreasă în Pozdnyaki, o suburbie a Kievului. „În mare parte nunți”, spune ea cu nostalgie, ca și cum nu și-ar mai putea imagina că se poate întâmpla așa ceva. „Îmi plac culorile, parfumul, forma, compoziția…” Vocea ei, deja moale, se stinge.

O pauză. O înghițitură binevenită de ceai cald și parfumat de fructe. Tatiana preia narațiunea, descriind propria sa carieră începută în domeniul marketingului, cu sediul în orașul Chernihiv din nordul Ucrainei. Un pompier (ofițer de pompieri) care a reparat caloriferul cu gaz din apropiere, ia loc în tăcere alături de femei pentru a le oferi mai multă liniște. Echipa de pompieri și de salvare de aici, deține controlul general al securității și siguranței operațiunii de refugiați care se desfășoară aici.

Cu o intensitate reînnoită, Nina vorbește despre bombardamentele din cartierul ei. ”Din fericire, eram plecată (când s-a întâmplat), dar când am ajuns acasă, toate ferestrele fuseseră aruncate în aer. A fost îngrozitor”. Ea se corectează. ESTE îngrozitor. Dar nu a fost la fel de rău ca în blocul vecin. Acela a fost lovit de o bombă, și a suferit pagube mult mai mari. A fost, de asemenea, un incendiu la etajele superioare. De atunci nu am mai putut lua legătura cu unii dintre vecinii mei”.

O nouă pauză, în timp ce Nina își scoate telefonul mobil. Devine mai hotărâtă. „Și nu doar la mine acasă, ci și în școala mea”. Dând din cap, ea arată o imagine a clădirii unei școli – și aceasta cu geamurile aruncate în aer, în cioburi periculoase.

”Am fost atentă la ceea ce postez pe rețelele de socializare”, adaugă Nina. Tatiana dă din cap în semn de acord. ”Prietenii mi-au spus că pe Facebook au fost postate niște fotografii cu vehicule de transport militar parcate în subteran la un centru comercial pe care îl folosesc destul de des. În câteva ore, acea parcare a fost bombardată… distrusă… complet distrusă. Este un centru comercial în care mergeam frecvent. Nu este o țintă militară validă – nu erau arme acolo, doar vehicule standard parcate”.
Siret Border Moldova Team_220404_IMG_2364 2

Tinerele femei reflectă un moment. Maior Olga este atentă la fluctuațiile unui astfel de dialog. Conversații pe care puțini oameni se așteaptă să le aibă vreodată. Confirmând veridicitatea știrilor șocante de dimineață: „Am văzut cadavre”, adaugă Nina. „Pe stradă”.

Maior Olga, conștientă de riscurile la care se expun două tinere fete frumoase, oferă un pliant despre cum să rămână vigilente față de potențialul traficului de ființe umane, cu un număr de telefon de asistență care funcționează non-stop. Există o pauză în conversație în timp ce ei citesc, iar apoi, un coordonator voluntar pentru transport, solicită ajutorul maiorului pentru completarea unor documente. Această cooperare între agenții este crucială pentru a lucra eficient aici, la frontieră, pentru a asigura eficiența, siguranța și un nivel mai mare de protecție.

Completarea documentelor oferă un alt unghi de discuție. „Bellissimo!”, zâmbește Tatiana în timp ce explică faptul că se va muta la Veneția, în Italia, pentru a fi alături de mama ei pentru o perioadă. ”Dar o să-mi fie dor de soțul meu”, adaugă ea. ”El este în armată”. Și ea, la rândul ei, încheie sec.

Nina, între timp, își expune speranțele de a găsi un loc de muncă temporar în Dortmund, Germania. Privind lalelele proaspăt tăiate, pe o masă alăturată, ea analizează pe scurt la ce fel de flori ar putea fi disponibile în acest oraș. ”Dar, de fapt, nu contează. Vreau doar să lucrez și să mă întorc în Ucraina când pot”.

