Cum am devenit victima sclaviei moderne

Sursa: https://www.bbc.com/news/uk-48736957

 

 

COVER PHOTO (Mariusz Rycaczewksi a fost traficat din Polonia în UK)

Opt traficanți de persoane au fost arestați în urma celei mai importante urmăriri penale din UK în domeniul sclaviei moderne.

Cei cinci bărbați și trei femei, membri ai unei grupări poloneze de crimă organizată, au înrobit sute de persoane vulnerabile și disperate.

Le-au promis victimelor o viață bună înainte de a le jefui – implicând bănci de renume, agenții de ocupare a forței de muncă și unele dintre cele mai mari companii din Marea Britanie într-o vastă rețea de exploatare criminală.

BBC Panorama a urmărit ancheta în ultimii doi ani.

„Am zis: de ce nu?”

„Cel mai rău lucru pe care l-am făcut a fost să părăsesc Legiunea Străină”, spune Mariusz Rykaczewsk. „Încă doi ani și aș fi ieșit la pensie.”

Fostul soldat nu arată ca o victimă. Dar nevoia disperată de a pleca din Polonia l-a determinat să devină o victimă a grupării care face trafic de sclavi.

„Aveam probeme cu poliția”, a declarat acesta pentru Panorama. „Voiam să fug în altă țară, dar nu aveam banii necesari pentru transport.”

A fost abordat de doi bărbați care i-au oferit transport, chirie și loc de muncă gratuit în UK. „Credeam că e o glumă”, zice el. „Apoi am fost sunat a doua zi și am zis: de ce nu?”

POZA 1 (Marek Brzezinski, Julianna Chodakowicz și Marek Chowaniec (de la stânga la dreapta) au fost condamnați la primul proces)

Însă, odată ajuns în UK, a fost înrobit, jefuit, bătut, înfometat și umilit.

Gruparea care l-a exploatat este cea mai mare dintre cele care au fost puse sub acuzare cu succes în Europa.

Mariusz a renunțat la dreptul său legal la anonimat pentru a-și spune povestea. Nu vrea ca alții să sufere așa cum a făcut-o el.

„Vreau ca ei să plătească pentru ce au făcut”, spune Mariusz. „Nu îmi mai este teamă.”

„Îl taie de la rădăcină”

Aproape patru ani a durat ca Poliția și Procuratura Crown să aducă acest caz în fața instanței.

Mariusz a fost unul dintre cei 66 de martori care au depus mărturie în fața Curții Birmingham Crown. Jurații a trebuit să ia în considerare dovezile condensate în 250.000 de pagini, în două cazuri care au durat în jur de șase luni.

Procurorul de caz, Caroline Haughey QC, a descris ancheta drept „cel mai mare caz de trafic de persoane din istorie.”

„Doboară un grup foarte mare de crimă organizată și îl taie de la rădăcină”, spune ea.

POZA 2 (Natalia Zmuda și Justyna Parczewska (de la stânga la dreapta) au mai fost condamnate la primul proces)

Gruparea este formată în mare parte din romi polonezi. Au venit în UK pentru a face trafic de persoane cu conaționali, în mod special.

Acum se poate comunica faptul că cinci dintre membri au fost condamnați în februarie.

Julianna Chodakowicz (24), Marek Brzezinski (50), Marek Chowaniec (30), Justyna Parczewska (48) și Natalia Zmuda (29) au fost condamnați la un total de 35 de ani – un record pentru un caz de trafic de persoane.

Încă trei bărbați: Ignacy Brzezinski (53), Jan Sadowski (28) și Wojciech Nowakowski (42) au fost condamnați după un al doilea proces.

Brzezinski și Nowakowski au fost găsiți vinovați de infracțiuni din domeniul sclaviei moderne și au fost condamnați la 11 ani, respectiv la 6 ani și jumătate de închisoare.

