SĂRBĂTOAREA ISTORICĂ A ZILEI GOGOȘILOR/DONUT DAY PENTRU TRUPE ȘI COMUNITATE LA BAZA AERIANĂ MIHAIL KOGĂLNICEANU, ROMÂNIA

PENTRU PUBLICARE IMEDIATĂ

 

SĂRBĂTOAREA ISTORICĂ A ZILEI GOGOȘILOR/DONUT DAY PENTRU TRUPE
ȘI COMUNITATE LA BAZA AERIANĂ MIHAIL KOGĂLNICEANU, ROMÂNIA

 

Mihail Kogălniceanu, România
07 IUNIE 2024

Donut Day Iunie 2024-244

Armata Salvării România are plăcerea de a anunța o sărbătoare istorică a Zilei Gogoșilor/Donut Day, care a avut loc pe 7 iunie 2024, în colaborare cu Crucea Roșie Americană și USO. Acest eveniment a onorat și celebrat serviciul bărbaților și femeilor curajoși staționați la Baza Aeriană Mihail Kogălniceanu, inclusiv trupele din Statele Unite ale Americii, Regatul Unit, Finlanda, România și altele. După celebrarea de la bază, evenimentul s-a extins la o școală comunitară locală din Târgușor, unde gogoșile au fost distribuite de către The Salvation Army și soldații americani. Evenimentul a avut loc între orele 08:00 și 13:00 și coincide cu tradiționala Zi Națională a Gogoșilor, sărbătorită în prima vineri din iunie.

Peste 1.000 de gogoși au fost distribuite la bază și la școală, împreună cu cafea răcoritoare. În ciuda unui val de căldură torid, evenimentul a fost plin de zâmbete și râsete, făcându-l o zi memorabilă în timp ce comunitatea s-a reunit pentru a aprecia dedicarea și angajamentul membrilor noștri din serviciu care lucrează în străinătate și pentru a celebra valorile inițiale ale „Donut Lassies” ale Armatei Salvării de bunătate, dăruire și recunoștință.

 

Cine: Soldați și personal la Baza Aeriană Mihail Kogălniceanu; Americani, britanici, finlandezi, români

Ce: 1.000 de gogoși și cafea vor au fost distribuite pentru a sărbători Ziua Gogoșilor/Donut Day și pentru a onora și mulțumi membrilor noștri din serviciu și personalului de sprijin pentru moral și bunăstare.

Unde: Baza Aeriană Mihail Kogălniceanu și Gimnaziala Târgușor

Când: Vineri, 7 iunie 2024, 08:00-13:00

De ce: Pentru a sărbători cei 100 de ani de sprijin pentru moral și bunăstare pentru trupe, și a celebra actul de bunătate, dăruire și recunoștință în onoarea „Donut Lassies”.

 

 

Context și Semnificație Istorică:

Ziua Națională a Gogoșilor/National Donut Day, sărbătorită în prima vineri din iunie, este mai mult decât o simplă bucurie a gogoșilor delicioase; are rădăcini în filantropie. Această tradiție a început în timpul Primului Război Mondial, când aproape 250 de voluntari ai Armatei Salvării, cunoscuți sub numele de „Donut Lassies”, au călătorit peste mări pentru a oferi sprijin emoțional și spiritual, precum și gogoși prăjite, provizii și alte servicii trupelor de pe linia frontului.

Aceste „Donut Lassies” prăjeau gogoși în tigăi mici și sunt creditate cu popularizarea gogoșii în Statele Unite când trupele s-au întors acasă de la război. Armata Salvării din Chicago a celebrat prima Zi Națională a Gogoșilor în 1938 pentru a ajuta pe cei în nevoie în timpul Marii Depresiuni și pentru a onora munca „Donut Lassies”.

De peste un secol, Armata Salvării a continuat să ofere o gamă largă de servicii esențiale, precum alimente, adăpost și sprijin emoțional și spiritual celor mai vulnerabili și multor bărbați și femei care servesc pe linia frontului nevoii.