Cu sensibilitate, Maior Olga le întreabă dacă vor să se roage pentru ele. Nu există niciun fel de ezitare. „Vă rog”, spun ele, aproape la unison. Și astfel, femeile se roagă împreună, alături de pompierii care încă stau răbdători alături. De asemenea, se răspunde nevoilor lor practice, oferindu-le mâncare și băuturi calde, apă, cartele SIM pentru întreaga Europă și haine călduroase. Femeile refuză cu amabilitate – nu este nevoie de ele de această dată.

În curând, vine vestea că transportul către cel mai apropiat aeroport – aflat la două ore de mers cu mașina – este gata. ”Nu e nicio grabă”, explică pompierii. ”Puteți rămâne aici cât e nevoie”.

Nici pentru Maior Olga nu există o limită de timp. Ea va rămâne cu femeile, până când acestea se vor simți în largul lor să se urce într-un vehicul, care a fost verificat în totalitate înainte de a se apropia de zona respectivă. Simțind că există încă reticență în a se urca într-o dubiță necunoscută, maiorul le întreabă pe femei ce cred că le va fi cel mai dificil.

„Iertarea”, spune Nina, fără să piardă o clipă. ”Iertarea este atât, atât de grea. Dar trebuie să încercăm. Ucrainenii sunt uniți. Lumea este alături de noi”. Tatiana se face ecoul acestui sentiment, pur și simplu reluând acel singur cuvânt. ”Iertarea”.

Cu această motivație proprie, femeile au căpătat curajul de a părăsi adăpostul cald al cortului Armatei Salvării. În timp ce voluntarii Armatei Salvării le cară bagajele la vehiculul care le așteaptă, există ocazia de a mai discuta cu Maior Olga pe drumul scurt până la zona de transport. Ochii ambelor femei se umplu de lacrimi când află că nu se plătește nimic. Nici pentru transport, nici pentru ceai, nici pentru suportul emoțional, nici pentru celelalte ajutoare care au fost oferite.

Lacrimile se amestecă cu îmbrățișări calde și, în timp ce duba pleacă spre aeroport, se aud valuri entuziaste de rămas bun, care ar fi în mod normal un indiciu al unei relații dezvoltate pe parcursul a mai mult de o oră și jumătate.

Totul se întâmplă într-o zi de muncă aici, la Siret, pentru Maior Olga și echipa ei plină de compasiune și foarte muncitoare. Deși este imprevizibil să se știe exact câte persoane vor trece granița într-o anumită zi, ceea ce se poate garanta este un răspuns atent și profesionist, un răspuns care va atrage atâtea alte servicii complementare câte sunt necesare pentru nevoile și contextul specific al fiecărui individ.

Vor fi mult mai multe Nine și Tatiane în zilele următoare, fiecare cu propriile experiențe unice. Vor mai fi multe lacrimi vărsate. Iar Maior Olga și echipa, vor fi gata cu șervețelele, cuvintele potrivite și îmbrățișările.

 

Siret border - Nina and Tatiana_IMG_8283

 

  • Nina și Tatiana au împărtășit povestea lor cu David Giles, voluntar în cadrul echipei de intervenție pentru situații de urgență a Armatei Salvării, Divizia România.

 

Raportul situației la nivel Divizional – 6 Aprilie 2022

Fotografii și videoclipuri au fost postate pe: flickr.com/armatasalvariiromania

 

Activități în desfășurare ale Diviziei Armatei Salvării din România:

  • Echipa Diviziei din Moldova, Liderii Divizionali, Maior Olga Iniutochkina și Căpitan Andrei Colicev, și cadet Alexandr Porojniuc, au sosit duminică la Siret. Din România li se alătură Lt. Emil Ghenea și cadet Polina Mahovici.
  • Armata Salvării lucrează în continuare în colaborare cu DSU/ISU și AsproAS în Siret, România.
  • Echipa Armatei Salvării colaborează cu Primăria Municipiului București (DGASMB – Direcția Generală de Asistență Socială București) la Romexpo, un centru expozițional. 2000 de paturi sunt pregătite ca și adăpost de urgență și este deschis zilnic ca centru de distribuție a bunurilor donate.
  • Echipa IES, formată din Maior Mike McKee (SUA), Căpitan Petr Janoušek (Cehia) și Maior Irene Mathison (Norvegia), continuă să administreze o masă la Romexpo din București, oferind vouchere de supermarket pentru familiile de refugiați din Ucraina și pliante împotriva traficului de persoane. Au fost distribuite 2831 vouchere.
  • Maior Roxana Sandu (Lider Divizional Armata Salvării România) coordonează voluntarii de la Romexpo, unde voluntarii și angajații ajută la sortarea hainelor și a altor donații.
  • Armata Salvării oferă doar asistență și adăpost de urgență pe timp de noapte la Corpurile din țară. Orice aranjamente de cazare pe termen lung sunt transferate și aranjate cu ajutorul autorităților locale.
  • Corpul Iași a adăpostit până acum 107 familii de refugiați (354 de persoane). Mulți stau doar o singură noapte.
  • Corpul Ploiești a adăpostit până acum 13 familii de refugiați (33 de persoane) pentru câteva nopți, iar câteva familii au fost transferate la locuințe subvenționate în localitatea Brazi.
  • Corpul Ploiești colaborează cu Primăria Brazi, o suburbie a Ploieștiului. Primăria are 31 de apartamente pentru refugiați. Ofițerii Corpului Ploiești ajută familiile de acolo cu bunuri de primă necesitate și dar le ajută și să meargă la cursuri de limba română,  organizate de o școală locală.
  • Corpul Buzău a avut o familie de refugiați (4 persoane) găzduită de o familie din cadrul Corpului, însă aceștia au călătorit între timp în Germania. Lt. Emil Ghenea și cadet Polina Mahovici, merg prin rotație la granița de la Siret.
  • Corpul Bacău a ajutat o familie de refugiați în legătură cu transportul în Germania. Căpitan Nicolae Dumitru și voluntarii din corpul Bacău, merg prin rotație la granița de la Siret.
  • Corpul București a adăpostit 2 familii de refugiați (15 persoane).
  • Materialele împotriva traficului de persoane continuă să fie distribuite refugiaților.
  • Peste 6000 de pliante de conștientizare și prevenție au fost distribuite refugiaților, și altor ONG-uri care lucrează în contact cu refugiații, avertizând asupra potențialelor pericole ale traficului de persoane, 3 cazuri de care avem cunoștință au fost salvate direct în urma acestor avertismente, nu se știe exact câte alte cazuri au fost de asemenea ferite de pericole.
  • Pentru taberele din România și Ucraina este nevoie în continuare de donații pentru alimente și medicamente, care pot fi transportate prin România.

 

Statisticile serviciilor oferite până acum:

4126    de refugiați asistați la frontieră
406    de refugiați adăpostiți peste noapte la Corpuri
1560  de familii de refugiați au primit vouchere
2831   total vouchere distribuite

 

Fotografii și videoclipuri pot fi găsite pe conturile de socializare și pe Flickr:
flickr.com/armatasalvariiromania

Noutățile din România pot fi găsite aici:
(EN) https://armatasalvarii.ro/en/news/

Harta lucrărilor din România:
https://www.google.com/maps/d/u/0/viewer?mid=1EjlpCSE0nRbgtfnAGlGStBnW2FXp8sd4

Născut în război, nou-născutul și familia și-au găsit o nouă speranță în Italia cu ajutorul Armatei Salvării

Siret - MTU02218

 

Kirill a împlinit 21 de zile în ziua în care a trecut granița prin vama Siret. A venit pe lume pe 2 martie, în regiunea de nord a Kievului, Vyshorod, într-un buncăr al unui spital din zonă. Valeriia (29), mama lui, spune că printre primele zgomote pe care Kirill le-a auzit au fost cele ale rachetelor care loveau orașul. În același timp cu el, alți patru copii veneau pe lume, iar în perioada petrecută în buncărul spitalului peste o sută de copii ucraineni au fost născuți. Au plecat din Kiev cu o zi înainte de distrugerea podului de la Irpin și s-au adăpostit în casa părinților. Cum bombardamentele au continuat, Valeria a hotărât împreună cu Iurii (26) să părăsească Ucraina.