Sadowski și-a mărturisit rolul în prima zi a procesului și a fost condamnat la trei ani de închisoare.

Dependenți de alcool sau de droguri

Pe lângă exploatarea sclavilor prin muncă, gruparea le-a folosit identitățile atât pentru fraude fiscale, cât și pentru fraude bancare.

„Multitudinea infracționalităților este extraordinară”, spune doamna Haughey. „Victimele sunt exploatate în orice manieră posibilă.”

„Majoritatea autorilor plângerilor sunt oameni fără adăpost, săraci, disperați după nevoia de siguranță. Mulți dintre ei au probleme de sănătate mintală. Mulți sunt dependenți de alcool sau de droguri.”

POZA 3 (Wojciech Nowakowski, Jan Sadowski și Ignacy Brzezinski (de la stânga la dreapta) au fost condamndați după al doilea proces)

Traficanții au momit victimele în UK cu bilete de autocar și cu promisiunea muncii bine plătite.

Odată ajunse acolo, au fost duse în niște case etajate sordide din West Bromwich și Birmingham. Au fost ținute sub supraveghere, fără locuri de muncă, timp de săptămâni întregi, pânâ când datoriile s-au adunat.

Fiecare țigară, fiecare bucățică de mâncare stătută care le-a fost oferită a fost adăugată la datorie. Încet, dar sigur, au fost prinse în capcană.

„Aceasta este faza de izolare”, spune inspectorul-șef Nick Dale. „Mai târziu apar amenințări. Senzația că traficanții văd totul în jur: dacă plecați din casă, vă găsim; dacă mergeți în pădure, vă săpăm groapa.”

Poze din dosarele poliției arată saltele ce par că au fost târâte pe stradă pentru ca sclavii să doarmă pe ele. Camerele lor erau aglomerate și murdare.

„Un om a povestit că se spăla cu apă din canal”, spune doamna Haughey. „Alții ziceau că au mâncat din gunoi pentru că mâncarea pe care o primeau era groaznică. Astfel de povești îți frâng inima.”

Mariusz spune că traficanții le dădeau băutură sclavilor, mărindu-le datoria și făcând victimele mai îngăduitoare.

„Mereu era zgomot în casă, o nebunie”, își amintește el. „Nu era niciun loc în care puteai merge. Și mereu stătea cineva cu ochii pe tine.”

POZA 4 (Procurorul de caz, Caroline Haughey QC, a descris ancheta drept „cel mai mare caz de trafic de persoane din istorie.”)

Jurații au ascultat cum traficanții au infiltrat „cârtițe” în agenții de ocupare a forței de muncă astfel încât să le găsească joburi sclavilor.

Julianna Chodakowicz a fost angajată de E-Response în Worcestershire. Astfel, a adus 23 de muncitori într-o firmă care construiește garduri care, la rândul său, este furnizor pentru mari distribuitori DYI.

Chodakowicz a fost într-o relație cu un alt membru  – Marek Chowaniec – care aducea sclavi în țară.

Bine organizata ierarhie Chowaniec a depus eforturi pentru a include capul familiei, Ignacy Brzezinski, și pe Justyna Parczewska – matriarha grupării.

Când un sclav deceda din cauze naturale, ea îi dădea ordin unui membru al grupării să îi golească buzunare decedatului înainte de a chema autoritățile.

Restul celor condamnați erau paznici și așa-numiții „pedestrași”, care controlau sclavii in case.

„Mergeam zilnic la muncă câte 90 de minute. Culegeam legume în ploaie”, spune Mariusz.

„Fără toalete sau dușuri în casă. În fiecare vineri, traficantul venea și mă plătea – câteodată 40 £, câteodată 25 £. Cel mai mult am câștigat 75 £.

„Traficanții deschideau conturi bancare în numele oricui – cu o adresă pe care o puteau controla.”