Pentru a onora istoria Zilei Gogoșilor, Armata Salvării din România a celebrat prin vizitarea Bazei Aeriene Mihail Kogălniceanu și a comunităților locale.

 

Concluzie:

Sărbătoarea Zilei Gogoșilor/Donut Day la Baza Aeriană Mihail Kogălniceanu este un gest profund de apreciere și recunoaștere a sacrificiilor făcute de soldații noștri și de sprijin pentru comunitățile noastre locale. Armata Salvării rămâne ferm angajată în sprijinirea trupelor noastre prin diverse inițiative, întărind legătura dintre comunitatea militară și organizația noastră. Invităm pe toată lumea să ni se alăture în recunoașterea și onorarea celor care servesc cu dedicare și curaj departe de casă.

Donut Day Iunie 2024-139

Fotografii aici

 

Pentru mai multe informații, vă rugăm să contactați:

Dave Haas
Manager Relații Comunitare și Dezvoltare
The Salvation Army România
+40 799 057 120
[email protected]

Despre Armata Salvării România

Armata Salvării, o organizație internațională fondată la Londra în 1865, oferă sprijin celor aflați în nevoie de 130 de ani în Statele Unite și de 25 de ani în România, fiind prezentă în 132 de țări. În România, Armata Salvării operează centre în șase orașe: București, Ploiești, Buzău, Bacău, Craiova și Iași, asistând mii de români aflați în nevoie prin programe de afterschool pentru copii, sprijin în crize umanitare, ajutor în caz de dezastre, suport pentru persoanele fără adăpost, combaterea traficului de persoane și multe alte servicii sociale. Vizitați www.armatasalvarii.ro pentru a afla mai multe.

Dacă ți-a fost vreodată frig, vei înțelege!

Dacă ai trăit cel puțin pentru câteva minute sau ore senzația de frig, cu siguranță că vei înțelege ce înseamnă să stai în frig o noapte! Dar dacă nu ai casă și stai în frig mai multe nopți? Temperaturile scăzute supun organismul la stres, iar depășirea sa este cu mult mai ușoară cu cât individul este mai sănătos și are o reacție mai potrivită la frig. Confortul termic este cheia pentru a avea o stare de sănătate optimă într-un climat rece.

Un important efect stresant pe care frigul îl are asupra organismului este efectul vasoconstrictor. Astfel, vasele de sânge se îngustează, iar sângele începe să se retragă către interiorul corpului. Toate aceste lucruri cresc riscul de atac de cord, dar și de hipertensiune arterială. Pentru a reduce această presiune, organismul răspunde prin creșterea nevoii de urinare. Pe lângă efectele asupra vaselor de sânge, frigul și aerul uscat de iarnă pot îndepărta umiditatea de la nivelul pielii, aceasta devenind deshidratată.

Efectele frigului asupra organismului uman sunt mult mai ample cu cât temperaturile scad și mai mult. Hipotermia și degerăturile sunt doar câteva efecte negative pe care un individ le poate suporta din cauza temperaturilor joase, iar riscul de deces este și el prezent. De asemenea, efectele frigului se regăsesc și la nivelul psihicului, crescând riscul de dezvoltare a depresiei sau a tulburării afective sezoniere.

Riscurile expunerii la temperaturi scăzute pentru oamenii străzii sunt: atac de cord, degerături, hipotermie, căzături și efecte asociate alcoolismului.Oferim în stradă saci de dormit, pături, căciuli, mănuși, fulare, haine groase, mâncare, supă și ceai cald. Asistentul social direcționează beneficiarii către adăposturi, iar acolo unde este necesar, intervine medicul.

Puteți sprijini această cauză prin accesarea acestui link : https://armatasalvarii.ro/doneaza/

Vă mulțumim !

**********

Misiunea Asociației ARMATA SALVĂRII  este să răspundem nevoilor umane, să îmbunătățim calitatea vieții persoanelor aflate în suferință, să redăm speranța, să promovăm o lume  a solidarității, păcii și  bunăstării, fără discriminare.