Casa surorii lui Iurii a fost bombardată și distrusă, iar asta i-a speriat și mai tare. Iurii a trecut granița cu un certificat de handicap, convins fiind că își poate ajuta țara în alte moduri și, în același timp, îi poate oferi lui Kirill o viață departe de ororile războiului. Tatăl lui Iurii rămâne în continuare în Ucraina, dar în patru luni va împlini 60 de ani și are voie să părăsească țara. În prezent, bărbaților între 18 și 60 de ani le este interzis să părăsească Ucraina, fiind obligați să rămână și să lupte în război.

Au trecut granița pe la Siret după un drum lung și greu, au fost preluați de voluntarii Armata Salvării România și ghidați către primul microbuz care pleca spre Italia. Acolo, la Pescara, i-a așteptat bunica lui Iurii, care ne-a confirmat că au ajuns cu bine după alte 20 de ore petrecute pe drum.

 


(Kirill at 1 month old now safely in Italy)

 

Fotografii și scriere oferite de Marius Tudor.

Vezi mai multe fotografii pe Flickr.

——————–

Despre Armata Salvării

Armata Salvarii ajuta anual oameni, la nivel internațional, printr-o serie de servicii sociale, să depășească sărăcia și dificultățile economice. Oferind hrană celor flămânzi, ajutor de urgență pentru supraviețuitorii dezastrelor, reabilitare pentru cei care suferă din cauza abuzului de droguri și alcool și îmbrăcăminte și adăpost pentru persoanele aflate în nevoie. Armata Salvării ajută în cele 8 centre din România: București, Ploiești, Craiova, Iasi, Bacau si Buzau. Pentru mai multe informații, vizitați salvationarmy.org și armatasalvarii.ro.

Ofițer al Armatei Salvării din Norvegia, care lucrează în România

ASRBucharest-Romexpo-25mar22-8975

 

Maior IRENE MATHISON este ofițer în cadrul Teritoriului Norvegiei, Islandei și Insulelor Feroe al Armatei Salvării. În prezent, ea este detașată ca membru al Echipei de Servicii Internaționale de Urgență, la Romexpo, un mare centru de conferințe și expoziții din capitala României, București. Această sală a devenit cel mai important punct de ajutor din oraș, cu 2.000 de paturi și o serie de servicii de asistență, alimente și îmbrăcăminte gratuite. Armata Salvării a fost prima organizație neguvernamentală care a încheiat un parteneriat cu autoritățile orașului și, și-a asumat un rol major în asistarea sutelor de refugiați care trec pe acolo în fiecare zi. Maior Irene a vorbit cu David Giles despre experiențele sale.

 

Cum ai fost pregătită pentru a deveni un reprezentant al serviciilor internaționale de urgență?

Acum câțiva ani, am participat la un curs în Anglia, numit „Pregătește-te – la Cartierul Internațional”. Ne-au pregătit pentru a face parte din Serviciile Internaționale de Urgență, astfel încât să putem merge să ajutăm oamenii și să ajutăm teritoriile care au nevoie de ajutor din partea Cartierului Internațional.

Acesta acoperă aproape tot ceea ce este important într-o situație de criză majoră – umanitară, dezastre și războaie ca acesta. Este vorba despre adăposturi, nutriție, apă, siguranță și trafic de persoane – tot ceea ce este necesar să cunoaștem în diferite tipuri de crize.

 

Povestește-ne despre experiența ta aici, în România.

Ei bine, aceasta este prima mea detașare și, la fel ca restul lumii, doar am urmărit știrile. Și m-am gândit: „Trebuie să fac ceva”. Așa că, atunci când am fost sunată și întrebată dacă vreau să fiu detașată de data aceasta, am fost fericită să iau parte la asta. Am spus „da”, desigur, am vrut să fac parte din ea.

Experiența de până acum este că este imensă. Este o criză uriașă pentru oameni – un întreg popor în mișcare și speriat, la fel sunt și cei care încă sunt încă în Ucraina. Iar noi, ca Armata Salvării – noi, ca ființe umane – trebuie să fim acolo și să ajutăm. Doar pentru a vedea copiii, pentru a fi aproape de mame și de bunici – și de toată lumea. Așa că sunt foarte încântată să fiu desfășurată de data aceasta.