Mulți dintre sclavi au fost obligați să deschidă conturi multiple. Detectivii au găsit un total de 81 de conturi bancare. Acestea erau golite regulat de traficanți.

Imaginile de pe camere de supraveghere obținute de poliție îi arată pe capii grupării făcând retrageri mutiple folosind un teanc de carduri bancare. Când Mariusz s-a plâns celor care l-au capturat, răspunsul lor a fost violent.

„M-au bătut”, spune el. „M-au lovit cu pumnii și picioarele. Mi-au rupt coastele. Mi-au învinețit ochii. Am dormit cu un cuțit sub pernă în caz că s-ar fi întors.”

„Cu toții erau speriați”

Disperat să scape, Mariusz a găsit numărul de telefon al liniei de asistență a Armatei Salvării pentru victimele sclaviei. Este disponibilă 24/24 apelurilor din partea victimelor sclaviei moderne. Angajații sunt instruiți să ajute victimele să scape.

„Femeia mi-a zis ce să fac”, a spus Mariusz.

„Într-o noapte, am plecat de acasă și am fugit către cea mai apropiată secție de poliție.”

Mariusz a fost interogat și dus la un adăpost al Armatei Salvării. Organizația are un contract guvernamental cu rolul de a ajuta sclavii și de a-i repune pe picioare.

Anul trecut, organizația a avut grijă de 3.345 de persoane. Numărul de oameni cu care are de-a face a crescut anual în ultimii șapte ani.

Armata Salvării și organizația care luptă împotriva sclaviei, Hope for Justice (Speranță pentru Dreptate), lucrează îndeaproape cu poliția.

 

 

Puneri sub acuzare – Condamnări

Sursa: Serviciul de urmărire penală Crown

Unul dintre angajați a observat că mulți bărbați apăreau la cantina săracilor din West Bromwich cu aceeași poveste ca a lui Mariusz.

„Am început să îi salvăm unul câte unul”, zice Kevin, fost detectiv care lucrează acum cu organizația.

„Am stabilit niște puncte de întâlnire în apropierea locului unde trăiau și i-am luat de acolo. Cu toții erau speriați.”

Interogatoriile din clipurile video ale poliției cu sclavii care au scăpat le captează teroarea. Descriu, unul după celălalt, bătăile, exploatarea și umilirea suferite.

Singura femeie care a fost înrobită de grupare șade îmbrăcată într-o parka roșie, cu brațele strânse între picioare, în timp ce povestește cum a fost amenințată de un traficant: <<Mi-a zis: „Îți voi rupe oasele”>>, le spunea ea polițiștilor. Traficantul a amenințat-o și că o va obliga să se prostitueze dacă refuză să se conformeze.

Ce este frapant, legat de toate aceste istorisiri, este cât de asemănătoare sunt între ele.

„O poveste singulară”

„Poveștile stau una peste alta, în straturi”, spune doamna Haughey. „Sunt mii de documente unele peste altele în această investigație, dar ele spun o poveste singulară.”

În ciuda succesului punerii sub acuzare, DCI Dale avertizează că ar fi greșit să ne imaginăm că s-a sfârșit problema odată cu condamndarea acestei grupări.

„Nu putem să o ștergem de tot”, spune el. „Avem nevoie de public, de angajați și de bănci să acționeze atunci când văd ceva suspect. Nu să își întoarcă privirea.”

Dovezile furnizate de Mariusz au fost cruciale în acest proces. Dar lucrurile nu s-au încheiat cu bine pentru fostul Legionar Străin.

Infracțiunea care l-a condus în brațele traficanților l-a prins din urmă. Auzind că este în UK, procurorii polonezi au emis un mandat de arestare european pe numele său.

A fost deportat în Polonia, unde va executa o sențintă de un an.

„E în regulă. Am trecut prin chestii mai rele”, a spus el postului, în ziua extrădării. „Voi fi OK.”