Suntem prezenți în București, Ploiești, Craiova, Iași, Bacău și Buzău, prin centrele noastre de zi, de consiliere, prin intermediul echipei mobile, a asistenților sociali, educatorilor care formează echipa Armata Salvării din România de mai bine de două decenii.

 

Redirecționează 3,5% din impozitul pe venit către ARMATA SALVĂRII ROMÂNIA! Mulțumim!

Pentru fiecare persoană asistată social, oferim hrană, haine și speranță prin serviciile educative, sociale, medicale si prin ajutoarele de urgență.
Cu sprijinul tău, putem să ajungem în continuare la ei. TU ai puterea de a decide ce se întâmplă cu 3,5% din impozitul pe venit!
Viziunea noastră este o lume în fiecare ființă umană poate simți căldura unui cămin și beneficia de respectul și suportul semenilor săi.
Formularul îl puteți descărca de aici
Mai multe detalii despre depunere puteți găsi aici:
Data limită pentru depunere: 25 mai 2024.
Vă mulțumim pentru fiecare formular completat!

Donația ta poate salva un om în stradă de la îngheț ! Mulțumim !

De peste o saptamana a venit frigul ! Noptile au inceput sa fie foarte geroase, la Bucuresti au fost sub -5 grade Celsius. O parte din beneficiarii intalniti sunt slabiti pentru ca nu mancasera nimic de multa vreme. La subnutritie  s-a adaugat si efectul diferentelor mari de temperatura dintre zi si noapte. O parte din beneficiari si-au schimbat locurile in care se adaposteau, cautand scari de bloc, tramvaie, autobuze, gari de metrou sau, mai nou, chiar aerogara Otopeni.

Conform datelor statistice de la Ministerului Muncii 38% din persoanele fără adăpost identificate în stradă e aflau pentru prima dată în situația de a nu avea un adăpost. În același timp, un mare număr de respondenți au experimentat această situație de mai multe ori în trecut: 32,2% din respondenții din eșantionul probabilistic și 40,5% din persoanele intervievate în cadrul eșantionului non-probabilistic. Există și persoane fără adăpost care afirmă că s-au aflat în această situație dintotdeauna (9,9% din participanții selectați în eșantionul probabilistic și 7,4% din cei cuprinși în eșantionul non-probabilistic).

O problemă cu care se confruntă persoanele fără adăpost constă în asigurarea, în ultima lună, a nevoilor de bază (a unui loc de dormit, a hranei, deținerea de haine și încălțăminte adecvate, asigurarea igienei personale și a hainelor și accesul la toaletă). Cele mai frecvente probleme ale PFA identificate în stradă și care au menționat cel puțin o facilitate de bază la care nu au acces constau în conformtul lipsa hainelor și a încălțămintei adecvate (70,1%) care le asigura un confort termic, lipsa unui loc pentru spălatul hainelor (65,1%), mâncare insuficientă (63,8%).  Conform Atlasului zonelor Marginalizate (pag.250-252), în Municipiul București cele mai afectate zone sunt sectoarele 3, 4 și 5. În sectorul 3 există zone istorice (centrale) cu locuințe sociale și/ sau clădiri ocupate, în special în centrul Bucureștiului, Cartierul 23 August și zona Bobocica fiind o zonă cu case „tip mahala”.

Orice om a trait macar o data in viata acest sentiment: frigul, inghetul, disconfortul fizic. EMAS (Echipa Mobila Armata Salvarii) este un serviciu social de urgenta care salveaza vieti. Un asistent social, un medic si un logistician edentifica persoanele in nevoie cu risc de inghet, sau care se afla in pericol.
In conditiile in care foarrte multe scari de bloc au sisteme electronice de securitate si supraveghere, ultimul loc de adapostire cald pentru aceste temperaturi scazute au ramas adaposturile de urgenta care sunt pline, garile si chiar aerogara Otopeni. Dar pentru a avea acces la ele e necesar fie sa-ti cumperi un bilet de tren fie sa ai haine curate si sa ai bani pentru autobuzul 783 care merge la Otopeni.
In raport cu misiunea care ne-am asumat-o de a ajuta fiintele umane, distribuim manusi, fulare, caciuli, paturi, saci de dormit, sau alte obiecte de imbracaminte pentru persoanele fara locuinta. Oferim ceai cald, supa si mancare, servicii medicale si sociale in strada, Ii oriertam catre adapsoturile si intervenim ca sa-i ajutam. Actionam in acest moment, chiar acum  deoarece, in frig, maine poate fi prea tarziu !
Ajute-ne sa ajutam !
Donatia ta #salveaza vieti ! Iti multumim https://armatasalvarii.ro/doneaza/
**********