 

Cum arată o zi obișnuită?

Este o sală imensă. Suntem aici de câteva zile. Sunt foarte mulți oameni care vin aici. Dar chiar acum dăm vouchere [de cumpărături] familiilor… astfel încât să putem acoperi decalajul dintre ceea ce oferă autoritățile orașului București și ceea ce au nevoie. Treaba noastră este să vedem unde sunt aceste lipsuri și să le umplem. Ne vedem cu mamele, ne jucăm cu copiii.

Părinții ne povestesc despre singurătate – le este frică. Unii simt că sunt fără speranță. Mulți nu au un plan despre ce vor face. Așa că suntem aici și pentru a face partea de consiliere. Este minunat să fim aici și să vedem oamenii.

 

Ți-ai creat o reputație aici, ca Doamna jucăriilor de pluș – spune-ne despre jucării!

Ah, da! Folosesc jucării de pluș – am și un nas roșu pe care îl pot pune atunci când copiii (sau părinții) sunt foarte triști. Este întotdeauna plăcut să primești un zâmbet de la un copil care are un animal de pluș. Cu jucăriile de pluș este vorba de cât mai multă culoare, iar dacă scot și un sunet – este perfect!

 

Cât de importantă este această legătură umană în răspunsul Armatei Salvării?

Cred că este foarte, foarte importantă. Oferim, de asemenea, multe informații despre traficul de persoane. Când oamenii văd chipul Armatei Salvării [și] văd că sunt în siguranță, le dăm informații despre trafic și un număr de telefon. Dacă se simt speriați sau ceva de genul acesta, pot suna la acel număr și pot primi ajutor imediat. Așa că este vorba de o muncă uriașă în ceea ce facem.

 

Iar în ceea ce privește dimensiunea internațională, spune-ne care sunt țările reprezentate aici.

În ceea ce privește misiunea de la Serviciile Internaționale de Urgență, suntem din Republica Cehă, Statele Unite și eu sunt din Norvegia. Lucrăm cu ucrainenii ca voluntari, precum și cu ofițerii români. Ofițerii români sunt șefii noștri, așa că noi facem doar ceea ce au nevoie să facem. Armata Salvării Internațională unită în acest fel – este puterea noastră.

 

Cum pot ajuta Armata Salvării Internațională, prietenii și susținătorii?

Cred că deja mulți oameni fac donații. Trebuie să continue să doneze bani! Nu toată lumea poate merge, dar poate dona – și poate contribui la locurile unde vin refugiații. De asemenea, se pot ruga. Avem nevoie de rugăciune. Poporul ucrainean are nevoie de rugăciune. Toți cei care lucrează cu refugiații au nevoie de rugăciune. Așa că avem nevoie de multă rugăciune!

 

Ne poți împărtăși povestea unui refugiat care te-a impresionat cu adevărat?

Da. Ieri, o mamă a venit aici cu mama ei și cu un copil mic, deci trei generații. Doar am vorbit cu ea afară. Mi-a spus că se simțea foarte singură. În afară de aceste trei persoane, nu cunoștea pe nimeni altcineva. Locuiesc singuri într-un apartament și se simțea foarte singură. Doar vorbind cu ea, s-a simțit atât de mulțumită și recunoscătoare că i-am acordat acel timp – doar pentru că am ascultat. A fost emoționant. Sunt mândră că am luat parte la asta.

Romexpo Bucharest_IMG_7939

 

——————–

Despre Armata Salvării

Armata Salvarii ajuta anual oameni, la nivel internațional, printr-o serie de servicii sociale, să depășească sărăcia și dificultățile economice. Oferind hrană celor flămânzi, ajutor de urgență pentru supraviețuitorii dezastrelor, reabilitare pentru cei care suferă din cauza abuzului de droguri și alcool și îmbrăcăminte și adăpost pentru persoanele aflate în nevoie. Armata Salvării ajută în cele 8 centre din România: București, Ploiești, Craiova, Iasi, Bacau si Buzau. Pentru mai multe informații, vizitați salvationarmy.org și armatasalvarii.ro.