Sursa: bbc.com

Nu vă temeți: Generalul Brian Peddle prezintă mesajul cu ocazia Paștelui din 2019

Liderul INTERNAȚIONAl al Armatei Salvării, Generalul Briand Peddle, se folosește de mesajul său pentru Paștele din acest an pentru a reflecta asupra numeroase imperative biblice de a „nu vă teme”. Într-o vreme în care evenimentele lumii moderne includ dezastre naturale, care provoacă – de înțeles – îngrijorări, și atacuri teroriste care intenționează să genereze frică, mesajul Generalului observă că „adesea, frica e acompaniată de anxietate”, cu toate acestea Scriptura „ne invită să facem tranziția dintr-un loc al fricii într-o poziție în care avem implict încredere… în Dumnezeu care nu greșește niciodată”.

Mesajul video – disponibil în întregime pe pagina de Facebook a Generalului și în HD pe sar.my/afraid – analizează relatarea lui Matei din dimineața învierii de Paște. Generalul spune că << „primele cuvinte ale îngerului la mormânt sunt: „Nu vă temeți”… [și] câteva versete mai târziu, femeile L-au întâlnit pe Isus și primele Sale cuvinte sunt: „Nu vă temeți”

Nespus mai mult

Folosind exemple ale unor exprimări similare din Vechiul și Noul Testament – de la viziunea asupra lui Isus a lui Moise la cea a lui Ioan, din Apocalipsa – Generalul spune că „ceea ce vedem aici este că, în întreaga Scriptură, Dumnezeu ne spune: <<„Nu vă temeți.”,,, și că mi-este clar că Dumnezeu ne invită să facem tranziția dintr-un loc al fricii într-o poziție în care avem implicit încredere în acest „nespus mai mult” Dumnezeu care nu greșește niciodată.

„Aceste cuvinte de la Dumnezeu nu sunt doar sfaturi banale”, spune Generalul.„ Pentru cei care Îl cunosc pe Dumnezeu și își împart viața cu El, nu are rost să le fie teamă deoarece Dumnezeu a biruit lumea, a învins păcatul pe Cruce și a cucerit moartea  – după cum a arătat mormântul gol!”

„Trebuie să ne amintim și că Dumnezeu nu este o zeitate puternică, distantă; este un Dumnezeu omniprezent care încearcă să trăiască cu și prin poporul Său. Trebuie să împreunăm instrucțiunea „Nu vă temeți” cu promisiunea recurentă pe care am citit-o anterior: „Nu vă voi părăsi şi nu vă voi lăsa”.

Dragostea perfectă izgonește frica

Generalul continuă: „ Când frica pune stăpânire pe noi, trebuie să ne amintim nu doar de omnipotența – întreaga putere – a lui Dumnezeu; trebuie să ne amintim că El se află chiar cu noi, lângă noi și în noi. Dragostea perfectă a lui Dumnezeu „izgoneşte frica” (1 Ioan 4:18).

Mesajul se încheie cu încurajări de a ne încrede în Dumnezeu „care a rupt puterea păcatului pe Cruce” și „care a cucerit moartea și a promis viață eternă”.

„Nu vă temeți”, spune Generalul. „Domnul nostru este victorios și ne invită să împărțim cu El victoria Sa! Domnul să vă binecuvânteze cu ocazia acestui Paște.”

Chemare la misiune

După o serie de devoțiuni timp de nouă săptămâni pe pagina de Facebook a Generalului, Generalul a înregistrat trei predici pentru a le oferi salvaționiștilor și prietenilor o ocazie de a explora în profunzime temelia teologică și a doctrinei noii sale Chemări la misiune.

„Această chemare pe care Dumnezeu a plasat-o în inima mea nu este o chemare doar pentru mine. Este o chemare pentru întreaga Armata Salvării”, spune Generalul. „Trebuie să rămână alături și să primească un răspuns de la fiecare ofițer, soldat, aderent și soldat junior; cât și de la fiecare angajat și voluntar. Tot ceea ce facem trebuie să îndeplinească misiunea sacră pe care Dumnezeu a dat-o Armatei Salvării Sale.”