Misiunea Asociatiei ARMATA SALVARII  este să răspundem nevoilor umane, să îmbunătățim calitatea vieții persoanelor aflate în suferință, să redăm speranța, să promovăm o lume  a solidarității, păcii și  bunăstării, fără discriminare.

Suntem prezenți în București, Ploiești, Craiova, Iași, Bacău și Buzău, prin centrele noastre de zi, de consiliere, prin intermediul echipei mobile, a asistenților sociali, educatorilor care formează echipa Armata Salvării din România de mai bine de două decenii.

Cautam coleg(a) asistent social pentru Centrul de zi din Ploiesti

Asistent Socvial Asociația „Misiunea Creștină Armata Salvării din România” angajează 1 asistent social/mediator social  (normă partiala 4 ore/zi, 20 ore/saptamana sau 50% normă) pentru  Centrul de Zi din PLOIESTI, care are ca scop prevenirea abandonului scolar si familial pentru copii din medii defavorizate, identificarea și incluziunea profesionala si socială a familiilor aflate in dificultate, ajutor pentru repatrierea cetatenilor romani care au emigrat in Norvegia, incluziunea victimelor traficului de fiinte umane.

Proiectul este derulat in parteneriat cu Salvation Army International.

Pozitie: Asistent Social/Mediator Social – Centrul de Zi (care are si o componenta de servicii de consiliere, informare si asistenta sociala pentru parinti sau alti beneficiari)

Norma: 20 ore/saptamana

Denumire proiect:  ”SMART – Servicii Multifuncționale Antisãrãcie pentru Reintegrare și Transformare”

Localitatea: PLOESTI

Responsabilitățile si cerintele postului:

 • Identificarea si recrutarea grupurilor țintă: copii cu risc de abandon scolar si familial, familii sarace in dificultate;
 • Evaluarea initiala, evaluari periodice, aplicarea chestionarelor de satisfactie e beneficiarilor;
 • Evaluarea initiala, contractarea serviciilor, implementarea strategiilor si planurilor de interventie si incluziune pentru copii si parinti;
 • Intocmirea dosarelor de angajare pentru parintii copiilor si a dosarelor sociale precum si realizarea managementului de caz;
 • Furnizarea de servicii de ocupare destinate șomerilor sau grupurilor vulnerabile pe piața muncii: informare și consiliere profesională, orientare către cursuri de pregatire vocationala si formare profesioanala, mediere pe piața muncii etc;
 • Implicare în crearea si implementarea procedurilor de lucru si a instrumentelor de lucru standardizate;
 • Implicare în campania de senzibilizare, conștientizare, informare si publicitate pentru grupurile tinta;
 • Indentificarea de resurse in colaborare cu instituțiile și organizațiile partenere si cu reteaua de servicii de ocupare si formare profesionala, cu organizatile sindicale, patronale si/sau autoritatile publice;
 • Identificarea de cursuri de pregatire profesionala si vocationala pentru beneficiari (parinti);
 • Identificarea de oportunitati de formare si angajare profesioanala pentru beneficiari;
 • Monitorizarea si asistenta beneficiarilor.
 • Persoană motivată să lucreze cu categorii aflate în situații de sărăcie extremă, în special cu persoane familii sarace, familii cu o anumita forma de deprivare a locuinței, cetateni romani cu domiciliul in strainatate;
 • Persoană cu abilități de planificare, organizare și raportare;
 • Abilități de comunicare, empatie și asertivitate;
 • Respectă termenele-limită;
 • Bună cunoaștere a Excel, Word și Power Point;
 • Să fie de acord cu prelucrarea datelor cu caracter personal din CV, în vederea procedurii de selecție și angajare;
 • Disponibilitate pentru program flexibil in proximitatea beneficiarilor cat si in reteaua de servicii sociale;
 • Identifica, contacteaza si face evaluarea intiala  a beneficiarilor
 • Semneaza contractele sociale cu beneficiarii eligibili
 • Face managementul de caz si implementeaza planurile de interventie personalizata
 • Ofera servicii de informare, consiliere si asistenta sociala;
 • Participa la evaluarea abillitatilor de viata ale parintilor impreuna cu profesorii sau educatorii
 • Organizeaza grupuri de suport, faciliteaza dezvoltarea comunitara;
 • Implementeaza campaniile antidiscriminare, de sensibilizare;
 • Acompaniaza beneficiarii, identifica locuri de munca pentru parinti, creeaza legaturi cu reteaua de suport si reteaua de servicii sociale, faciliteaza accesul la beneficii sociale pentru familii si copii.

Profilul candidatului/candidatei:

 • Studii superioare în domeniul Asistenței Sociale, asistent social înregistrat în Registrul Național al Asistenților Sociali din România (membru CNASR) sau angajament scris ca in maxim 3 luni de la data angararii se va inscrie în Registrul Național al Asistenților Sociali din România (membru CNASR);
 • Experienta in programe sociale similar precum: Centre de Zi, Centre de Informare si Consiliere, Proiecte de asistenta sociala comunitara,
 • Persoana motivata sa lucreze cu categoriile defavorizate;
 • Bune abilitati de utilizare a computerului (Word, Excel internet, etc);
 • Foarte bune abilități de comunicare, de lucru, cu șomerii și grupurile vulnerabile pe piața muncii și de relaționare cu alte instituții, retele profesionale și organizații;
 • Persoană energică, motivata si orientată către obținerea de rezultate.
 • Carnet de conducere categoria B reprezintă un avantaj;

Prezinta avantaj candidatul sau candidata care au:

 • Experiență în servicii sociale destinate prevenirii abandonului scolar si familial;
 • Asistent Social Specialist  sau Principal (CNASR) sau experienta in servicii sociale minim 3 ani
 • Experienta anterioara in programe similare reprezinta un avantaj (experienta in servicii sociale destinate promovarii drepturilor minoritatilor; experienta in lucru cu categorii defavorizate;)
 • Experinta in programe finantate din fonduri europene sau norvegiene care cunoaste procedurile de raportare si exigentele finantatorului.
 • Experienta in munca cu comunitati de etnie rroma.

Beneficii:

 • Un salariu motivant pe ăsura eforturilor depuse, contract pe perioadă determinată (8 luni si jumatate) cu o perioada de proba
 • Posibilitatea de a evolua profesional într-o organizație care are ca misiune incluziunea celor mai vulnerabile persoane ale societății.
 • Data limita de trimitere a CV-ului si a Scrisorii de Motivatie este MIERCURI  17.01.2024 , ora 17,00.

Selecția se face pe baza CV-ului și a interviului de angajare. Persoanele interesate sunt rugate să trimită un CV insotit de o Scrisoare de Motivatie  la adresa organizatiei din str. Ing. Dumitru ZOSIMA, sector 1, Bucuresti sau Str Bănești, nr 24

Ploiești, SAU pe  e-mail la  [email protected]  până MIERCURI  17.01.2024 , ora 17,00.

Data limita de trimitere a CV-ului si a Scrisorii de Motivatie este MIERCURI  17.01.2024 , ora 17,00.

 

Selecția se face pe baza CV-ului și a interviului de angajare. Persoanele interesate sunt rugate să trimită un CV insotit de o Scrisoare de Motivatie  la adresa organizatiei din str. Ing. Dumitru Zosiama nr. 16, sector 1, Bucuresti sau Str Bănești, nr 24
Ploiești, SAU la   e-mail la adresa [email protected]   până MIERCURI  17.01.2024 , ora 17,00.