Cele trei predici – „Pregătiți-vă”, „Implicați-vă” și „Asumați-vă responsabilitatea” – pot fi urmărite fiecare online sau descărcate pentru a fi urmărite offline. Sunt disponibile pe canalul Vimeo al Cartierului Internațional și pe sar.my/calltomission.

 

Paștele, între basm sau adevăr

În Evanghelia după Luca ni se relatează episoadele morții (Luca 23:32-34 și 44-49) și învierii Domnului Hristos (Luca 24:1-8). Când femeile s-au întors de la mormântul gol, cu sentimente contradictorii de temă și bucurie, entuziasm și confuzie, au rostit de acum celebrul „Hristos a înviat!” către ucenicii Domnului Isus. La o asemenea veste, te-ai aștepta ca ucenicii să tresalte de bucurie, să îi cuprindă un sentiment de mândrie și curaj pentru că ceea ce fusese spus s-a realizat. Hristos era viu așa cum promisese. Dar nu, ei nu au reacționat astfel; dimpotrivă, au fost necredincioși și li se păreau basme toate aceste relatări ale femeilor (Luca 24.11).

Ce părere ai tu despre această relatare plină de speranță? Este important să răspunzi la această întrebare! Și pentru tine pare un basm Hristos care a murit și a înviat? Sau crezi că El a înviat și este viu în veci de veci?

Învierea lui Isus aduce speranță în viața noastră – într-o bună zi vom învia și vom fi cu El în nemurire.

Învierea lui Isus aduce putere – ne dă putere asupra păcatului, asupra morții – „Unde îți este puterea, moarte?”

Învierea lui Isus aduce un viitor glorios pentru noi, credincioșii, cei care vom fi crezut că nu este doar un mit, doar un basm, ci Adevărul – și anume Hristos a murit pentru păcatele mele și ale întregii omeniri ca să avem viață și să o avem din belșug.

Învierea este temelia credinței creștine dincolo de confesiuni și bariere omenești – în învierea lui Isus avem certitudinea că, într-o zi, vom învia și noi împreună cu Hristos.

Acestea fiind spuse, fie ca bunul Dumnezeu să ne aducă cunoștință tuturor de Hristos, să ne lumineze mințile și inimile să putem alege să credem că: Hristos a înviat! Aleluia!

Fie ca atunci când ne vom strânge fiecare în sânul familiei, așa cum este obiceiul în țara noastră, să ne amintim de Hristos cel înviat, să ne amintim că fără acest eveniment adevărat, creștinismul nu ar fi existat!

Paște fericit alături de cei dragi!

Cu drag,
Roxy și Ionuț

Să facem lumină de Ziua Sclaviei

Încă de la începutul omenirii, oamenii au fost vânduți, cumpărați și înrobiți de către alte persoane. Însă unul dintre marile triumfuri colective ale lumii a fost posibilitatea de a pune capăt sclaviei. Chiar sclavii, alături de oamenii credincioși, au fost principalii actori ce au pus piedică acestei malefice practici.

Pornind de la convingerea că nici măcar o persoană nu trebuie să fie prizoniera sclaviei, #ENDITMOVEMENT (Mișcarea „Pune-i capăt”) este o coaliție a organizațiilor de frunte din lume în lupta pentru libertate, dintre acestea făcând parte și Armata Salvării. Fiecare dintre uimitorii noștri parteneri din coaliție se află pe teren zilnic pentru a informa lumea despre prevenție, salvare și restaurare. Alăturându-i-se studenți și politiceni, organizații neguvernamentale și Top 500 dintre cei mai bogați oameni, END IT („Pune-i capăt”) ne reprezintă pe fiecare dintre noi care luăm atitudine. Vom face asta până când numărul de bărbați, femei și copii care suferă în tăcere va fi redus de la 40 de milioane la ZERO.

În 2012, liderii celor mai mari organizații din lume implicate în lupta pentru libertate au fost convocați în Atlanta, Georgia, SUA, aducând cu ei statistici și povești ale zeci de milioane de persoane înrobite, prezentând un adevăr uluitor: majoritatea lumii nu știa NIMIC despre cea mai mare problemă a drepturilor omului din toate timpurile.

Ca urmare a acelui Summit pentru Libertate, Mișcarea END IT („Pune-i capăt”) a rezultat în calitate de mijloc de conștientizare. Primul pas în abordarea problemei este să recunoști că ai una. Obiectivul era clar: să nu existe loc ascuns în care sclavia să nu poată fi observată și combătută. Oamenii din întreaga lume au început să facă lumină în privința sclaviei.

Să vă desenați un „X” cu roșu pe mână poate părea inițal facil, însă veți fi suprinși de conversațiile pe care le veți începe cu toată lumea, de la șeful vostru la barman; conversațiii care educă și inspiră lumea din fiecare cerc în care vă învârtiți. Până la urmă, acțiunea începe prin informare și conștientizare.

Planul strategic internațional al Armatei Salvării de a pune capăt sclaviei include campanii de informare și traininguri, acțiuni de prevenire și de sensibilizare, servicii acordate supraviețuitorilor și servicii de recuperare, cât și parteneriate și lobby. Aflați mai multe informații pe enditmovement.com.

Un mesag de Crăciun de la Căpitanii Ionel & Roxana Sandu

Salutări din România,

Din partea mea și a soției mele, vă urăm un Crăciun fericit dvs. și familiei dvs. România există datorită unei viziuni care a devenit realitate în urmă cu 20 de ani și nu am fi putut exista fără sprijinul comunităților noastre, partenerilor, voluntarilor, soldaților și ofițerilor. Ce dar și prietenie minunate!

În acest an, 45 de copii au participat o tabără de vară, a avut loc un eveniment educativ pentru ofițerii noștri locali, au fost gândite proiecte la fiecare dintre cele cinci corpuri ale noastre și s-au desfășurat programe misionare de ajutorare a copiilor și famililor din diferite comunități. De asemenea, am schimbat design-ul și am lansat cu succes noul nostru site.

Pe măsură ce ne apropiem de finalul anului 2018, ne uităm în urmă și Îi mulțumim Domnului și dvs., care sunteți, familia noastră. În acest an am reușit să continuăm activitatea programului Echipei Mobile de noapte din București și a celor două Centre Comunitare (Programul „Geneza”), am început trei noi proiecte educative pentru integrarea comunităților rome & române nevoiașe, oferim lecții de muzică la unele dintre corpurile noastre, am continuat activitatea echipei mobile care oferă supă caldă în Craiova și multe altele.Recent, am primit mii de cutii de cadouri din partea unei echipe din UK și o firmă din Craiova, ArhiDesign, a donat rechizite și ghiozdane, toate acestea împreună constituind daruri pentru familiile din fiecare comunitate în care slujim în România.

În acest an de Crăciun, avem o găletușă cu un clopoțel care sună zilnic în unul dintre orașele noastre, iar fiecare dintre corpurile noastre va desfășura un concert de Crăciun pentru comunitate. Am lansat și prima noastră ediție din acest an a Copacului Înger în București, un parteneriat cu o școală privată ai cărei elevi și familii ne sponsorizează îngerii, adică pe copiii care provin din familii nevoiașe și pe orfani.

Îi mulțumim Domnului pentru acest an și de abia îl așteptăm pe următorul, 2019, când vom sărbători și cea de-a 20-a aniversarea a Armatei Salvării în România. Ne gândim la progresul făcut și privim înainte spre dezvoltarea slujirii noastre Dragoste și Grijă.