 

Persoanele interesate înțeleg că, prin acest demers, sunt de acord cu prelucrarea datelor cu caracter personal în etapele de selecție, evaluare și, eventual, de angajare. Doar persoanele selectate vor fi invitate la interviu. 

Mai multe informații despre programul S.M.A.R.T. puteți obține accesând contactându-ne la    telefon +40741134444 sau la [email protected]

Vă mulțumim pentru atenția și timpul alocat!

Asistent Social

Eugen LUCAN,

+0741 134 444

Lansarea campaniei Nationale Red Kettle

Dragi parteneri, colaboratori, membri si voluntari valorosi ai comunității noastre,

Iată că a venit din nou perioada aceea din an, când luminile licăresc un pic mai strălucitor, veselia răsună puțin mai tare și spiritul de a dărui iubire și bucurie ne învăluie pe toți într-o îmbrățișare caldă. Noi, la Armata Salvării România, așteptăm în fiecare an sezonul de Crăciun cu multă bucurie, pe măsură ce ne pregătim să dăm startul campaniilor noastre anuale de Crăciun.

În pragul Crăciunului, când clopoțeii noștri sună, clinchetul lor ne aduce aminte că suntem oameni, că suntem buni, că știm să dăruim și să aducem un strop de speranță în viața altor semeni aflați în dificultate.

Ne propunem să facem Crăciunul special și memorabil pentru comunitatea locală, în special pentru cei care au cea mai mare nevoie.

Astăzi 23 noiembrie deschidem Campania Natională Red Kettle/Găletușa Roșie sezonul 2023, împreună cu partenerii noștri Veranda Mall, pentru al patrulea sezon consecutiv. Si anul acesta Veranda Mall va dubla suma de bani stransa in incita mall-ului. Multumim Veranda Mall pentru implicare si ajutor !

Campania este simplă, tot ce trebuie sa faci atunci când treci pe langă standul nostru cu Găletușa roșie este sa donezi cu generozitate, orice suma este binevenită.

Iată câteva motive pentru care să donați cu generozitate campaniei noastre Red Kettle/ Găletușa Roșie:

 • Banii strânși în această campanie merg direct către programele din comunitatea voastră, adică toate donațiile rămân în comunitatea în care au fost strânse;
 • Răspundeți unei nevoi considerabil mai mari și dificil de acoperit în această perioadă;
 • Sprijinul vostru va contribui la susținerea programelor comunității voastre pe tot parcursul anului, nu doar de sărbători;
 • Aveți ocazia să începeți sau să continuați o tradiție emblematică de Crăciun și permiteți astfel  comunității voastre să conștientizeze faptul că sunteți acolo pentru ei într-un mod vizibil;
 • Participați la o campanie caritabilă care ajută anual la nivel mondial – milioane de oameni.

Si nu în ultimul rând, nu-i așa? Când faci bine te simți bine!

**********

Misiunea Asociatiei ARMATA SALVARII  este să răspundem nevoilor umane, să îmbunătățim calitatea vieții persoanelor aflate în suferință, să redăm speranța, să promovăm o lume  a solidarității, păcii și  bunăstării, fără discriminare.

Suntem prezenți în București, Ploiești, Craiova, Iași, Bacău și Buzău, prin centrele noastre de zi, de consiliere, prin intermediul echipei mobile, a asistenților sociali, educatorilor care formează echipa Armata Salvării din România de mai bine de două decenii.

Donatia ta #salveaza vieti ! Iti multumim https://armatasalvarii.ro/doneaza/ 

Noul General ales: Lyndon Buckingham

Armata Salvării a organizat o adunare importantă pe 27 mai 2023, în camera Înaltului Consiliu, pentru a-și alege cel de-al 22-lea General. Evenimentul a fost puternic ancorat în rugăciune și reflecție spirituală. Comisarul Brad Bailey, președintele Consiliului, le-a urat bun venit membrilor și a subliniat importanța momentului, descriindu-l ca pe un parteneriat cu Dumnezeu în alegerea viitorului lider al Armatei. Capelanul, Comisarul Yusak Tampai, a prezentat tema „Suntem împreună în această misiune”, consolidând-o prin rugăciuni și cântece la care au participat toți membrii.