Din nou, dorim să vă urăm dvs. și familiei dvs. Crăciun fericit și un an nou binecuvântat! Și vă mulțumim pentru sprijinul oferit!

 

Rămâneți alături de noi pe Facebook, Flickr și armatasalvarii.ro.

 

Crăciun fericit și un an nou fericit!

 

Cu stimă,

Căpitanii Ionel și Roxana Sandu
Lideri regionali România

Mesajul de Crăciun al Generalului Brian Peddle

SPERANȚA și transformarea aflate într-o relație personală cu Isus sunt mărci distinctive ale primului mesaj de Crăciun al Generalului Brian Peddle în calitatea sa de lider mondial al Armatei Salvării. În comunicatul său video – disponibil pe pagina lui de Facebook (www.facebook.com/GeneralBPeddle), YouTube și descărcabil de pe Vimeo – el vorbește de Isus, pe care-l descrie ca fiind ‘întru totul pentru justiție, dreptate și mântuire’, ‘prezent alături de noi’ și dându-ne ‘cuvinte pline de înțelepciune și ghidându-ne către adevăr’.

Pornind de la cuvinte consemnate în Isaia 9, Generalul explică mesajul de speranță din Biblie – ‘speranța luminii și vieții care pot fi aflate doar în Mântuitorul promis’. Aratând diferența dintre ‘o religie ritualică moartă’ și ‘o relație vibrantă dătătoare de viață’, Generalul proclamă că, pentru Dumnezeu, ‘nimic nu este imposibil – iartă păcate, vindecă boli și învie morții.’

Generalul îi îndeamnă pe Salvaționiști și apropiații lor să ‘creadă în Dumnezeu, să se bazeze pe puterea Lui, să trăiască în comuniune cu El și să lucreze în parteneriat cu El pentru a aduce viață, lumină și speranță în lumea noastră.’

Mesajul video – care este menit să fie împărtășit cu prieteni și membrii familiei – a fost pus la dispoziția unui număr cât mai mare de Salvaționiști și de apropiați ai lor prin adăugarea de subtitrări. Sunt disponibile traduceri în peste 15 limbi, incluzând spaniola, franceza, japoneza, coreana și chineza, mulțumită sprijinului primit de la colegii din întreaga lume.

Generalul a înregistrat și un mesaj video de Anul nou, care va fi publicat luni, 31 decembrie.

EMAS împarte spiritul Crăciunului într-un adăpost din București

Echipa Mobilă Armata Salvării a oferit aseară cadouri de Crăciun persoanelor fără adăpost dintr-un adăpost din București.

Fiecare pungă conținea consumabile pentru cei care locuiesc acum în adăpost și o supă și o cafea/un ceai fierbinte.

Aceste persoane care au găsit speranță, refugiu și căldură în aceste nopți reci din București au o mulțime de povești și experiențe de viață în spate.

Armata Salvării este mândră pentru parteneriatul cu acest adăpost pe parcursul anului 2018, oferind consumabile și o supă, o cafea/ un ceai fierbinte. Fie ca Domnul să îi binecuvânteze și să continue să împartă dragoste cu ocazia acestui Crăciun.

EMAS Christmas 2018

Cu ocazia Zilei Internaționale a Voluntarului, Armata Salvării din România anunță deschiderea Centrului de Resurse  pentru Voluntari

Joi, 5 decembrie 2018, cu ocazia Zilei Internaționale a Voluntarului, anunțăm deschiderea Centrului de Resurse  pentru Voluntari, care va funcționa în str. Dornei nr. 80, sector 1, București.  Centrul de Resurse pentru Voluntari va oferi un spatiu de studiu în Biblioteca Voluntarului, precum și cercetări sau cursuri de pregătire pentru membrii celor cinci rețele de voluntari ale asociației din: București, Ploiești, Craiova, Iași și Bacău.