Colonelul Samuel Baah s-a focalizat pe pasaje din Scriptură care au subliniat încrederea în călăuzirea lui Dumnezeu și i-a îndemnat pe membri să caute direcția divină în procesul de votare.

Alegerile s-au desfășurat într-o atmosferă solemnă și tăcută, culminând cu alegerea Comisarului Lyndon Buckingham ca al 22-lea General al Armatei Salvării. După alegeri, au fost înălțate rugăciuni și binecuvântări speciale, inclusiv prima binecuvântare în limba Māori pentru a-i onora pe neozeelandezii din Cameră. Adunarea s-a încheiat cu urări de bine pentru Generalul ales și pentru Armata Salvării în general.

Pentru mai multe informații, consultați site-ul internațional aici: The Salvation Army International – 22nd General of The Salvation Army Elected

Campanii de Paște pentru familiile defavorizate

Și anul acesta, Armata Salvării a încercat sa aducă puțină bucurie în familiile defavorizate. Astfel că fiecare locație a avut sau încă mai are în desfășurare câte o campanie pentru a ajuta cu alimente sau a bucura copiii din aceste familii cu ocazia Paștelui.

În Buzău ne-am propus să strângem alimente pentru aproximativ 100 de pachete ce urmează a fi distribuite oamenilor din familii defavorizate.

Mulțumiri speciale voluntarilor și celor care ne-au sprijinit până acum:
Domnișoarei Alina Bamboi, reprezentant Galleria Mall Buzau, pentru găzduire;
Doamnei Coman Marinela, reprezentant Gradinita cu Program Prelungit nr 9, pentru implicare și pregătire pachetele cu alimente;

În București am avut alături de noi oamenii minunati de la Veranda Mall. 

Campania s-a numit „Easter Surprise” – oferă un cadou surpriză de Paște unui copil aflat în dificultate. Prin această campanie ne-am propus să strângem cadouri pentru 54 de copii din familii defavorizate.

 

Locația noastră din Bacău are campania „Dulciuri pentru copii” cu sloganul „Îndulcește Paștele unui Copil”. Campania încă este în desfășurare până pe 13 aprilie 2023 ora 20:00 și îi puteți găsi Arena Mall.

Mulțumim tuturor celor implicați!

 

Și locația noastră din Ploiești și-a propus o campanie pentru copii: „De Paște, dăruiește speranță! dar și una pentru a strânge alimente pentru 42 de familii defavorizate.

 

Mulțumim tuturor celor implicați în aceste campanii, de la voluntari, ofițeri, locațiile care le-au găzduit si până la oamenii care au donat pentru ca totul sa fie încheiat cu succes.

Pe lângă aceste campanii mai avem și campania noastră prin SMS unde ne puteți susține pe tot parcursul anului.

Campania se numește ”Salvează viitorul – oferă speranță prin educație” si cu numai un SMS de 2 Euro lunar puteți ajuta la prevenirea abandonului școlar și oferirea de servicii educaționale, acces la hrană caldă și servicii de asistență socială pentru 240 de copii aflați în sărăcie extremă.

Aveți la dispoziție cea mai ușoară metodă de a susține această cauză:
trimiteți un SMS la 8845 cu textul EDUCAT!

Împreună putem face o diferență în viața acestor copii!

 

Zeci de copii primesc cadouri de Crăciun la Veranda Mall prin Angel Tree, inițiativa Armatei Salvării

Și anul acesta, Veranda Mall și Armata Salvării România își propun să îndeplinească, cu susținerea comunității, dorințele de Crăciun a zeci de copii din medii vulnerabile, prin campania „Când faci bine, te simți bine”. Între 3-11 decembrie, oricine dorește să facă o faptă bună poate alege una dintre dorințele copiilor din bradul Angel Tree, sau poate lasă o donație în Red Kettle, pentru a împărtăși bucuria sărbătorilor cu cei în situații dificile. 

Veranda Mall din București se alătură, pentru al doilea an consecutiv, centrelor comerciale din întreaga lume unde ONG-ul internațional Armata Salvării aduce inițiativa Angel Tree. De mai bine de 40 de ani, Bradul Îngerașilor poartă dorințele copiilor de Crăciun iar comunitatea se asigură că acestea sunt îndeplinite. 

VerandaMall_AngelTree_Bucharest_2022
Oricine dorește să adopte dorința unui îngeraș poate merge în Veranda Mall, la nivelul 0, în perioada 3-11 decembrie, între orele 14.00 – 18.00, pentru a alege una, sau chiar mai multe dorințe din Angel Tree –  cartonașele conțin numele copilului, vârsta, înălțimea, și desigur cadoul dorit. Cumpără cadoul, împachetează-l frumos, la Veranda Mall găsești inclusiv o stație de ambalare gratuită a cadourilor, și adu-l sub brad până pe 12 decembrie. Armata Salvării se va ocupa de strângerea și de livrarea tuturor darurilor înainte de Crăciun. 

„Revenim cu drag la Veranda Mall, în mijlocul comunității de la Obor, pentru a-i susține pe cei în situații vulnerabile. Si anul acesta, zeci de copii își pun speranțele în Angel Tree pentru a primi cadoul dorit, dar sunt și persoane adulte care trec prin greutăți și au nevoie de susținerea noastră. Împreună le putem dărui câteva momente de bucurie, despre care pot spune din experiență că se întorc înzecit.”, a declarat Ionel Sandu, Lider Divizional și Director Armata Salvării România.

Campania oferă și alte metode de a face bine – Red Kettle, sau „găletușa roșie”, amplasată la intrarea în Veranda Mall, primește donații cash sau prin QR code, fondurile strânse oferind sărbători mai fericite și altor categorii în dificultate. 

Veranda Mall_Red Kettle Kickoff Opening 2022
Inițiativele Armatei Salvării România își propun să asigure 1500 de cadouri pentru copii din medii defavorizate, 160 de cadouri pentru supraviețuitoarele traficului de ființe umane și violență domestică și o masă festivă caldă pentru peste 300 de persoane fără adăpost. 

„Este o mare bucurie să găzduim din nou inițiativele Armatei Salvării, primite cu deschidere de comunitatea Obor, unde bucuria de a dărui face parte din magia Crăciunului. Avem toată încrederea că ne vom uni iarăși forțele pentru a aduce un zâmbet pe chipurile celor încercați de greutăți, nu doar de sărbători, ci oferind susținere pe termen lung. ” a spus Maria Crăciun, Center Manager Veranda Mall. 

Prin proiectele derulate alături de Armata Salvării, Veranda Mall își continuă demersurile care urmăresc să aducă beneficii comunității și generațiilor viitoare. Pe lângă campaniile caritabile cu ocazia sărbătorilor, parteneriatul se extinde și către inițiative de donare de haine, 16 tone de haine și alte articole fiind colectate până acum și donate pentru a ajuta 2500 de persoane în dificultate.

Prințul Charles în vizită la Romexpo

Prince Charles visits Romexpo Bucharest Romania-ArmataSalvarii-25May2022-3

Prințul de Wales a vizitat recent Romexpo, în București, România, unde se acordă asistență suplimentară refugiaților ucraineni. El s-a întâlnit cu reprezentanți ai Armatei Salvării și ai altor organizații nonprofit, iar Romexpo continuă să fie un centru de colectare de fonduri, strângând articole de igienă, articole de uz casnic și jucării pentru copii pentru a fi distribuite.

Peste 30.000 de refugiați au fost asistați de Armata Salvării începând cu conflictul din Ucraina, declanșat în luna februarie. Atât Prințul Charles, cât și Principesa Margareta a României, au mulțumit Armatei Salvării pentru serviciile lor și pentru faptul că fac „o treabă extraordinară”.

Prince Charles visits Romexpo Bucharest Romania-ArmataSalvarii-25May2022-6

Prince Charles visits Romexpo Bucharest Romania-ArmataSalvarii-25May2022-2