Deși la nivel european populația din România nu este foarte activă în domeniul voluntariatului, comparativ cu alte state ale Uniunii Europene, organizația noastră, prin acest program, își dorește să promoveze experiența Salvation Army International care dezvoltă programe în peste 130 de state cu ajutorul voluntarilor. Noi considerăm că voluntariatul este în sine şi o formă de „educaţie continuă” (life-long-learning) a adulților prin care participanţii, atunci când acţionează, îşi dezvoltă calităţile şi competenţele de care au nevoie în evoluţia personală şi spirituală.

Craiova_tabera-0554

Ne dorim ca prin acest proiect să creştem numărului de voluntari implicaţi, să creştem gradul de implicare în comunitate a cetăţenilor, să aducem inovare în domeniul voluntariatului şi să creştem vizibilitatea voluntariatului în România și în special în rândul membrilor comunităţilor din cele 5 județe în care activăm.

Directorul asociației noastre, dl. Ionel Sandu, a declarat: „Armata Salvării are în lume peste 111.000 de angajati. Acestia sunt implicați în centre comunitare, adăposturi pentru refugiați, spitale, programe de intervenție în caz de dezastre, centre pentru mame și copii, școli, centre educaționale, programe creștine, cămine pentru vârstnici, întreprinderi de economie socială etc. Peste 3.3 milioane de voluntari de toate vârstele și-au oferit timpul, talentele și resursele pentru a sprijini activitatea Armatei Salvării in decursul timpului în toată lumea.

Există filiale ale Armatei Salvării în care sunt înscriși zeci de mii de voluntari, spre exemplu Divizia de Nord a Armatei Salvării din SUA, în cadrul căreia 700 de angajați și 28.500 de voluntari deservesc mii de oameni aflați în nevoie în Minnesota și Dakota de Nord. Ne dorim ca în viitor să aducem experiența și expertiza din domeniul voluntariatului a Salvation Army International și în România.   

„Voluntarii nu sunt plătiți nu pentru că nu au nicio valoare, ci pentru că sunt de nepreţuit”, spunea Sherry Anderson. Tocmai de aceea, de ziua lor, le doresc o viață binecuvântată tuturor voluntarilor cu care am colaborat și le mulțumesc tuturor pentru contribuția adusă în proiectele și programele noastre din România!”

Marea majoritatea a voluntarilor din România acţionează cu entuziasm în special pe termen scurt. Unul dintre obiectivele Centrului de Resurse pentru Voluntari este să identifice motivaţiile şi aspiraţiile voluntarilor care i-ar putea determina să acţioneze constant, cu entuziasm şi pe termen lung în proiectele şi programele educaţionale, sociale, culturale, comunitare sau umanitare ale organizatiei noastre.

Armata Salvarii-14

 

Mission Romania livrează cutii de cadouri

În fiecare an o echipă formată din 7 membri conduce 2 vehicule, pline cu cutii cu cadouri pentru Crăciun, până în România. Fiecare cutie este donată și verificată înainte de livrare, conținutul variind de la sugari la adolescenți, băieți și fete. Echipa a avut ocazia de a livra direct cutii de cadouri câtorva familii din fiecare comunitate, în timp ce restul se află la fiecare corp în parte, așteptând să fie livrare copiilor de voluntarii și conducerea locală.

AS MissionRomania Bucharest Christmas Gifts Delivery-9153

Toate aceste obiecte sunt oferite gratuit de diferite persoane din biserici și organizații din UK, cărora echipa le este extrem de recunoscătoare pentru ajutorul oferit.

Echipa va livra și ajutor umanitar, care constă, în principiu, din produse alimentare de bază (zahăr, ulei, paste făinoase, orez, mălai, biscuiți) și pături călduroase, care îi vor ajuta să treacă prin lunile dificile, adesea friguroase de iarnă.

Fiți cu ochii pe ei și urmăriți-le pagina de Facebook.

Mission Romania 2018